پیام خراسان
مبارزه با ملخ صحرایی در 195 هکتار اراضی خراسان جنوبی انجام شد
يکشنبه 30 تير 1398 - 11:01:18
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: عملیات سم پاشی و مبارزه با ملخ صحرایی تاکنون در 195 هکتار از مراتع، اراضی و باغ های استان با موفقیت انجام شده است.

مهدی عصمتی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ابتدای اردیبهشت ماه گذشته یک کانون ملخ صحرایی در قالب 60 هکتار زمین در منطقه مرزی کهنو شهرستان نهبندان شناسایی شد.
وی گفت: ابتدا کار کانون یابی هجوم ملخ های صحرایی در این منطقه انجام و وضعیت منطقه مورد بررسی قرار گرفت و سپس نسبت به سم پاشی منطقه با استفاده از دستگاه یو. ال. وی اقدام شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر عملیات مبارزه با آفت ملخ بالغ در 60 هکتار از مراتع و مزارع استان و مبارزه با پوره های ملخ در 135 هکتار از مراتع انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه عملیات پایش و مبارزه با آفت ملخ همچنان ادامه دارد گفت: در حال حاضر همه امکانات و تجهیزات از جمله دستگاه سم پاش یو. ال. وی، سم و سایر در استان برای مبارزه با این آفت وجود دارد و هیچ مشکلی برای مبارزه نداریم.
عصمتی پور تصریح کرد: برای مبارزه با آفت ملخ های صحرایی یا دریایی نیز 115 میلیون تومان به استان اختصاص یافته که برای خرید دستگاه سم پاش، سم و هزینه های تدارکات و عملیات مبارزه هزینه شده است.
وی یادآور شد: قبل از اینکه ملخ های مهاجر خسارتی به مراتع، اراضی کشاورزی و باغ های استان وارد کنند با اقدام به موقع نسبت به این نوع آفت مبارزه شد که به خاطر حمایت های انجام شده از رئیس و معاونان سازمان حفظ نباتات کشور و همکاران جهاد کشاورزی قدردانی می کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه برای پیشگیری از شیوع این آفت هنوز به اعتبار نیاز داریم گفت: خراسان جنوبی برای بهره مندی از منابع اعتباری در فهرست 10 استان در معرض خطر قرار دارد.
وی افزود: در حال حاضر 51 شبکه مراقبت از آفات در استان خراسان جنوبی فعال است که 35 مورد دولتی و 16 مورد خصوصی است.
عصمتی پور بیان کرد: همچنین 56 ناظر، کار رصد و پایش کل منطقه را در شهرستان ها بر عهده دارند که به محض مشاهده ملخ برای سم پاشی منطقه اقدام می شود.
ملخ های مهاجر که بهمن سال گذشته از کشورهای حوزه شبه جزیره عربستان از جمله امارات، عمان و کشور عربستان وارد برخی استان های جنوب شرق کشور شدند، تاکنون در برخی استان‌های کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، بوشهر، فارس، جنوب خراسان جنوبی، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و حتی اردبیل و گلستان مشاهده شده اند.
کارشناسان می گویند: تخم گذاری ملخ به صورت خوشه ای انجام می‌شود که در آینده منجر به تولید 300 تا 400 ملخ می شود.
ملخ های مهاجم تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می تواند تا 150 کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می تواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخ ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه های مختلف از جمله جنگل ها، باغ های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز می شوند.
7557*3028

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/164194/مبارزه-با-ملخ-صحرایی-در-195-هکتار-اراضی-خراسان-جنوبی-انجام-شد
بستن   چاپ