پیام خراسان
سبزوار روی ریل گردشگری سلامت
شنبه 29 تير 1398 - 13:36:20
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - سبزوار- تجهیز و ارتقای بیمارستانها، پزشکان و جراحان متخصص و فوق تخصص در سبزوار و همچنین موقعیت جغرافیایی به عنوان شاهراه ارتباطی تهران - مشهد با بهره مندی از امکانات فرودگاهی و راه آهن، این شهر را پس از مشهد به قطب گردشگری سلامت در شرق کشور تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا، امروزه گسترش صنعت گردشگری علاوه بر کمک به جامعه محلی در رشد شاخصه های فرهنگی، موجب ارتقای ابعاد وسیع اقتصادی از جمله ایجاد فرصتهای شغلی، درآمدزایی و رفاه در جامعه می ‌شود که در میان حوزه های مختلف آن می توان گردشگری سلامت را به دلیل دامنه گسترده بسیار با اهمیت و دارای جایگاه خاص تلقی کرد.
گردشگری سلامت که گاهی از آن به عنوان توریسم سلامت نام برده می شود در واقع به استفاده از خدماتی اطلاق است که به بهبود افزایش سلامتی و یا روحیه فرد منجر می شود و ارائه آن بیش از 24 ساعت در شهری خارج از محل سکونت فرد به طول می انجامد.
ظرف سالهای اخیر تمایل به گردشگری سلامت در سبزوار بسیار افزایش یافته بطوری که این شهرستان با 850 تخت بیمارستانی در شش مرکز درمانی، دو بیمارستان فوق تخصصی حشمتیه و واسعی و بهره مندی از 175 متخصص و 23 فوق تخصص در بخشهای آنژیوگرافی، جراحی قلب باز، اسکن هسته ای، رادیوتراپی، شیمی درمانی، نازایی و بازتوانی قلب توانسته با میزبانی از بیماران داخلی و خارجی گام بلندی برای توسعه این نوع گردشگردی در منطقه بردارد و رضایت بسیاری از مراجعان را به همراه داشته باشد.
* تجهیزات پیشرفته
یک شهروند اهل خراسان شمالی که برای درمان به سبزوار سفر کرده به خبرنگار ایرنا گفت: پارسال عمل جراحی قلب باز را در بیمارستان فوق تخصصی حشمتیه سبزوار انجام دادم که به امکانات و استانداردهای روز مجهز است.
طاهره نوروزی افزود: مدرن بودن وسایل و تجهیزات پزشکی و همچنین هزینه پایین درمان در سبزوار در مقایسه با شهرهای مشهد و تهران، من را مجاب کرد برای ادامه روند بهبود درمان هم به این شهر سفر کنم.
یکی دیگر از مراجعان مراکز درمانی سبزوار نیز گفت: یک دوره یک ماهه شیمی درمانی را در بیمارستان واسعی سبزوار انجام دادم. این شهر متخصصان آنکولوژی و درمان بیماری سرطان حاذقی دارد.
علی ناصری که اهل فردوس در خراسان جنوبی است افزود: امکانات و تجهیزات درمانی سبزوار پیشرفته است چنانکه بخش شیمی درمانی آن 10 تخت برای درمان دارد و مجهز به سی.تی.اسکن 16 اسلایس است که بهترین دقت برای تشخیص جانمایی توده و بیماری می باشد.
وی ادامه داد: در مدتی که برای درمان در سبزوار حضور دارم توانستم از همراهسرای بیماران که بسیار نوساز و مجهز است نیز استفاده کنم. علاوه بر آن تکریم و رعایت حقوق بیماران در مراکز درمانی سبزوار به خوبی انجام می پذیرد.
* گردشگری سلامت بر مدار طرح تحول سلامت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: توسعه گردشگری سلامت از ابتدای طرح تحول سلامت مطرح شد و با توجه به پیشرفتهای پزشکی کشور و نقش آن در تولید ناخالص ملی، وزارت بهداشت با سازمان گردشگری و وزارت خارجه تفاهمنامه امضا کرد.
دکتر علیرضا مسلم افزود: زیرساختها مشخص شد تا دانشگاههایی که شرایط دارند در قالب کسب مجوزهای منجر به کد آی.پی.دی صلاحیت پذیریش توریسم سلامت(جواز پذیرش بیماران خارجی) را دریافت کنند. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز از این مهم استفاده کرد و از ابتدای امسال موضوع گردشگری سلامت را در دستور کار خود قرار داد تا این شهر به عنوان قطب درمانی پس از مشهد در خراسان رضوی بتواند گردشگران سلامت پزشکی را جذب نماید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز به خبرنگار ایرنا گفت: پذیریش بیمار در دومین مرکز رادیوتراپی وآنکولوژی دانشگاهی شرق کشور در این شهر انجام می شود که علاوه بر مراجعان داخلی پذیرای مراجعه کنندگانی از کشورهای افغانستان، پاکستان و عراق است.
دکتر محمد نعمت شاهی افزود: با توجه به حجم بالای مراجعات در مرکز استان و تاخیر در نوبت دهی، مرکز رادیوتراپی وآنکولوژی در سبزوار آمادگی پذیرش تمامی مراجعان را از خراسان رضوی و استانهای مجاور را جهت ارائه خدمات درمانی باکیفیت برابر با استاندارد های جهانی دارد.
وی ادامه داد: این مرکز تخصصی پرتودرمانی با وجود یک دستگاه شتاب دهنده خطی امکان درمان بیش از 90 درصد تومورهای سرطانی را دارد که با بهره مندی از یک دستگاه سی.تی.اسکن 16 اسلایس مدرن مجهز به پیشرفته ترین سامانه لیزر جهت تشخیص موقعیت دقیق تومور و همچنین خدمات سه بعدی پرتودرمانی در محل بیمارستان واسعی سبزوار آماده ارائه خدمت تخصصی به بیماران است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: کاهش پرداخت هزینه های درمانی با تعرفه دولتی، ارتقاء سطح خدمات درمانی با حضور متخصصان و کادر درمانی مجرب از مهمترین مزیتهای این مرکز است تا مردم منطقه و شهرستانهای مجاور برای خدمات پرتودرمانی بعد مسافت به مرکز استان را طی نکنند.
وی افزود: مراجعات زیادی برای درمان از شهرستانهای مختلف استانهای سه گانه خراسان داریم. در حوزه درمان، دانشگاهی هستیم که می توانیم شهرهای مجاور را پشتیبانی کنیم. راه اندازی اورژانس هوایی سبزوار یکی از گامهای مثبت در این مسیر بوده است.
او ادامه داد: با راه اندازی خدمات فوق تخصصی و ارتقا زیرساختهای بخش درمان، سبزوار بخشی از بار توریسم سلامت شهر مشهد را برعهده گرفته است. با این حال سبزوار برای پاسخگویی ایده آل به مراجعه کنندگان نیازمند یک بیمارستان 500 تختخوابی است.
دکتر نعمت شاهی به دیگر خدمات مراکز فوق تخصصی سبزوار اشاره و بیان کرد: در بیمارستان واسعی خدمات جراحیهای زیبایی، اندوسکوپی، لاپاراسکوپی، شیمی درمانی، رادیوتراپی، اسکن هسته ای، نازایی و پارکلینک سی.تی.اسکن و ام.آر.آیو و در بیمارستان حشمتیه آنژیوگرافی، جراحی قلب باز، استندگذاری، بازتوانی قلب، جراحی چشم در سطح فوق تخصصی، عمل پیوندی چشم و دندانپزشکی کودکان و بیماران خاص ارائه می شود.
وی گفت: همچنین دندانپزشکی بیماران خاص سبزوار تنها مرکز در کشور است که به بیماران خاص و معلولان کم توان ذهنی، جسمی و حرکتی ارائه خدمات می کند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی سبزوار افزود: در سلامتکده طب سنتی نیز به عنوان دومین سلامتکده شرق، درمان با داروهای گیاهی و اعمال یداوی(حجامت و زالودرمانی) ارائه می شود. علاوه بر آن گیاهان دارویی منطقه سبزوار شامل گون(کتیرا)، باریجه و آنغوزه، زیره سبز، فلفل قرمز و نعنا و طبیعت کویر سبزوار با پهنه های پوشیده از ماسه و نمک و شوره زارها می تواند جنبه های روان درمانی، ماسه درمانی، آفتاب درمانی و املاح درمانی برای گردشگران داشته باشد.
وی ادامه داد: در بخشهای آنژیوگرافی، جراحی قلب باز، اسکن هسته ای، رادیوتراپی، نازایی، شیمی درمانی و بازتوانی قلب پس از مشهد در قطب دانشگاهی شرق کشور، تنها مرکز درمانی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی سبزوار است.
دکتر نعمت شاهی همچنین گفت: دو همراه سرای بیماران مراکز آموزشی درمانی واسعی و شهید بهشتی با کمک خیران در 24 واحد مسکونی و هزینه 18 میلیارد ریال راه اندازی شده تا همراهان بیماران مشکل اسکان نداشته باشند.
وی اظهار داشت: همچنین سایتی با زبان انگلیسی فعال شده است و راهنمای توریسم پزشکی در بیمارستانهای فوق تخصصی سبزوار وجود دارد و سه دفتر گردشگری سلامت این شهرستان پیگیر اخذ مجوزهای لازم هستند تا اقدام به جذب توریسم سلامت کنند.
او افزود: پذیریش بیماران غیرایرانی هم اینک در بخشهای اوژانس و مشکلات قلبی صورت می گیرد. در چهار ماه نخست سالجاری هزارو 700 بیمار از شهرستانهای مختلف استانهای سه گانه خراسان برای درمان به بیمارستانهای سبزوار مراجعه داشتند.
وی گفت: بیشتر پذیریش بیماران در بخشهای قلب، ارتوپدی، شیمی درمانی و جراحی چشم و رادیوتراپی بوده که 11 میلیارد ریال برای دانشگاه علوم پزشکی سبزوار درآمد داشته است.
سبزوار در فاصله 230 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
7495/8145/1858

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/164093/سبزوار-روی-ریل-گردشگری-سلامت
بستن   چاپ