پیام خراسان
چگونه افرادی که قصد خودکشی دارند را بشناسیم؟
دوشنبه 3 تیر 1398 - 10:44:08 AM
ایسنا
پیام خراسان - یک دکتر روانشناس در خراسان شمالی گفت: الگوی خودکشی، واگیردار است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
دکتر حامدسجادپور با اشاره به اینکه از هر سه نفر که به خودکشی فکر می کنند، یک نفر اقدام به خودکشی می کند، اضافه کرد: باتوجه به پژوهش هایی که در این رابطه انجام دادیم افرادی که رفتار خود جرحی(خودزنی) دارند، افرادی که مشکل کنترل تکانه دارند و افرادی که ترس از مرگ ندارند در نهایت اقدام به خود کشی می کنند که بیشتر این اقدام ها موفق هستند.
وی با بیان اینکه افرادی که کنترل تکانه پایینی دارند به عواقب کاری که می کنند فکر نمی کنند، ادامه داد: احتمال اقدام به خودکشی در این افراد بیشتر است و به علت اینکه این افراد به عواقب افکاری که دارند فکر نمی کنند، افکار خود را عملی می کنند.
به گفته این پژوهشگر خودزنی در افراد موجب می شود که فرد به مرور ترس از آسیب زدن به بدن خود را ازدست بدهد و به راحتی اقدام به خودکشی کند.
سجادپور تصریح کرد: خانواده هایی که فرزندانی با کنترل تکانه پایین رفتار خودجرحی دارند، باید فرزند خود را تحت درمان قرار دهند و اورژانس های درمانی یکی از مکان هایی است که قبل از جدی شدن این موضوع بتوان آن را کنترل کرد.
وی اظهار کرد: بیشترین آمار خودکشی در رده سنی 15 تا 24 اتفاق می افتد که الگوی این رفتار نیز واگیردار است و اگر در مدرسه یا خانواده ای اقدام موفق وجود داشته باشد و افرادی که در آن محیط هستند، دارای چنین ویژگی های رفتاری باشند، اقدام به خود کشی در آن محیط نیز افزایش پیدا می کند.
به گفته این روانشناس افرادی که اقدام به خودکشی می کنند بیشتر از طریق مصرف دارو است و بیشتر این افراد نیز در سن های پایین فکر به خودکشی را داشته و افکار آنان به جدیب گرفته نشده است که در سن های بالاتر اقدام به خودکشی در این افراد موفق خواهد بود.
سجادپور در رابطه با صحبت کردن افرادی که این افکار را دارند با دیگران، تاکید کرد: صحبت کردن و بیان کردن این افکار توسط شخصی که فکر خودکشی را دارد، موجب می شود احتمال اقدام به این فکر کاهش پیدا کند و شخص با صحبت کردن تا حدی نیاز خود را ارضا می کند.
به گفته وی داشتن دوستی که رفتار خودجرحی داشته باشد نیز بسیار موثر است که باید خانواده این مسئله را جدی بگیرند و دوستان صمیمی فرزند خود را بشناسند.
سجادپور تصریح کرد: بسیاری از افراد در جامعه ما این رفتارها را نمی دانند و اقدامات درستی نیز در مواجه با چنین افرادی انجام نمی دهند که موجب می شود اقدام به خودکشی های موفق افزایش پیدا کند.
به گفته این روانشناس در علم روانشناسی متاهل بودن افراد یکی از عوامل بازدارنده از خود کشی محسوب می شود.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/159506/چگونه-افرادی-که-قصد-خودکشی-دارند-را-بشناسیم؟
بستن   چاپ