پیام خراسان
رشد امیدوارکننده اهدای عضو در خراسان رضوی
دوشنبه 30 ارديبهشت 1398 - 15:50:03
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - مسئول مرکز فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: 123 مورد مرگ مغزی سهل‌الوصول نبوده و سه سال است که در حال برنامه‌ریزی برای رسیدن این آمار هستیم.
به گزارش ایسنا- منطقه‌ خراسان، ابراهیم خالقی، صبح امروز در نشست خبری روز ملی اهدای عضو که در سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: در سال94، 54 مرگ مغزی به اهدای عضو داشته‌ایم. در سال 95 از 54 به 84، در سال 96 به 90 مورد و در سال 97 به 123 مورد رسیده‌است.
وی افزود: برای افزایش این آمار ما از خودمان شروع کردیم.گام اول شناسایی است، بسیاری از افراد مرگ مغزی می‌شدند اما شناسایی انجام نمی‌شد. به همین دلیل بازرسینی را گذاشتیم تا این موارد را شناسایی کنند.
خالقی مطرح کرد: گام دوم نگهداری از مرگ مغزی را در بیمارستان‌های مبدا در نظر گرفتیم. و فردی که از بین رفته به دلیل اینکه مغز ازبین رفته‌است و با سیستم خودکار خودش در حال نگهداری است، کار تخصصی و فوق تخصصی است و به همین دلیل پرستارانی را برای این کار آموزش دادیم.
مسئول مرکز فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: این کار باعث شد 20 درصد مرگ مغزی‌ها در فرایند رضایت از خانواده، دچار ایست قلبی شوند و این آمار در حال حاضر به 3 درصد رسیده‌است.
خالقی تاکید کرد: در نوبت پیوند کلیه 800 نفر ثبت‌نامی در مشهد داریم که حدود 200 نفر پرونده آماده پیوند دارند. اما درپیوند کبد و قلب تعداد افراد کمتر هستند. حدود 20 تا 30 نفر در لیست انتظار اند. 288 نفر از سال 92 در لیست پیوند کبد بوده‌اند که 210 نفر در این لیست انتظار کبد فوت شده‌اند.
وی افزود: گام سوم؛ تیم مربوط به افراد هماهنگ‌کننده مرگ مغزی که با خانواده‌ها صحبت می‌کنند است، مردم ما مردم خوبی هستند و هیچ مشکلی ندارند و با تمام مشکلاتی که دارند با موضوعات کنار می‌آیند و با ایثار و فدارکاری جلو می‌روند.
خالقی با اشاره به اینکه«از نظر علمی اثبات شده‌است که پروتوکل‌های مختلفی وجود دارد که با هر خانواده به چه شکلی وارد مذاکره شد»، گفت: کشور اسپانیا بیشترین آمار رضایت را دارد. خوشبختانه این آمار در مشهد به 60 درصد رسیده. مقالات مختلفی در رابطه با این موضوع نوشته‌شده که نحوه برخورد با خانواده‌هایی که عزیزی را از دست داده‌اند صحنه دردناکی است.
مسئول مرکز فراهم‌آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد اظهار کرد: شکستن اخبار بد، اولین گام اول است.گام دوم بحث اهدای عضو است و همه این‌هاپروتوکل‌های مختلفی دارد، گام چهارمی که انجام داده‌ایم با شهرستان‌های مختلف استان، تمام شهرهایی که زیر نظر دانشگاه علوم‌پزشکی است با تمام پرستاران و سرپرستان در مورد اهدای عضو و مرگ مغزی جلسه گذاشتیم و آموزش‌ها داده شد.
وی ادامه داد: ما دست نیازی که باید به سوی خیرین برای این کار دراز کنیم، بسیار دشوار است. ما در حال حاضر 5 پرستار داریم که بازرس رسمی دانشگاه هستند و به بیمارستان‌های مختلف می‌روند‌. مشکلی که وجود دارد این است که تشخیص داده نمی‌شود و در بحث رضایت گیری هم کار دشوار است. مشکلاتی که مردم داشته‌اند در درک خود اهدای عضو بود و با فرهنگسازی‌هایی، فرهنگ مردم خوب شده و به نوعی این مقوله را پذیرفته‌اند.
خالقی با بیان اینکه«مردم همیشه شک و شبه‌ای را دارند که مرگ مغزی درست معاینه نمی‌شود»، گفت: هر مرگ مغزی 10 نوبت معاینه می‌شود. اول توسط پزشک معالج استارت می‌خورد، نفر دوم بازرس، پرستار یا پزشک است‌، سومین نفر هماهنگ کننده ما است، متخصص اعصاب دو نوبت معاینه دارند. جراح مغز و اعصاب دو نوبت، متخصص داخلی یک نویت، متخصص بیهوشی یک نوبت و آخرین معاینه هم پزشکی قانونی است که این کار اثبات شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/152858/رشد-امیدوارکننده-اهدای-عضو-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ