پیام خراسان
ظرفیت ایرنا را برای فرهنگسازی مبازره با مواد مخدر به کمک می طلبیم
دوشنبه 27 خرداد 1398 - 20:35:48
پیام خراسان - بجنورد- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد خراسان شمالی گفت: ظرفیت و نفوذ خبرگزاری ایرنا در استان می تواند بازوی این ستاد در فرهنگ سازی و پیشگیری از ابتلا به این بلای اجتماعی باشد و ما در عرصه اطلاع رسانی آماده همکاری تنگاتنگ با این رسانه هستیم.

احمد ریواده روز دوشنبه در دیدار از خبرگزاری جمهوری اسلامی در خراسان شمالی اظهار داشت: امیدواریم باب همکاری‌های رسانه‌ای در حوزه آسیب‌های اجتماعی به ویژه در مبارزه با مواد مخدر باز شود و با همکاری این رسانه، نه فقط گزارش از آمار و عملکردهای این شورا گزارش، بلکه مطالبه گری در حوزه آسیب‌های اجتماعی دنبال شود.
وی با اشاره به نزدیکی روز جهانی مبارزه با مواد مخدر (26 ژوئن برابر با پنجم تیرماه)، افزود: یکی از سیاست‌های اولویت دار دولت حوزه آسیب‌های اجتماعی است و خوشبختانه ایرنا در این حوزه رویکرد خوبی دارد و تاکنون گزارش‌های علمی، دقیق و کاملی روی خروجی خود فرستاده است.
ریواده، دبیرخانه ستاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را دستگاه معین و پاسخگو در این بخش بیان کرد و اظهار داشت: اولویت نخست آسیب‌های اجتماعی همان طور که رهبری نیز بیان کرده‌اند اعتیاد است و در واقع کارهای معمولی و روزمره دستگاه‌ها در این جهاد بزرگ کافی نیست و نیاز به اقدامات فوق العاده و مشارکت جمعی داریم و این اقدامات باید به فرموده رهبری ملموس و در وسط میدان باشد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در ادامه گفت: در تلاشیم تا بتوانیم شرکای اجتماعی بیشتری را درگیر مبحث مبارزه با مواد مخدر کنیم تا بتوانیم در پایان برنامه ششم اعتیاد را 25 درصد کاهش دهیم و این موضوع محقق نمی‌شود مگر اینکه همه به معنای واقعی مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به تشکیل هیات ادیشه ورز در این خصوص خاطرنشان کرد: تاکید رهبری و سیاست ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، بر ارائه الگوهای متناسب با شرایط کشور است و بر این اساس با پرهیز از تجارب شکست خورده غرب، هیات اندیشه ورزی به وجود آمده تا راهکارها و برنامه‌هایی تبیین شود که خروجی مناسبی داشته باشد.
فعالیت 62 سازمان مردم نهاد در زمینه مبارزه با اعتیاد
ریواده با بیان اینکه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر 5 کمیته تخصصی دارد، افزود: ورود مردم و به ویژه سازمان‌های مردم نهاد در مبارزه با مواد مخدر ضرورت دارد و به همین دلیل در خراسان شمالی 62 سازمان مردم نهاد فعال در این زمینه ایجاد شده که در مباحثی مانند پیشگیری، مسائل فرهنگی و اشتغال فعالیت می‌کنند.
30 هزار معتاد استان در حال درمان
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی خاطرنشان کرد: 30 هزار معتاد در برنامه‌های درمانی ما در قالب 143 مرکز درمانی و 12 مرکز اقامتی زیر پوشش قرار دارند و یکی از کارهایی که به تازگی در استان آغاز شده درمان کودکان زیر 18 سال و زنان باردار معتاد است که در دانشگاه علوم پزشکی و در بخش ویژه این کار انجام می‌شود.
وی در ادامه اظهار داشت: با راه اندازی این مرکز، از سال گذشته 60 کودک معتاد دوره درمان خود را در بخش ویژه این کار در بیمارستان امام رضا (ع) گذراندند.
خراسان شمالی، رتبه ششم شیوع اعتیاد در کشور
وی آمار اعتیاد در خراسان شمالی را نگران کننده و رتبه این استان در شیوع اعتیاد را ششم کشور بیان کرد و افزود: این آمار نشان می‌دهد که لازم است در نگرش مردم به این حوزه تغییر به وجود آید و این تغییر ممکن نمی‌شود مگر با همکاری رسانه‌هایی مانند ایرنا که امین ما نیز هست و می تواند برای همکاری های نظام مندتر تفاهم نامه مشترکی هم منعقد کرد.
ریواده افزود: هدف ما انعکاس آمار و عملکرد نیست بلکه تغییر نگرش، فرهنگ سازی و تغییر باورهای غلط در این زمینه با توجه به اصول علمی و نگاه دقیق است و در این راستا نیاز به حمایت و مشارکت‌های مردمی و حمایت رسانه‌ها نخبگان و فعالان اجتماعی داریم.
وی در مورد سوء مصرف مواد مخدر صنعتی به ویژه «گل» در بین جوانان و نوجوانان هشدار داد و افزود: با وجود اینکه تاکنون 62 درصد از مواد مصرفی در استان تریاک بوده است اما اکنون کفه به سمت مواد صنعتی و گل سنگین تر شده و در پی آن هستیم تا با راه اندازی پویش رسانه‌ای به مبارزه با این ماده مخدر، به مقابله با آن برخیزیم.
وی شمار افراد درگیر با مقوله اعتیاد در استان 863 هزار نفری خراسان شمالی را حدود 45 هزار نفر عنوان کرد و گفت: در جمعیت فعال بین 15 تا 62 ساله استان، این رقم 7.21 درصد است و این درحالی است که میانگین کشوری آن 5.2 درصد را نشان می‌دهد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی افزود: میانگین سن آغاز اعتیاد در این استان 24 و در کشور 32 سال است.
استان مرزی خراسان شمالی در شمال شرق کشور، 863 هزار نفر جمعیت دارد که 44 درصد آنان در روستاها سکونت دارند.
یک سوم از جمعیت 210 هزار نفری شهرستان بجنورد مرکز این استان، حاشیه نشین هستند.
ب / 5132 ‏

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/158314/ظرفیت-ایرنا-را-برای-فرهنگسازی-مبازره-با-مواد-مخدر-به-کمک-می-طلبیم
بستن   چاپ