پیام خراسان
مدیرکل امور زنان استانداری خراسان جنوبی مطرح کرد:
رویکرد اعتدال گرایانه در تدوین سند ارتقای وضعیت زنان
سه شنبه 11 تير 1398 - 13:47:11
پیام خراسان - مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان جنوبی گفت: سند ارتقای وضعیت زنان خراسان جنوبی با رویکرد اعتدال‌گرا نسبت به موضوع زن و خانواده تدوین شد.
نفیسه نخعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی اظهار کرد: سند ارتقای وضعیت زنان خراسان جنوبی با هدف شناسایی وضع موجود زنان و خانواده در استان بر مبنای اطلاعات پایه مستند، ارزیابی وضع موجود براساس مقایسه داده‌ها با میانگین کشوری و تا سرحد امکان توجه به شکاف جنسیتی تدوین شده است.
وی افزود: همچنین این سند با هدف فهرست بندی مشکلات و فرصت‌های مهم و اولویت‌بندی مسائل، تجزیه و تحلیل علل اصلی و خلاهای ظرفیتی، تدوین نتایج مورد انتظار از توسعه برای حل مسائل با استفاده از زبان تغییر، برنامه ریزی عملیاتی مکان محور برای بهبود وضعیت زنان و خانواده، تدوین طرح پایش و ارزیابی تدوین شده است.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: مخاطبان اصلی سند، تمامی دستگاه‌های کارگروه اجتماعی استان، به خصوص سازمان فنی و حرفه‌ای، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بهزیستی، کمیته امداد، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دفتر امور بانوان استانداری، دفتر امور اجتماعی استانداری، صنعت، معدن و تجارت، اقتصاد و دارایی، منطقه ویژه اقتصادی، دانشگاه‌ها، کانون مساجد، بسیج، شهرداری، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان هستند.
نخعی ادامه داد: رویکرد مدنظر مجریان در تدوین سند، نسبت به موضوع زن و خانواده، رویکرد اعتدال‌گرا بوده است، رویکردی که رهبران نظام و نیز اندیشمندانی همچون شهید مطهری بر اساس این رویکرد به تبیین جایگاه زن و خانواده پرداخته‌اند.
وی تصریح کرد: رویکرد اعتدال‌گرا معتقد است که زن نقش محوری در خانواده و هم نقش اجتماعی در سرنوشت جامعه دارد و از این رو همزمان هم حقوق اجتماعی و هم حقوق خانوادگی برای وی به رسمیت شناخته می‌شود.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: برای تدوین سند با توجه به رویکرد برنامه ریزی و مدیریت نتیجه محور ابتدا به منظور شناخت کامل اوضاع اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، داده‌های مرتبط با کلیه متغیرهای قابل بررسی در حوزه‌های گوناگون جمع آوری شده و در کنار بررسی جایگاه زنان و خانواده در اسناد فرادستی از جمله قانون اساسی، سند چشم‌انداز کشور و قانون برنامه ششم توسعه درنظر گرفته شد.
نخعی اظهار کرد: گزارش وضعیت زنان و خانواده استان براساس پژوهش‌های مختلفی که قبلا انجام شده و آمارهای مرتبط جمع آوری شده از اسناد قابل استناد، مورد بررسی قرار گرفت و وضعیت هریک از اقلام آماری در سطح استان به تفکیک جنس تا حد امکان تعیین شد تا مشکلات و مسائل اصلی استان در زمینه زنان و خانواده مشخص شده و برای آن‌ها برنامه ریزی شود.
وی افزود: مشکلات و فرصت‌های مهم استان فهرست بندی، علل اصلی مسائل و خلاهای ظرفیتی و اولویت بندی مسائل مشخص شد.
مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان جنوبی تصریح کرد: بررسی‌های صورت گرفته نشان داد که مشکلات میزان فرار از منزل، اقدام به خودکشی و طلاق دارای اولویت است.
نخعی یادآور شد: باتوجه به مشکلات مطرح شده، دلایل مختلف به وجود آورنده آن‌ها از جمله عوامل فردی و شخصیتی، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی و عوامل خانوادگی و اثرات این مشکلات بر فرد و اجتماع بیان و برای هرکدام راهکارهای عمومی و اختصاصی ارائه شد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/161049/رویکرد-اعتدال-گرایانه-در-تدوین-سند-ارتقای-وضعیت-زنان
بستن   چاپ