پیام خراسان
راهکار احداث خانه‌های مقاوم در برابر بلایای طبیعی
شنبه 7 ارديبهشت 1398 - 15:12:12
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - طوفان هایان درفیلیپین در سال 2013 خسارات جانی و مالی زیادی برجای گذاشت و در سال بعد نیز طوفان راماسون در همین کشور به وقوع پیوست. خسارات بر جای مانده از این طوفان‌ها موجب تفکری جدید در ساخت و ساز و مقاومت در برابر بلایای طبیعی شد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اینهبیتت، به دلیل وقوع خسارات برجای مانده از بلایای طبیعی، بانک جهانی به بررسی خانه‌های مقاوم در برابر بلایای طبیعی پرداخت تا روشی در این زمینه برای پیشگیری از آسیب‌های جانی و مالی ارائه دهد. در این گزارش آمده است 149 کشور مورد بررسی قرار گرفت تا با روش‌های مقاوم‌سازی، 95 درصد از جمعیت جهان پوشش داده شوند و بیش از 30 درصد صرفه‌جویی در ساختن خانه‌های محکم‌تر و اصولی‌تر صورت گیرد.
در ایالات متحده، بلایای طبیعی در سال 2017 بیش از 200 میلیارد دلار خسارت برجای گذاشت که این رقم 30 درصدی را نمی‌توان نادیده گرفت.
با رخداد فاجعه، خانواده‌ها اغلب دچار غم از دست دادن عزیزان و غم از دست دادن دارایی‌های خود از جمله منزل می‌شوند. با وقوع بلایای طبیعی و تخریب منازل افراد هیچ نوع پناهگاهی ندارند و از همه بدتر اینکه بسیاری از برنامه‌های مسکن مقرون به صرفه نیست. از دیگر آسیب‌های وارده می‌توان به تامین مواد غذایی برای این افراد اشاره کرد و گروه افراد کم‌درآمد بیشترین آسیب را تجربه کرده و در نتیجه موجب تشدید فقر آنان خواهد شد.
بازسازی خانه‌ها بسته به نوع ساختمان، منطقه و بلایای صورت گرفته نیز متفاوت است. در مناطق سیل‌زده، پیمانکاران بالا آوردن خانه یا بهبود سیستم سپتیک ( سیستم‌های سپتیک، ساختارهای تصفیه فاضلاب زیرزمینی هستند) را پیشنهاد می‌کنند. پس از طوفان ایوان در جزیره کارائیب گرنادا، بسیاری از خانواده‌ها از وجوه بازسازی برای ساخت سقف‌های انعطاف‌پذیر در برابر طوفان استفاده کردند که از سقف‌های معمولی قوی‌تر و دارای طراحی فشرده‌ای هستند.
در ایالات متحده، شرکت‌های سازنده از طوفان سندی و کاترینا تجربه کسب کرده و از روش‌های پیشگیرانه و همچنین بازسازی منازل فعلی در تگزاس و پورتوریکو برای مقابله در برابر بلایای طبیعی استفاده کردند؛ هدف آنان ارتقای منازل کنونی به جای بازسازی منازل تخریب شده بود. علت این امر بالا بودن هزینه‌های تعمیرات مسکن است.
در این تحقیقات، بهره‌وری انرژی به عنوان یک عنصر مهم در پیشگیری در نظر گرفته شده است. نه تنها ساختمان‌های با کارایی بالا، صرفه‌جویی در هزینه‌ها را برای ساکنان به دنبال خواهند داشت، بلکه زیرساخت‌هایی نیز برای جلوگیری از وقوع طوفان در هنگام خاموش شدن برق و توجه به نیازمندی‌های فوری مانند آب، وسایل پزشکی و مواد غذایی نیز خواهند داشت.
در سراسر جهان، افراد فقیر مجبور به زندگی در مناطق نامناسب هستند و در واقع به گفته بانک جهانی این افراد در برابر سیل و دیگر بلایای طبیعی آسیب‌پذیرتر هستند و علت یکی از این آسیب‌پذیری‌ها، ساخت منازل در مسیر سیلاب‌، در مسیر ریزش کوه‌ها و زلزله است.
بعد از وقوع سیل و زلزله، بازسازی منازل این افراد هزینه زیادی در بردارد که این گروه افراد قادر به پرداخت این هزینه‌ها نیستند و به گزارش بانک جهانی تنها با چند روش می‌توان این منازل را در برابر طوفان و زلزله مقاوم کرد. اما به عقیده مسئولان بانک جهانی، بسیاری از دولت‌ها این اولویت را در دستور کار خود قرار نمی‌دهند که این موضوع، موجب هزینه‌های بیشتر در آینده خواهد شد.
در ایالات متحده آمریکا، شرکت‌های ساخت و ساز به کمک های مالی و وام برای تکمیل و بازسازی منازل تاکید می‌کنند تا هزینه‌های آینده صاحبخانه‌ها را کاهش دهند و مقرون به صرفه باشد. این شرکت‌ها همچنین کتابچه راهنما و ابزاری برای کمک به صاحبان‌ خانه، پیمانکاران و دیگران قرار داده و بهترین روش برای ارزیابی و بهبود مسکن را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند.
با توجه به تحقیقات بانک جهانی، فنآوری نیز ارزیابی‌ها را آسان‌تر و ارزان‌تر از گذشته کرده است. یکی از موارد کمکی در این زمینه هواپیماهای بدون سرنشین هستند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/149493/راهکار-احداث-خانه‌های-مقاوم-در-برابر-بلایای-طبیعی
بستن   چاپ