پیام خراسان
برنامه ملی مالکیت فکری در وزارت دادگستری تهیه می شود
يکشنبه 15 ارديبهشت 1398 - 19:36:58
ایرنا - فرهنگی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- معاون مالکیت فکری وزارت دادگستری گفت: در زمینه مالکیت فکری نیازمند استراتژی هستیم و به این منظور برنامه ملی مالکیت فکری در این وزارتخانه در حال تدوین است.
محمود حکمت نیا عصر شنبه در کارگاه آموزشی مالکیت هنری و ادبی در مشهد افزود: کره جنوبی یکی از کشور های موفق در زمینه برنامه مالکیت فکری است که یک هزار استراتژی در این زمینه دارد.
وی با بیان اینکه پارسال 122 هزار اختراع در کره جنوبی به ثبت رسید که 40 درصد آنها عملیاتی و وارد صنعت شده است اظهار داشت: در کشور ما پارسال 16 هزار و 500 اختراع ثبت و فقط هشت مورد وارد صنعت شده است.
وی گفت: مالکیت فکری می تواند ابزار مفید اقتصادی به دست ما بدهد و باید این نوع مالکیت را به ابزاری برای سودآوری تبدیل کنیم و برای این کار نیازمند ادبیات مشترک هستیم.
حکمت نیا افزود: در این زمینه جلسات مشترک با قضات، نیروی انتظامی، وزارت علوم، وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری و دیگر سازمانها و دستگاههای مرتبط تشکیل می شود تا به جمع بندی برسیم.
وی اظهار داشت: بسیاری از پرونده های دادگاهها به خاطر انجام ندادن صحیح کارهاست که گرفتاری ایجاد کرده است لذا باید سعی کنیم هنجارهای حقوقی و فرهنگ سازی طوری باشد که حداقل نیاز به دادگاه داشته باشیم.
وی گفت: در این راستا همه باید وظایف خود را بدانند زیرا تا وقتی هر کس وظیفه خود را نداند و نشناسد نتیجه نمی گیریم.
حکمت نیا در باره پیوستن ایران به کنوانسیون "برن" هم افزود: مزایا و معایب پیوستن به این کنوانسیون در حال بررسی است.
کنوانسیون برن یک توافقنامه بین المللی برای حمایت از آثار ادبی و هنری در زمینه حق کپی‌ رایت و حفاظت از آثار هنری و ادبی است که برای نخستین بار در نهم سپتامبر سال 1886 میلادی در شهر برن کشور سوئیس به تصویب رسید.
این توافقنامه خاطر نشان می‌ کند که آثار ادبی و هنری چگونه مورد استفاده قرار گیرد، توسط چه کسانی استفاده شود و شرایط این کار به چه صورت باشد.
این کنوانسیون، یکی از قدیمی ‌ترین توافقنامه ‌های بین ‌المللی در زمینه کپی‌ رایت محسوب می ‌شود و نوعی ساختار نظام‌ مند و یکپارچه برای حفاظت از آثار ادبی و هنری را در اختیار اعضا قرار می‌ دهد.
حق مالکیت فکری و معنوی نیز به حقوقی گفته می‌ شود که به صاحبان آن حق بهره ‌وری از فعالیت ‌های فکری و ابتکاری انسان را می ‌دهد و ارزش اقتصادی و قابلیت داد و ستد دارد ولی موضوع آن شی ء معین مادی نیست.
700 ناشر در خراسان رضوی فعالیت می کنند.
7507 / 6053

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/150577/برنامه-ملی-مالکیت-فکری-در-وزارت-دادگستری-تهیه-می-شود
بستن   چاپ