پیام خراسان
خرابی جاده های بین مزارع رنج گندم کاران سیل زده راز و جرگلانی را دو چندان کرد
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 11:53:57
ایسنا - اقتصادی - خراسان شمالی
پیام خراسان - سیل این بلای ویران گر از اواخر سال گذشته بر سر مردم شهرستان مرزی راز و جرگلان بارید و سبب شد تا خسارت های زیادی به بخش های مختلف این منطقه وارد شود.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، در ابتدا تخریب راه های اصلی، منازل مسکونی، دامداری ها بیشتر به چشم می آمد و مردم این منطقه بیشتر از این موارد رنج می برند اما حال که فصل برداشت محصول گندم فرا رسیده، مشکل مردم این منطقه دو چندان شده است.
شغل بیشتر مردم این منطقه کشاورزی است و تعداد زیادی از افراد در این منطقه مرزی محصول گندم کشت کرده اند اما سیل های فروردین و اردیبهشت موجب شد تا مقدار زیادی از راه های بین مزارع تخریب شود و این امر کشاورزان این منطقه را با مشکل مواجه کرده است.
جابجایی محصول در راه های بین مزارع دیگر با ماشین امکان پذیر نیست
فرزین دهیار روستای حصارچه بالا در شهرستان راز و جرگلان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه دهستان حصارچه بیشترین میزان تولید گندم دیم در این شهرستان را دارد، گفت: بیشترین میزان تولید گندم در این منطقه متعلق به این دهستان است.
وی افزود: مساحت زمین های گندم کشت شده در این دهستان بیش از 1000 هکتار است که حدود یک هزار و 800 نفر از مردم این منطقه به امر کشت گندم می پردازند.
فرزین با اشاره به جاری شدن سیلاب های مخرب فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری در این شهرستان ادامه داد: مردم به خسارت هایی همچون آسیب منازل مسکونی، دامداری و ... راضی بودند اما خسارت به جاده های بین مزارع برای آن ها مزید بر علت شده و آن ها در این فصل از سال با مشکل خیلی زیادی مواجه کرده است.
وی اظهار کرد: بر اثر جاری شدن سیلاب مقدار خیلی زیادی از راه های بین مزارع در این دهستان از بین رفته است و مردم برای جابجایی محصولات خود از مزارع به جاده اصلی با مشکل مواجه هستند.
فرزین تصریح کرد: در گذشته برای انتقال محصول از مزارع به مراکز خرید با خودروهایی همچون سایپا و وانت استفاده می کردیم اما هم اکنون چنین امری امکان پذیر نیست و باید جابجایی محصول با تراکتور صورت گیرد.
وی تاکید کرد: در برخی از نقاط کامیون ها هم می توانستند از راه های بین مزارع استفاده کنند و در حال حاضر برای آن ها نیز چنین امکانی مقدر نیست.
دهیار روستای حصارچه بالا توضیح داد: برای برداشت محصول دروگر و کمباین به زمین های کشاورزی منتقل شوند که کمباین به سختی به محل مزارع می روند و دروگرها نیز با تراکتور به محل مورد نظر منتقل می شود.
سازمان جهاد کشاورزی استان هیچ اقدامی برای تسطیح راه های بین مزارع انجام نداده است
پولاد نجاهی بخشدار منطقه مرزی جرگلان در شهرستان راز و جرگلان در ادامه در گفت و گو با ایسنا، گفت: بر اثر جاری شدن سیل در دو ماه نخست سال جاری مقدار زیادی از راه های اصلی و بین مزارع این بخش آسیب دید.
وی افزود: با انجام عملیاتی همچون اصلاح و تسطیح مسیر در حال حاضر مسیر اصلی مشکلی ندارد و رفت و آمد در آن به راحتی صورت می گیرد اما راه های بین مزارع این بخش با مشکلات خیلی زیادی مواجه شده است.
نجاهی خاطرنشان کرد: وظیفه تسطیح راه های بین مزارع بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است اما تاکنون اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: دسترسی مردم به مزارع به علت مذکور بسیار سخت شده است و رفت و آمد به مزارع در بیشتر مکان ها فقط با تراکتور امکان پذیر است.
ریالی از سوی مدیریت بحران برای ساخت جاده های بین مزارع اختصاص نیافته است
بهنام فر معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه سیل سال جاری خسارت های جبران ناپذیری به جاده های بین مزارع این استان وارد کرد و اغلب آن ها دچار خسارت شدند، بیان کرد: جاده های تخریب شده شناسایی شد و به مدیریت بحران استاندای و وزارت کشور نیز میزان خسارت اعلام شد.
وی تصریح کرد: برای جبران این خسارت ها یا باید از منابع استانی سال گذشته استفاده می شد که این اعتبارات به پایان رسیده بود و یا باید مدیریت بحران اعتباری برای رفع این مشکل می داد که هنوز ریالی از این محل پرداخت نشده است.
بهنام فر تاکید کرد: در جلسات مدیریت بحران که با ریاست استاندار برگزار می شود بر حل مشکل جاده های بین مزارع تاکید شده است اما این سازمان اعتباری برای حل این مشکل در حال حاضر ندارد.
وی توضیح داد: بنابراین از مدیریت شهرستان درخواست شده تا با پیمانکاران قرداد منعقد شود تا به صورت دیون این امر صورت گیرد که در تعدادی از شهرستان های این استان این امر اجرایی شده است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: اما شهرستانی مانند راز و جرگلان که میزان خسارت ها بسیار بالا بوده و حجم دیون نیز بالا می رفت این اقدام انجام نشد.
وی گفت: طی سفر وزیر کشور و رئیس مجلس شورای اسلامی به این استان مکاتبات لازم انجام شد تا اعتبارات لازم برای رفع این خسارت ها به زودی پرداخت تا مشکل کشائورزان هر چه سریع تر پرداخت شود.
بهنام فر معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: تا پایان فروردین ماه سال جاری سیل به 475 کیلومتر از جاده بین مزارع با رقم 110 میلیارد و 110 میلیون تومان خسارت وارد کرد که البته در فصل اردیبهشت ماه سیل به بخش دیگری از جاده های بین مزارع نیز مجددا آسیب وارد کرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/158627/خرابی-جاده-های-بین-مزارع-رنج-گندم-کاران-سیل-زده-راز-و-جرگلانی-را-دو-چندان-کرد
بستن   چاپ