پیام خراسان
نایب‌رئیس شورای شهر مشهد در گفت‌وگو با ایسنا:
هرگونه با تاریخ رفتار کنیم، با ما نیز همانگونه رفتار می‌شود/ فردوسی هرجای دیگر دنیا بود، مردم آن‌جا دغدغه درآمد نداشتند
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1398 - 23:51:17
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - نایب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: پرسش این‌جاست چرا ما نتوانسته‌ایم از فردوسی، آن‌طور که باید و شاید و زیبنده و برازنده مشهدی‌هاست، استفاده کنیم؟.
حمیدرضا موحدی‌زاده با حضور در خبرگزاری ایسنا- منطقه خراسان، و گفت‌وگو با خبرنگاران این تحریریه در رابطه با هفته شوراها اظهار کرد: واژه «شورا» معادل «دموکراسی» است که ما گاهی از آن به‌عنوان «مردم‌سالاری» نیز یاد می‌کنیم. این واژه بدین معناست که چرخه قدرت توسط خود مردم اجرایی می‌شود. در قرآن نیز اشارات زیادی به موضوع شورا شده. برای نمونه باید صدای کسانی که اهل سخن هستند، شنیده شده و در سخن‌گفتن آزاد باشند. باید انواع سخن‌ها شنیده شود؛ بدین معنا که جامعه نباید تک‌صدایی یا تک‌ساحتی باشد، بلکه نیاز است جامعه دارای ساحت‌ها و سخن‌های گوناگون باشد تا از میان آن‌ها بتوان بهترین‌ها را برگزید.
مشورت از استبداد رأی جلوگیری می‌کند
موحدی‌زاده با اشاره به امر مشورت‌کردن گفت: مشورت‌کردن به‌نوعی در عقول دیگران شریک‌شدن است. درواقع فرد می‌تواند از عقل و خرد جمعی بهره‌مند شود تا بتواند تصمیم بهتری بگیرد. از کارکردهای دیگر مشورت، جلوگیری از استبداد رأی است؛ چراکه افرادی که اهل مشورت نیستند، خود را از مشورت با مردم و کارشناسان بی‌نیاز می‌دانند؛ بنابراین ناخواسته به استبداد رأی مبتلا می‌شوند و مستبد می‌شوند. باید توجه داشت که خرد جمعی همواره در طول تاریخ، کمتر از خرد فردی اشتباه کرده است. 
نایب رئیس شورای شهر خاطرنشان کرد: زمانی که در شهر مشهد یک میلیون نفر در انتخابات شرکت می‌کنند و صدها هزار نفر به فهرست امید رای می‌دهند بدین معناست که لیست امید از میان هزار کاندیدایی که وجود داشته، برگزیده شده؛ بنابراین این انتخاب از استبداد رأی جلوگیری می‌کند و از سویی دیگر راهکاری برای مشارکت مردم در مدیریت و اداره شهر است.
برخی معتقدند مشهد تنها باید هویت مذهبی داشته باشد
نایب رئیس شورای شهر در رابطه با وضعیت گردشگری در مشهد گفت: یکی از مشکلاتی که مانع رشد و توسعه شهر شده که ممکن است در آینده نیز ادامه داشته باشد، نگرش ناصحیحی است که نسبت‌به گردشگری و هویت شهر مشهد وجود دارد. یک دیدگاه این است که مشهد تنها دارای یک هویت بوده و آن هم وجود حرم امام رضا (ع) است. شورای شهر معتقد است که فلسفه وجودی حرم امام رضا (ع) از گذشته در مشهد وجود داشته و منجر به جذب جمعیت می‌شده است، بنابراین وجود بارگاه امام رضا (ع) به این معنا نیست که از دیگر مزیت‌های نسبی شهر مشهد غافل شویم. شهر مشهد، دارای هویتی چندوجهی و منشوری است که محوریت آن می‌تواند وجود حرم مطهر باشد. 
ایجاد پروژه‌ها و تفریحات سالم در شهر، ماندگاری زائران را افزایش می‌دهد
وی اظهار کرد: ممکن است زیارت زائران، ساعات محدودی را به‌خود اختصاص دهد. درواقع باید اقداماتی را برای زائری که به مشهد می‌آید، انجام دهیم تا ماندگاری بیشتری در مشهد داشته باشد. اگر پروژه‌هایی در شهر اجرایی و تفریحات سالم و مباحی برای گردشگر فراهم شود و... و افرادی نیز ایرادی نگیرند، ماندگاری زائران در شهر بیشتر خواهد شد و درآمد پایدار به‌همراه داشته و منجر به رونق شهر می‌شود. 
برخی افراد بدبین، سختگیری نسبت به سرمایه‌گذاران دارند
موحدی‌زاده در رابطه با پروژه پارک طرق گفت: بررسی‌های لازم در رابطه با این پروژه از دوره ریاست آقای تقی‌زاده و پیش از ایشان انجام شده بود، درواقع سرمایه‌گذار برای اجرای این پروژه در مشهد پیش از شورای پنجم ناامید شده و ایران را ترک کرده بود. شورای پنجم دوباره رایزنی‌هایی را با آقای ثابت انجام داد و وی برای انجام این پروژه دوباره به ایران بازگشت. 
نایب رئیس شورای شهر توضیح داد: اجرای پروژه‌ پارک طرق با حمایت شهرداری و شورای شهر بوده و دقیقاً در راستای منافع مشهد و شهروندان است. نکته این‌جاست که نمی‌دانیم باید به چه زبانی به افراد بدبین که در اکثریت هم نیستند برخی مسائل را القا کنیم، حتی عقلای رقبای ما نیز معتقدند که نباید سختگیری وجود داشته باشد تا سرمایه‌گذاران فراری شوند. برخی بیان می‌کنند که در پروژه پارک طرق قرار است نمادهای کوروش کبیر وجود دارد. پرسش اینجاست مگر در کشور تخت جمشید نداریم؟ آیا وجود این بنای تاریخی ممنوع است؟ حال آنکه وجود چنین بنایی جزوی از تاریخ و بخشی از هویت کشور را تشکیل می‌دهد.
هرطور با تاریخ خود رفتار کنیم با ما نیز همانگونه رفتار می‌شود
وی با اشاره به دیدگاه علامه طباطبایی در رابطه با کوروش افزود: مرحوم علامه طباطبایی، کوروش کبیر را ذوالقرنین می‌دانست که نامش در قرآن نیز ذکر شده است. باید بدانیم که کوروش، بخشی از تاریخ کشور بوده و روزی ما نیز به تاریخ خواهیم پیوست؛ بنابراین هر گونه که با گذشتگان خود برخورد کنیم آیندگان نیز همانگونه با ما رفتار خواهند کرد. 
نمادهای تخت جمشید، فردوسی و... منافاتی با ارزش‌های مذهبی ندارد
نائب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: اگر در پارک طرق، نمادهایی از تخت جمشید، فردوسی، حافظ، خیام و... وجود داشته باشد به کجای ارزش‌های مذهبی برمی‌خورد؟ این مسائل که با یکدیگر منافاتی ندارد. بنابراین اگر افرادی بی‌جهت داستان درست نکنند، جوان‌ها نیز موضع نمی‌گیرند، درواقع نباید این گروه‌ها را مقابل هم قرار دهیم.
موحدی‌زاده ادامه داد: عقلای شهر با تمام وجودشان درک کردند که اداره شهر 4 میلیونی مشهد که سالانه تعداد زیادی مسافر نیز وارد آن می‌شود با منابع محدود محلی امکان ندارد. قطعاً بایستی گام‌هایی برداریم تا بتوانیم از توان بخش خصوصی خود استفاده کنیم؛ چراکه اگر بخش سرمایه‌گذار شهر خود را کنار بکشد شرایط دشوار می‌شود. 
توسعه گردشگری مشهد، به‌معنای گسترش بی‌بندوباری نیست
نایب رئیس شورای شهر تشریح کرد: اگر بخواهیم خدمات شهر را بیش از این توسعه دهیم بایستی ظرفیت‌های گردشگری توسعه یابد؛ چراکه شهر مشهد هویت تجاری دارد. مشهد می‌تواند تجارت این منطقه را پشتیبانی کند و شاهراهی باشد. درحال حاضر نقطه‌محوری جاده ابرایشم در مسیر آسیای میانه، افغانستان، مشهد است؛ بنابراین اگر این ظرفیت را توسعه دهیم نتایج مثبتی به‌همراه خواهد داشت هرچند این اقدام بدین معنا نیست که می‌خواهیم بی‌بندوباری را توسعه دهیم.
فردوسی در هرجای دیگر دنیا بود، اقتصاد را رونق می‌داد
وی با بیان اینکه «در مشهد ظرفیت فرهنگی و نمادی به نام فردوسی وجود دارد»، بیان کرد: پرسش این‌جاست چرا ما نتوانستیم از فردوسی، آنطور که باید و شاید و زیبنده و برازنده مشهدی‌هاست، استفاده کنیم؟ اگر فردوسی در هر کشور دیگر دنیا بود، مسئولان مربوط، کاری کرده بودند که این نماد توسعه یابد و مردم آن شهر دغدغه درآمد نداشته باشند. برای نمونه ترکیه مولانا را از آن خود کرده‌، برنامه‌هایی در قالب آرامگاه مولوی تدارک دیده و از این طریق گردشگران بسیاری را از سراسر دنیا جذب می‌کند، اما در مشهد یا این کار را بلد نیستیم یا دانش و عزم لازم آن را نداریم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/152033/هرگونه-با-تاریخ-رفتار-کنیم،-با-ما-نیز-همانگونه-رفتار-می‌شود--فردوسی-هرجای-دیگر-دنیا-بود،-مردم-آن‌جا-دغدغه-درآمد-نداشتند
بستن   چاپ