پیام خراسان
کاربرد هوش مصنوعی برای شناسایی خطرات امنیتی آب در جهان
چهارشنبه 29 خرداد 1398 - 15:14:55
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - کارشناسان مشارکت آب، صلح و امنیت (WPS) ، با استفاده از هوش مصنوعی، ابزاری برای پیش‌بینی درگیری‌های جهانی ناشی از آب را طراحی کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ارث، حدود 36 درصد از جمعیت جهان در مناطق کم‌آب زندگی می‌کنند و بحران کم‌آبی تهدیدی برای امنیت جهانی، اقتصادی و معیشتی محسوب می‌شود.
به طور متوسط، خشکسالی سالانه بیش از 50 میلیون نفر را درگیرکرده و بیش از پنج میلیارد دلار خسارت ایجاد می‌کند. علاوه بر این، ممکن است اثرات طولانی‌مدتی در جوامع داشته باشد.
همچنین، صد میلیون نفر از جمعیت جهان تحت تاثیر سیلاب هستند و 31 میلیارد دلار آسیب از این طریق وارد می‌شود و اثر تغییرات آب و هوایی می‌تواند این موارد را تشدید ‌کند.
بر اساس یافته‌های محققان، سیستم طراحی شده جدید می‌تواند برای هدایت هدفمند کمک به مناطق دچار کمبود آب مورد استفاده قرار گیرد.
سیستم جدید هوش مصنوعی، منابع آبی را ردیابی ‌کرده و این اطلاعات را با منابع اجتماعی، اقتصادی و جمعیت شناختی ترکیب کرده تا موارد خطرناک امنیتی را شناسایی کند.
محققان با استفاده از این ابزار، قادر به شناسایی سه چهارم از اختلافات مرتبط با آب در ایالت دلتا نیجریه شدند.
ناامنی آب در نتیجه عواملی مانند رشد جمعیت، تغییر آب و هوا و موارد اقتصادی افزایش می‌یابد.
علل اختلاف بر سر آب، متنوع و به صورت محلی خاص بوده و البته شناسایی مناطق پرخطر دشوار است. ابزار جدید می‌تواند این چالش‌ها را از طریق سنجش از راه دور و ترکیب داده‌های بزرگ تشخیص دهد .
اطلاعات ماهواره‌ای ناسا و سازمان فضایی اروپا این سیستم را قادر می‌سازد تا منابع آب در سراسر جهان مورد نظارت باشد.
این یافته‌ها در کنار اطلاعات مربوط به دولت‌ها، سازمان‌های بین المللی و تحقیقاتی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند، مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.
یادگیری ماشین می‌تواند الگوها را در مورد داده‌هایی که انسان نمی‌تواند تشخیص دهد، شناسایی کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/158687/کاربرد-هوش-مصنوعی-برای-شناسایی-خطرات-امنیتی-آب-در-جهان
بستن   چاپ