پیام خراسان
9 هزار نفر از پایگاه جهانی بیابان لوت دیدن کردند
يکشنبه 15 ارديبهشت 1398 - 19:35:54
ایرنا - فرهگی - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند- مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی گفت: نوروز امسال 9 هزار نفر از پایگاه جهانی بیابان لوت در روستای دِهسلم شهرستان نهبندان دیدن کردند.
زهرا رضایی ملکوتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد چهار نفر گردشگری خارجی و بقیه گردشگران داخلی بوده اند.
وی افزود: پس از حضور این گردشگران در پایگاه جهانی بیابان لوت اطلاعات لازم در خصوص بیابان از طریق بروشور، نقشه و کتابچه ارایه می شود.
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی گفت: اگر گردشگران قصد عزیمت به بیابان لوت را داشته باشند با اطلاعات ارایه شده سفر آرامی خواهند داشت اما برخی قصد عزیمت به سمت شهداد دارند که بازهم با اطلاعات پایگاه جهانی بیابان لوت می توانند از دیدن ویژگی های بیابان و زیبایی های طبیعی در مسیر شهداد لذت ببرند.
وی با بیان اینکه آمار گردشگران در نوروز سال گذشته بیشتر از آمار امسال بود اظهار داشت: به خاطر وجود طوفان شدید ماسه در ایام نوروز امسال تعداد کمتری از گردشگران به روستای دهسلم سفر کردند و همین موضوع باعث ریزش آمار گردشگران شد.
رضایی ملکوتی با اشاره به افتتاح ساختمان پایگاه جهانی بیابان لوت در روستای دهلسم افزود: این ساختمان مهرماه سال گذشته با صرف اعتباری بالغ بر 800 میلیون تومان مرمت ، ساماندهی شده و اکنون به عنوان پایگاه جهانی بیابان لوت مورد استفاده قرار می گیرد.
وی یادآور شد: پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی شامل بخش های مختلفی از جمله مرکز اطلاعات، اتاق صنایع دستی، اتاق مدیریت و مامورسرا و ... است.
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت در خراسان جنوبی با بیان اینکه راه اندازی پایگاه، وظیفه و مسئولیت را در قبال ارائه اطلاعات کامل و جامع به گردشگران خطیرتر می کند گفت: بنابراین توجه بیشتر به اقدامات مدیریتی، حفاظتی و نظارتی لوت بسیار ضروری است.
میراث جهانی بیابان لوت با مساحتی حدود 175 هزار کیلومتر مربع در میان سه استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و کرمان گسترده است. این محوطه در سال 2005 با دمای 70.7 درجه سانتی گراد، بیشینه گرم ترین مکان را در کره زمین ثبت کرد.
بیابان لوت به سه بخش جغرافیایی لوت شمالی، لوت مرکزی که کلوت ها و تپه های ماسه ای در آن قرار دارد و لوت جنوبی که غنی ترین پوشش گیاهی این بیابان را دارد، تقسیم می شود.
پیشینه تمدنی بیش از پنج هزار سال در حاشیه بیابان لوت و کشف حدود سه هزار اثر تاریخی از این منطقه در نوع خود بی همتاست که از جمله این یافته ها باید به درفش پنج هزار ساله شهداد که قدیمی ترین درفش جهان است اشاره کرد.
بیابان لوت نخستین اثر طبیعی ایران است که به شماره 1505 سال 1395 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
9893 * 6054

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/150547/9-هزار-نفر-از-پایگاه-جهانی-بیابان-لوت-دیدن-کردند
بستن   چاپ