پیام خراسان
تجربه استان ها برای بهبود منابع آبی بکار گرفته شود
پنجشنبه 30 خرداد 1398 - 20:23:19
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی گفت: برای بهبود منابع آبی استان باید از تجربیات استان هایی مانند کرمان و یزد که وضعیتی مشابه ما دارند بهره مند شویم.

حسن اکبری روز پنجشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان افزود: در برخی استان‌های کویری و کم آب کشور برای بهره وری منابع آب در فصل سرما به مدت 60 روز چاه‌های آب کشاورزی را خاموش می‌کنند.
وی ادامه داد: بایستی به جای کاهش آب چاه‌های کشاورزی در طول سال که موجب آسیب زدن به برخی از چاه‌ها یا مزارع می‌شود، در فصل زمستان که کشاورز آب نیاز ندارد به مدت 2 ماه چاه‌ها را خاموش کرد.
مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: تداوم خشکسالی در سال‌های متمادی به معنای تغییر اقلیم است لذا ممکن است در آینده اصلاً بارندگی نداشته باشیم.
وی عنوان کرد: وجود رواناب‌ها در استان همواره یکی از مباحث مهم بوده است این در حالیست که هیچ مرجع علمی برای جبران آب سفره‌های زیرزمینی وجود ندارد.
اکبری با تاکید بر اینکه طرح‌های آبخیزداری برای تقویت قنوات، چشمه‌ها و پوشش گیاهی مناسب است یادآور شد: در شهرستان‌هایی بشرویه و سرایان که دشت‌ها در وضعیت بحرانی هستند هیچ راهی جز کاهش برداشت برای جبران کاهش سطح آب‌های زیرزمینی وجود ندارد.
وی گفت: پیشنهادات جهاد کشاورزی در زمینه حفاظت از منابع آب و طرح‌های سازگار با کم آبی باید گاه مبتنی بر طرح‌هایی غیر از آبخیزداری باشد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی هم گفت: از مساحت 15 میلیون هکتاری استان حداقل 7.5 میلیون هکتار حوزه‌های آبخیز مؤثر هستند.
علیرضا نصرآبادی افزود: مسئولان شرکت آب منطقه‌ای استان معتقدند 90 تا 95 درصد بارندگی‌های استان تبخیر می‌شود و همان ابتدا صورت مساله را پاک می‌کنند.
وی ادامه داد: تکلیف مدیریت این 90 درصد تبخیر بارندگی‌های استان چه نهادی است، آیا راهکاری در این زمینه ندارد؟
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: باید تکلیف این امر مشخص شود که آیا هدف مدیریت منابع آب بر اساس ظرفیت‌های واقعی موجود است و یا هدفی را از قبل تعریف کرده و می‌خواهیم آمار و ارقام را با آن متناسب کنیم؟
وی یادآور شد: واقعیت این است که روان آب در استان وجود دارد وهر سال این روان آب‌ها بر اثر کاهش پوشش گیاهی و تغییر بازه زمانی بارش‌ها افزایش می‌یابد.
نصرآبادی ادامه داد: اگر در گذشته از مهرماه تا اواخر خرداد فصل بارندگی‌ها بود اما اکنون اوج بارندگی‌ها از نیمه بهمن تا پایان اردیبهشت است همچنین شدت بارندگی‌ها به خاطر کوتاه شدن زمان افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: رفع مشکل تبخیر بارندگی‌های استان با اجرای طرح‌های بیابان زدایی، اصلاح و احیای مراتع قابل کاهش است.
7557 * 6054

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/158964/تجربه-استان-ها-برای-بهبود-منابع-آبی-بکار-گرفته-شود
بستن   چاپ