پیام خراسان
موقوفه‌ای که در مسیر گردشگری قرار گرفت
دوشنبه 23 ارديبهشت 1398 - 22:13:06
پیام خراسان - تاکنون طرح‌های متفاوتی برای استفاده از موقوفه شوکت ‌آباد بیرجند ارائه شده که یکی از این طرح‌ها استفاده از ظرفیت زمین ‌های این منطقه برای بحث‌های گردشگری است، در قسمتی از این زمین‌ها استخر و وسایل گردشگری در حال ساخت است تا با بهره برداری از آن بتوان از این موقوفه بیش از پیش بهره برد.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، یکی از موقوفات شاخص در سطح استان، موقوفه محمد ابراهیم و محمد اسماعیل شوکت الملک است که روستا و زمین‌های اطراف و باغ و عمارت شوکت‌آباد را در بر می‌گیرد.
موقوفه باغ و عمارت شوکت‌آباد در 5 کیلومتری شرق بیرجند، کنار جاده بیرجند-زاهدان در روستای شوکت‌آباد قرار دارد. باغ و عمارت شوکت آباد بیرجند با وسعتی در حدود 8.5 هکتار با شماره 2363 در سال 1378 هـ . ش در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
احداث این باغ مربوط به دوره قاجار و از املاک امیر اسماعیل خان شوکت ‎ الملک بوده و به عنوان سکونتگاهی ییلاقی استفاده می ‎ شده و به دلیل آنکه وی وارث و فرزندی نداشت اموال او به برادرش محمدابراهیم خان رسیده است.
تاکنون طرح‌های متفاوتی برای استفاده از این موقوفه ارائه شده که یکی از این طرح‌ها استفاده از ظرفیت زمین ‌های این منطقه برای بحث‌های گردشگری است.
در قسمتی از این زمین‌ها استخر و وسایل گردشگری از قبیل محل‌های اقامت، آلاچیق، قایق رانی و وسایل بازی کودک در حال ساخت است تا با بهره برداری از آن بتوان از این موقوفه بیش از پیش بهره برد.

سرمایه گذاری 980 میلیون تومانی برای توسعه گردشگری
سجاد کفاش زاده، سرمایه گذار این پروژه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در زمان قدیم در این مکان استخری برای آبیاری و پرورش ماهی درست شده بود.
وی ادامه داد: پتانسیل منطقه را بررسی کردیم و این امر را درک کردیم که این منطقه قابلیت گردشگری بالایی دارد که می‌توان از آن بهره برد.
سرمایه گذار این پروژه بیان کرد: این منطقه به علت نزدیکی به شهر بیرجند و به این علت که گلوگاه شرقی کشور بوده و محل رفت و آمد مسافران است می ‌تواند بهترین منطقه برای رونق گردشگری باشد.
کفاش زاده با بیان اینکه برای اولین بار در استان در حال راه اندازی یک مجموعه کلی برای بحث‌های گردشگری هستیم، تصریح کرد: تاکنون با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه و مجموعه ادارات استان و استانداری توانسته ‌ا یم پروژه را پیش ببریم.
وی تصریح کرد: در کنار این استخر برای رونق گردشگری ساخت اتاق ‌ها و آلاچیق‌هایی را برای مسافران آغاز کرده و قصد داریم برای توسعه صنعت گردشگری ساخت رستوران را نیز پیگیری کنیم.
سرمایه گذار این پروژه ادامه داد: برنامه آینده ما برای این پروژه این است که یک سالن همایش نیز برای این منطقه راه اندازی کنیم و براساس استقبال مردم، رستوران‌ها و سالن‌ها را افزایش دهیم.
کفاش زاده حجم سرمایه گذاری این پروژه را تاکنون نزدیک 980 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: روزانه 35 نفر در این منطقه کار می ‌ کنند که 25 نفر نیروی دائمی هستند.
وی با بیان اینکه سعی کرده ‌ایم از نیروهای بومی این منطقه برای ساخت و ساز بهره ببریم، یادآور شد: امیدواریم از فضای این مجموعه بتوانیم حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.

تلاش برای احیای موقوفات
حجت‌الاسلام پرویز بخشی‌پور، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی نیز در جمع خبرنگاران گفت: شش دانگ مزرعه و قنات شوکت آباد وقفی است و این موقوفه دو وقف نامه به نام محمد ابراهیم و امیراسماعیل شوکت‌الملک دارد که 37 نیت در دل آن قرار گرفته است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه احداث استخر لازمه ایجاد آبیاری تحت فشار در مزرعه است، استخری به مساحت یک هکتار با ظرفیت ذخیره آب 35 میلیون لیتر آب را در این موقوفه توسعه دادیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان‌جنوبی با بیان اینکه این استخر چند منظوره است، افزود: این استخر به منظور ذخیره آب، پرورش ماهی و گردشگری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
بخشی‌پور یادآور شد: این استخر و بحث ‌های گردشگری اطراف آن تا سه ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد و امیدواریم با افتتاح این پروژه گامی در راستای احیای موقوفات باتوجه به نیاز منطقه برداریم.
بی تردید توسعه صنعت گردشگری یکی از راهبردهای معرفی پتانسیل ‌های هر منطقه است و با تلاش‌های اوقاف و همچنین بهره گرفتن از نظریات علمی و اقتصادی متخصصان امر، اکنون موقوفات استان در مسیر احیا و توسعه قرار گرفته است و این همان امری است که این کشور برای تحقق رونق تولید به آن نیاز دارد.
تهیه و تنظیم از زهرا حمیدی
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/151699/موقوفه‌ای-که-در-مسیر-گردشگری-قرار-گرفت
بستن   چاپ