پیام خراسان
نیش صادرات چمدانی عسل بر پیکره زنبورداران خراسان جنوبی
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1398 - 23:51:00
پیام خراسان - یک زنبوردار در خراسان جنوبی با بیان اینکه هزینه‌های مرتبط با صنعت زنبورداری، صادرات چمدانی و فله ‌ای، عدم تزریق به موقع نقدینگی و عدم خرید تضمینی از مشکلات عمده زنبورداری در استان است، گفت: چنانچه از تنها واحد بسته بندی عسل شرق کشور حمایت شود، ضمن اشتغالزایی می ‌تواند در خصوص صادرات ارزآوری خوبی را نیز نصیب کشور کند.
محمدحسین نوفرستی در گفت ‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: مدت 15 سال است که در حرفه زنبورداری مشغول فعالیت هستم.
وی با بیان اینکه شروع به کارم با پنج کلنی بود و در طی ده سال کم کم افزایش تعداد کلنی داشتیم، افزود: شروع به کار جدی من در بحث پرورش زنبور عسل و اصلاح نژاد از سال 92 آغاز شد که با شرکت در دوره‌های آموزشی و تکمیلی در سراسر ایران و صرف هزینه‌های بسیار و تحقیق و پژوهش توانستم که نژادی از تلاقی چندین نوع ملکه برای زنبورستان خود تولید کنم.
عضو هیات مدیره شرکت تاجکوه بیان کرد: بهره وری حداقل 300 درصدی این نژاد در مقایسه با نژاد بومی اثبات شده که امسال برای اولین بار تعداد 500 ملکه اصلاح نژاد شده را به سایر همکاران در خراسان جنوبی و استان‌های همجوار فروختیم.
نوفرستی ادامه داد: در سال 95 به عنوان زنبوردار برتر شهرستان بیرجند و در سال 96 به عنوان زنبوردار برتر استان برگزیده شدم و به عنوان زنبوردار نمونه ملی نیز به جشنواره کشوری معرفی شدم.
وی تصریح کرد: این شرکت سه سال متوالی به عنوان تعاونی برتر استانی انتخاب شده و امسال نیز در بخش کشاورزی به عنوان واحد نمونه استانی انتخاب و به جشنواره ملی تقدیر از برگزیدگان بخش کشاورزی کشور معرفی شد.
پاسخی به یک شایعه
این زنبوردار با اشاره به پخش شایعات مبنی بر آسیب رساندن زنبورها به باغات، افزود: این مطلب از دو منظر علمی و قرآنی مورد نقد قرار می گیرد.
نوفرستی ادامه داد: خداوند متعال در سوره مبارکه نحل آیات 68 و 69 به وضوح و روشن به فواید زنبورعسل اشاره و از تعبیر "شفای مردمان " یاد کرده است.
وی افزود: همانطور که همگان می‌دانیم "شفا مقدم بر دواست" و در خلقت زنبورعسل رازهایی نهفته است که هنوز بشر یک هزارم آن را نشناخته است.
عضو هیات مدیره شرکت تاجکوه ادامه داد: زنبورعسل موجودی پاک است که چنانچه آلودگی داشته باشد، هرگز وارد کندو نمی‌شود و اگر شخصی یا حیوانی دچار بیماری باشد، زنبورعسل هرگز ناقد بیماری آن فرد نیست.
نوفرستی بیان کرد: فواید گرده‌افشانی محصولات باغی و کشاورزی مطالب زیادی گفته و تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام شده است.
وی افزود: بسیاری از کشاورزان و باغداران که نقش زنبورعسل را در افزایش و کیفیت محصولاتشان دیده‌اند، هرساله تقاضای استقرار کلنی‌هایشان را در مزارع و باغات خود می‌کنند.
این زنبوردار با بیان اینکه زنبورعسل به هیچ عنوان ناقل بیماری و ویروس و قارچ و..‌ نیست، تصریح کرد: تحقیقات علمی نشان داده چنانچه زنبورعسل گرده‌افشانی را متوقف کند یا منقرض شود، ساکنان زمین در کمتر از پنج سال از بین خواهند رفت.
نوفرستی با تشکر از کارشناسان جهاد کشاورزی که از بهره برداران و کشاورزان حمایت می ‌کنند ، تصریح کرد: شاید بودجه‌هایی که برای جهاد کشاورزی تعریف می‌شود، با توجه به حجم بالای بهره‌برداران بخش‌ها و زیربخش ‌ های مختلف جهاد کشاورزی(دامپروری، کشاورزی، باغداری، صنایع تبدیلی، زنبورداری، دام و طیور و...) پاسخگوی هزینه‌ها و توقعات بخش‌های مختلف جهاد کشاورزی را نیست.
وی افزود: جهاد کشاورزی در بحث راهنمایی و مشاوره و حمایت قاطع از فعالان بخش کشاورزی مددکار تولیدکنندگان بخش کشاورزی است.

مشکلات تلخ زنبورداران
عضو هیات مدیره شرکت تاجکوه با بیان اینکه مشکلات صنعت زنبورداری در کشور زیاد است، تصریح کرد: هزینه‌های مرتبط با این صنعت، عدم تزریق به موقع نقدینگی و عدم خرید تضمینی از مشکلات عمده در استان است.
نوفرستی بیان کرد: تحویل به موقع شکر مصرفی برای زمستانگذرانی زنبور نیز از دغدغه‌های زنبورداران است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: عمر گل در استان ما محدود است و 8 ماه از سال باید زنبور توسط زنبوردار تغذیه شود و این تغذیه شامل کیک گرده و خمیر شیرین و انواع ویتامین ‌ ها و... است که در شرایط فعلی و افزایش قیمت ارز نگهداری از زنبور را در فصول پاییز و زمستان به لحاظ مالی با مشکل مواجه می‌کند .
وی با بیان اینکه زنبوردار باید به موقع زنبورستان را کوچ داده و هزینه‌های حمل و نقل زیادی را بپردازد، اظهار کرد: از طرفی با ورود عسل بی ‌ کیفیت و بعضا تولید صنعتی عسل بدون دخالت زنبور، این صنعت در استان با تهدیدی جدی مواجه کرده است.
این زنبوردار بیان کرد: امروزه عسل طبیعی و منحصر بفرد استان خراسان جنوبی علی رغم کمیت پایین اما به لحاظ کیفیت جایگاه ممتازی را در کشور دارد.
نوفرستی تصریح کرد: چنانچه از تنها واحد بسته بندی عسل شرق کشور حمایت شود، ضمن اشتغالزایی می ‌تواند در خصوص صادرات ارزآوری خوبی را نیز نصیب کشور کند.
وی افزود: هرچند صادرات چمدانی و فله را به عراق داریم اما اگر حمایت خوبی از این واحد تولیدی شود، قطعا بازخورد منافعش به همه زنبورداران استان خواهد رسید.
عضو هیات مدیره شرکت تاجکوه بیان کرد: رونق تولید به معنای افزایش ظرفیت های تولیدی، بکار افتادن چرخ‌های واحدهای تولیدی و بهره گیری از ظرفیت ‌ های تولیدی مغفول مانده است.
نوفرستی ادامه داد: امروز باید با درک درست از شرایط حساس اقتصادی اختلاف نظرها را کنار گذاشته و با کار جهادی فعالیت ‌ها را پیش ببریم.
وی افزود: امروز مدیران باید از فعالین و جوانان نخبه و از ایده‌های نو آنان حمایت کنند و دست در دست سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شرایطی را فراهم کنند که زمینه اشتغال هرچه بیشتر کشور فراهم شود.
این زنبوردار خاطرنشان کرد: تحریم ‌ ها همانقدر که تهدید محسوب می ‌شود، فرصت نیز است و در شرایط فعلی که قیمت ارز افزایش یافته در واقع از منظر صادرات اگر به افزایش نرخ ارز توجه شود، قطعا هرچه تولید و صادرات بیشتری داشته باشیم ارز بیشتری را به داخل کشور وارد خواهیم کرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/152029/نیش-صادرات-چمدانی-عسل-بر-پیکره-زنبورداران-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ