پیام خراسان
لزوم مصرف روزانه سه تا پنج واحد سبزی توسط روزه دار
چهارشنبه 18 اردیبهشت 1398 - 12:50:02 PM
ایسنا

پیام خراسان- نسرین علیزاده اظهار کرد: تغذیه صحیح در ماه رمضان مانند سایر اوقات، به معنای رعایت دو اصل تنوع و تعادل در برنامه غذایی است.

وی با بیان آن که روزه داری اسلامی با انگیزه اطاعت و بندگی خداوند و در کمال نشاط معنوی و آمادگی روحی انجام می شود، گفت: در ماه رمضان، فرد این امکان را دارد تا در فاصله زمانی افطار تا سحر با انتخاب غذای مناسب و آشامیدن آب و مایعات، به نیازهای اساسی بدن پاسخ درست و کافی بدهد.

وی ادامه داد: تنوع به معنای استفاده از گروه های غذایی اصلی شامل نان و غلات، شیر و مواد لبنی، سبزی ها و میوه جات، گروه گوشت و جایگزین های آن و تعادل به معنای استفاده کافی از همه گروه های غذایی و پرهیز از کم خوری و پر خوری است.

وی با بیان اینکه انواع نان، برنج، ماکارونی، گندم و جو در گروه غلات قرار دارند، ادامه داد: این گروه تامین کننده انرژی، بعضی از ویتامین های گروه ب، آهن و مقداری پروتئین است که توصیه می شود افراد بزرگسال روزانه شش الی 11 واحد از مواد غذایی این گروه مصرف کنند.

این کارشناس تغذیه اضافه کرد: در گروه سبزی ها؛ سبزی های برگی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، سرشار از ویتامین C   و هویج، کدو تنبل، اسفناج، کرفس، بادمجان، کدو سبز، پیاز، سیب زمینی و غیره حاوی ویتامین A   است.

علیزاده تصریح کرد: سبزی ها مهم ترین منبع انواع ویتامین، املاح و فیبر مورد نیاز بدن هستند که توصیه می شود روزانه سه تا پنج واحد سبزی توسط روزه دار مصرف شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه افزود: یکی از وظایف اصلی مواد غذایی دریافتی، تامین انرژی مورد نیاز سلول های بدن است و کربوهیدرات ها، چربی و پروتئین ها می توانند در بدن انرژی تولید کنند که وظیفه اصلی بر عهده کربوهیدرات هاست.

وی افزود: یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان که در آن ساعات طولانی روزه داری وجود دارد، می تواند با ممانعت و یا به حداقل رساندن بروز گرسنگی ، تشنگی و حالت ضعف و سستی ، از تجزیه شدن بافت ماهیچه ای نیز جلوگیری کند.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/150883/لزوم-مصرف-روزانه-سه-تا-پنج-واحد-سبزی-توسط-روزه-دار
بستن   چاپ