پیام خراسان
/مهم‌ترین رویداد قرآنی استان/
یک معرق‌کار: برخی فروشندگان غیر مرتبط در نمایشگاه قرآن حضور دارند
سه شنبه 31 ارديبهشت 1398 - 13:47:41
پیام خراسان - یک هنرمند معرق‌کاری گفت: در نمایشگاه قرآن و عترت امسال، برخی فروشندگان حضور داشتند که بی‌ارتباط با مباحث قرآنی بودند و به نوعی فضا برای کار تجاری فراهم شده بود.
قاسم خیرآبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان و در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن و عترت مشهد، در خصوص نقاط قوت و ضعف این دوره از نمایشگاه اظهار کرد: نکته قوی در نمایشگاه بین‌المللی قران و عترت مشهد برعکس نمایشگاه تهران آن بود که غرفه‌ها به رایگان در اختیار ما قرار گرفت؛ در حالی که در تهران غرفه‌ها اجاره داده می‌شد.
وی افزود: اما از طرف دیگر شاهد بودیم که در نمایشگاه امسال برخی فروشندگانی حضور داشتند که ارتباطی با بحث قرآنی نداشته و به نوعی فضایی برای کار تجاری فراهم شده بود. به لحاظ زمان برگزاری نیز باید گفت نمایشگاه زمان‌بندی مطلوبی داشته و همچنین از نظم خوبی برخوردار بوده است.
این هنرمند معرق‌کاری در خصوص این رشته بیان کرد: معرق‌کاری به لحاظ اقتصادی رشته‌ای است که می‌توان با هزینه پایین آن را آموخت و ارزش افزوده بسیار زیادی نیز داراست. در معرق‌کاری از چوب و یا متریالی استفاده می‌کنیم که شاید دورریختنی باشد؛ همچون فلزاتی که در مرحله بازیافتی هستند و لذا معرق‌کاری به لحاظ بازگشت سرمایه بسیار مطلوب است.
خیرآبادی ادامه داد: نکته دیگر این که معرق‌کاری در ایران رشته خاصی است؛ بدین لحاظ که هنرمندان بسیار خوب و قوی را داراست. به طوری که هنرمند ایرانی این رشته توانسته است جایزه بهترین طراحی کشور ایتالیا را در این زمینه کسب کنند. در مورد میزان فروش این آثار نیز باید گفت بخشی از آثار که نفیس بوده و کار کلکسیونی به حساب می‌آید، بیشتر خریداری می‌شود.
وی اضافه کرد: در بحث آموزش این رشته باید گفت در شهرستان‌های استان همچون نیشابور، چناران و یا قوچان به لحاظ استاد و تدریس سطح پایین‌تری نسبت به مشهد را داراست و از طرفی به لحاظ سبک کاری نیز با هم متفاوت هستند.
این هنرمند معرق‌کاری در خصوص سبک‌های این رشته گفت: سه نوع معرق را می‌توان نام برد؛ معرقی که در ایران، هند و چین کار می‌شود. تعریف اصلی معرق نیز آن است که یک‌سری چوب‌های رنگی را در یک سطح‌ صاف و با یک‌ طرح منسجم‌ کنار هم قرار می‌دهیم. البته برخی کارهای ما مشبک بوده و معرق اصلی نیست؛ به این معنا که فضایی را خالی کرده و نوشته‌ای از آن بیرون می‌آوریم که به آن مشبک می‌گویند و حال اگر فضایی که خالی شده را پر کنیم، معرق نام می‌گیرد.
خیرآبادی افزود: معرق در ایران در کاشی، فلز، چوب و غیره انجام می‌شود. همچنین در کشور هند معرق‌کاری به این صورت انجام می‌شود که فضایی را از چوب خالی می‌کنند و طرحی که از آن در می‌آورند را بر روی ‌تنه کار می‌کنند. در روش چینی هم پس از این که طرح را درمی‌آورند، اطراف کار را با خمیر مشکی پر می‌کنند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/153018/یک-معرق‌کار--برخی-فروشندگان-غیر-مرتبط-در-نمایشگاه-قرآن-حضور-دارند
بستن   چاپ