پیام خراسان
رمضان در کشور فانوس‌ها
شنبه 21 اردیبهشت 1398 - 11:59:02 AM
ایسنا
پیام خراسان- استفاده از فانوس‌ها زمانی در مصر ضروری شد که مردم مصر در شب‌های ماه رمضان برای شب‌نشینی به خانه‌های یک‌دیگر می‌رفتند، به همین منظور زنان برای تردد در طول شب از فانوس استفاده کردند.

به همین دلیل پس از مدتی روشن کردن فانوس در ماه رمضان به رسم عادی و معمولی در مصر تبدیل شد و به عنوان یکی نمادهای شادمانی برای رسیدن رمضان و سنتی دوست‌ داشتنی مورد استفاده قرار گرفت.

مناسبت‌های دینی و غیر دینی در مصر با انواع و اقسام غذاها و نوشیدنی‌ها همراه است، به طوری که در هر خانه به ازای هر مناسبت، غذای معینی وجود دارد که کامل کننده شادی مصری‌ها است.

افطاری دادن از دیگر مواردی است که مصری‌ها بسیار به آن اعتقاد دارند، افطاری‌هایی که به صورت گسترده بر روی میزهای مستطیل شکل و طویل به همراه صندلی‌ها در فضای خالی کنار خیابان‌ها و میادین به نام «مائده الرحمن» برپا می‌شود که یکی از انواع افطاری‌ها در مصر است.

در این ماه نوشیدنی‌های سنتی مانند کرکدیه (چای ترش یا چای مکه)، عرقسوس و خروب (از جمله گیاهان دارویی است که آن را می‌خیسانند و عصاره آن را می‌نوشند) رواج دارد، هم‌چنین برگه زردآلو خیس خورده که به همراه شکر مخلوط می‌شود و نوشیدنی دارچین و شیر نیز مرسوم است.

غذاهایی که مصری‌ها در این ماه تمایل به مصرف آن دارند شامل گوشت قرمز و گوشت مرغ است که در صورت نبود آن‌ها احساس خوشایندی ندارند حتی اگر سفره آن‌ها با ماهی پر شود باز هم این غذا آن‌ها را راضی نخواهد کرد.

البته اساس سفره‌های افطار در مصر غذای «خشاف» و «قمرالدین» به همراه یک کاسه ترشی است که بعد از 13 ساعت روزه گرفتن این اصل را رعایت می‌کنند.

یکی از مراسم مذهبی  رایج در مصر نماز تراویح است که پس از نماز عشاء در برخی از مساجد مصر برگزار می‌شود و هر شب مراسم سحر که شامل قرائت و مناجات یا ابتهال است  شب 27 رمضان نیز در این کشور به عنوان «لیله‌القدر» معروف است.

رسم دیرینه «آوازدهندگان سحری» در برخی از محله‌های قدیمی مصر هنوز هم پابرجا است، به این گونه که تمام محله‌هاشخصی به نام «مسحراتی» دارند؛ این فرد به هماره یک یا دو نفر از دو ساعت مانده به سحر به همراه طبل کوچکی در دست در محله می‌چرخند و با کوبیدن بر طبل‌های کوچک و با خواندن اشعار مذهبی مردم را برای عبادت و خوردن سحری بیدار می‌کنند.

مسلمانان مصر در عید سعید فطر، جشن و سرور خاصی دارند که از گذشتگان آن‌ها به ارث رسیده است. یک هفته قبل از شروع عید سعید فطر خیابان‌ها و کوچه‌های این کشور رنگ و بو خاص عید را به خود می‌گیرند؛ مسلمانان مصری در عید سعید فطر برای کودکان خود لباس و کفش نو می‌خرند و حتی جوانان به خرید لباس نوی عید می‌پردازند.

مصری‌ها در شب عید فطر آوازهای خاصی که یکی از آن‌ها «ای شب عید» است را می‌خوانند، این آواز که از سروده‌های قدمی مصر باستان به شمار می‌رود ریشه در افسانه‌ها و اساطیر دارد.

زنان و دختران مصرب هم‌چنین یک روز قبل از رسیدن عید فطر شیرین‌های خاص این روز را تهیه می‌کنند و هنگامی که به عید دیدنی می‌روند، آن را به دیگران و همسایگان هدیه می‌دهند و این شب را به شادی و شعف سپری می‌کنند.

مسلمانان مصر پس از برپایی نماز عید فطر لباس نو می‌پوشند و بر اساس تعلیمات دینی به دیدار دوستان و نزدیکان خود می‌روند و فرا رسیدن عید را به یک‌دیگر تبریک می‌گویند و طی این دیدار دوستان خود را برای یک وعده غذایی دعوت می‌کنند، مصری‌ها هم‌چنین در این روز به دیدار اموات در قبرستان می‌روند و برای آن‌ها دعا می‌خوانند.

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/151265/رمضان-در-کشور-فانوس‌ها
بستن   چاپ