معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پاسخ داد؛
هر ایرانی روزانه چند گرم نمک مصرف میکند؟
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1398 - 23:51:24
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان مصرف نمک به صورت روزانه برای هر فرد در ایران بالای 14 گرم است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، قلیان ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت فرارسیدن «هفته بسیج ملی کنترل فشارخون» برگزار شد در رابطه با راهاندازی کمپین فشارخون اظهار کرد: جمعیت بالای 30 سال در استان 2میلیون و 500 هزار نفر هستند و در حال حاضر، از این جمعیت تنها 180 هزار نفر بیمار دارای فشار خون بالا شناسایی و دارای پرونده هستند.
وی افزود: 40 تا 50 درصد افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، هنوز ناشناختهاند و نسبت به بیماری خود آگاهی ندارند. بنابر هدفگذاری این طرح این است که از این جمعیت حداقل 1 میلیون 250 هزار نفر غربالگری شوند و 260 هزار نفر که دارای بیماری فشارخون بالا هستند شناسایی کنیم. از سویی دیگر براوردهای ما این است که تعداد 120 هزار نفر که در معرض فشار خون هستند شناسایی میشوند و با آموزشهای لازم از ابتلای آنها به بیماری فشارخون بالا جلوگیری شود.
قلیان ادامه داد: بخش اطلاعرسانی این طرح از 27 اردیبهشت ماه آغاز بهکار میکند و تا 17 خردادماه ادامه خواهد داشت. از 17 خرداد تا 17 تیرماه تمام پایگاههای سلامت شهر و استان به همراه 96 پایگاه سیار مستقر برای ارائه خدمت آماده خواهند بود و در دوشیفت صبح و عصر ارائه خدمت خواهند کرد. از سویی دیگر در بیمارستانهای دولتی، خصوصی و داروخانهها نیز تیمهایی برای ارائه خدمات مستقر خواهند بود. گفتنی است از سال 75 برنامههای مربوط به کنترل فشارخون بالا در کشور مورد توجه بوده و در مراکز جامع سلامت بهصورت رایگان غربالگری انجام میشده، اما متاسفانه مردم از این ظرفیت استفاده نکردند.
وی با بیان اینکه احتمال دارد هر فرد با هر جنسیتی و در هر سنی به بیماری فشار خون بالا مبتلا شود گفت: باید توجه داشت که در این طرح اطلاعات افرادی که برای غربالگری مراجعه میکنند بهصورت محرمانه در درگاه اینترنتی ثبت خواهند شد و در صورت دارا بودن بیماری فشار خون بالا از آنها دعوت میشود تا به مرکز جامع سلامت مراجعه کنند. این افراد بهصورت ماهانه و رایگان در مراکز بهداشت ویزیت میشوند و هر 6 ماه یکبار توسط پزشک، آزمایشات لازم از آنها گرفته میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد توضیح داد: در این طرح تمامی بخشهای مرکز بهداشت استان درگیر هستند و برای هر کدام روش کاری ویژهای وجود دارد. براساس این طرح تمامی کارگاههایی که دارای 50 کارگر و بالاتر هستند بایستی غربالگری فشار خون به همراه آموزش به آنها داده شود. همچنین بایستی بخش بهداشت محیط نظارت کامل در رستورانها برای کاهش میزان مصرف نمک داشته باشند. نکته اینجاست که استاندارد میزان نمک در نان بهصورت پیوسته نظارت میشده و از امروز این نظارت جدیتر و بیشتر انجام خواهد شد.
هر ایرانی بهطور متوسط 14 گرم نمک در روز مصرف میکند
وی با اشاره به کیفیت پایین نان اظهار کرد: متاسفانه به دلیل پایینتر بودن کیفیت خمیر نان، نانوایان مجبور به بالابردن میزان نمک نان هستند تا بتوانند کیفیت نان را بهبود ببخشند. میزان مصرف نمک به صورت روزانه برای هر فرد در ایران بالای 14 گرم است.
قلیان خاطرنشان کرد: اگر فشارخون بالا رود فرد دچار سرگیجه، سردرد گاهی اوقات احساس درد در قفسه سینه یا پشت ایجاد او میشود و در برخی موارد آسیبهای عروقی چون خون ریزیهای بینی برایش ایجاد خواهد شد. ممکن است گاهی خونریزی از ناحیه مغز و قلب فرد باشد. درواقع هرچه سن افراد بالاتر رود ریسک ابتلا به این بیماری بیشتر خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به چکاپ فشارخون توسط افراد گوناگون گفت: اگر فشار خون فرد طبیعی باشد نیاز است سالی یکبار فشار خود را کنترل کند، اما اگر فردی در معرض پیشفشار خون بالا است و میزان فشارخون او بین 12 تا 12.9 باشد بایستی فشارخون خود را مدام کنترل کرده و شیوه زندگی خود را تغییر دهد.
انتهای پیام
http://www.khorasan-online.ir/fa/News/152037/هر-ایرانی-روزانه-چند-گرم-نمک-مصرف-میکند؟
بستن
چاپ