پیام خراسان
نمی‌توان با سانسور کردن جلوی تغییر و تحولات جامعه را گرفت
يکشنبه 5 خرداد 1398 - 21:22:22
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد: ما در مقابل تغییرات با سانسور و دیگر موارد مانع از مشاهده مسائل مختلف می‌شویم و در نتیجه آثار آن در مدارس به گونه‌ای رقم می‌خورد که دانش‌آموزان، موسیقی‌های مختلف گوش می‌دهند و با برخورد افراد مواجه می‌شوند. ما باید باور کنیم که در جامعه ایران با تغییر و تحولاتی روبه‌رو هستیم و باید درک کنیم که این تحولات خوب یا بد اتفاق افتاده و نمی‌توانیم با سانسور کردن جلوی آن‌ها را بگیریم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، دکتر مجید فولادیان، امروز در نشست حلقه مفقوده نظام آموزش که در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: موضوع برنامه را از دو زاویه روبنا و زیربنا که به شکل زیرساختی و بنیادی است مورد بررسی قرار می‌دهم. در سطح زیربنایی، ارزش‌های جامعه بر اساس سطوح مختلف توسعه یافتگی شروع به تغییر و تحول می‌کند و این‌گونه نیست که ثابت بماند.
وی در ادامه افزود: به عنوان مثال در جامعه ایران تحولات عمیق فرهنگی و اجتماعی مانند قابلمه آش می‌ماند که زیر آن کم است و به تدریج جا می‌افتد. مسئولان، زمانی که دیدند آن اتفاق جا افتاده تازه متوجه می‌شوند که چه اتفاقی در این حوزه رخ داده است.
عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: اتفاقی که در چند سال گذشته رخ داده، ارتباطات جهانی و منطقه‌ای است و ما نمی‌توانیم این امر را نادیده بگیریم. جهان وارد دوره جدیدی شده است. مسئولان ما در قبال همه امکانات و ارتباطات جهانی اولین راهکاری که در پیش گرفتند، سانسور کردن بود و باید گفت که هیچ‌کدام از این راهکارها موفق نبوده و به جای اینکه دنبال راه‌حل‌های جدید و مفید باشیم همان فعالیت‌های گذشته را انجام داده‌ایم. تحولات توسعه‌ای جامعه در زیربنا اتفاق افتاده و به تدریج تحولات فرهنگی را به دنبال خود کشیده است.
فولادیان خاطرنشان کرد: گسترش وسایل ارتباطات جهانی مانند تلگرام، اینستاگرام و .... دومین قدم تحول است و ما نمی‌توانیم مانع از بروز آن‌ها در جامعه شویم. افراد زیادی از این وسایل استفاده می‌کنند، بنابراین این دو متغیر، تحولات فرهنگی جامعه را در طولانی‌مدت رقم می‌زنند. لازم است که آن‌ها را قبول کنیم و به رسمیت بشناسیم و بعد با به رسمیت شناختن آن‌ها فعالیت خود را آغاز کنیم و تا زمانی که این تحولات را قبول نکنیم هیچ اتفاقی نمی‌افتد و از تغییرات و تحولات عقب می‌مانیم.
وی بیان کرد: با وجود تکنولوژی و ارتباطات، ارزش‌های مردم تغییر می‌کند، به این دلیل که نوع اقتصاد، فرهنگ، امکانات و .... تغییر پیدا کرده و نمی‌توان توقع داشت که افراد ارزش‌های چند سال گذشته خود را حفظ ‌کنند.
عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با طرح این سوال که ما در حوزه فرهنگ چه اقداماتی انجام داده‌ایم، اظهار کرد: هر اتفاقی که در حوزه فرهنگ رخ می‌دهد باید دید متولیان آن حوزه چه افرادی هستند و با بودجه کمی که به وزارت ارشاد تخصیص داده می‌شود چه فعالیت‌هایی می‌توان انجام داد. باید متذکر شد متولی حوزه فرهنگ تنها وزارت ارشاد نیست و بسیار گسترده است.
وی افزود: هنگامی که صدا و سیما ارزش‌های مادی را در جامعه گسترش می‌دهد نمی‌توانیم دنبال ارزش‌های متعالی در جامعه برویم. 
فولادیان گفت: آموزش و پرورش در این رابطه نفوذ چندانی ندارد و بالغ بر 90 درصد بودجه صرف حقوق معلمان و ساخت و ساز مدارس می‌شود و بودجه‌ای ندارد که در حوزه‌های دیگر خرج کند. زمانی که ظرفیت‌های فرهنگی و موسیقی‌های فاخر به حاشیه کشیده می‌شود، نمی‌توانیم با سانسورکردن جلوی هیجانات و انتخاب جوانان را بگیریم.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/153655/نمی‌توان-با-سانسور-کردن-جلوی-تغییر-و-تحولات-جامعه-را-گرفت
بستن   چاپ