پیام خراسان
کمبود از جنس کلاس درس
دوشنبه 31 تير 1398 - 11:20:22
ایرنا - خراسان جنوبی
پیام خراسان - بیرجند - با وجود خدمات گسترده نظام و دولت در نقاط مختلف کشور هنوز کمبودها و محرومیت‌هایی است که نبود کلاس درس استاندارد و مناسب برای آینده سازان کشور از جمله آنها و دارای نمود بیشتری است.

خراسان جنوبی با دارا بودن مدرسه تاریخی شوکتیه به عنوان سومین مدرسه نوین کشور پس از دارالفنون تهران و رشدیه تبریز امروز در تنگنای فضای آموزشی به سر می‌برد که این وضعیت در مرکز استان شدت بیشتری دارد.
با مصوبه مجلس شورای اسلامی و تقسیمات کشوری در سال 1383 خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند از استان خراسان بزرگ جدا شد و وجود امکانات جدید و اداراتی با سطح اختیارات بالاتر، مهاجرت روستاییان را تشدید کرد.
این مهاجرت نه تنها در حواشی شهر موجب پدیدار شدن شهرک‌های جدیدی همچون مهرشهر شد بلکه شهرک‌های اقماری بیرجند همچون حاجی آباد، دستگرد، چهکند و امیرآباد هم از آن بی نصیب نماندند.
بیرجندی که روزی فضای آموزشی مناسبی نسبت به متوسط میانگین کشور داشت امروز به دلیل مهاجرت بی رویه و ساخت و سازهای بدون در نظر گرفتن زیرساخت های آموزشی از کمبود کلاس درس رنج می‌برد.
بدون شک توجه بیش از پیش خیران مدرسه ساز در کنار نگاه دولت برای تخصیص اعتبارات ویژه نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس، کارگشای برخی از تنگناهای آموزشی استان خواهد بود.
کمبود 370 فضای آموزشی در خراسان جنوبی
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: با توجه به کمبود 370 فضای آموزشی در استان و افزایش چهار درصدی ورودی دانش آموزان به دوره ابتدایی در صورت افزایش نیافتن فضای آموزشی موجود در آینده با مشکل سرانه آموزشی مواجه خواهیم شد.
محمدعلی واقعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه 64 مدرسه خراسان جنوبی در سال تحصیلی گذشته به صورت دونوبته فعالیت می کردند اما با توزیع دقیق و صحیح نیروی انسانی هیچگونه مشکلی در روند تعلیم و تربیت استان ایجاد نشد اما بدون شک ادامه این روند و عدم افزایش فضای آموزشی مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
وی ادامه داد: بیشترین کمبود کلاس درس و فضای آموزشی استان مربوط به شهرستان بیرجند به عنوان مرکز خراسان جنوبی است که دلیل اصلی آن مهاجرت روستاییان به شهر بیرجند و افزایش جمعیت بوده است.
واقعی یادآور شد: از لحاظ کیفیت آموزشی 40 درصد از فضای آموزشی استان هوشمندسازی شده اند اما با توجه به نیازمندی‌های دانش‌آموزان ارتقای کیفیت آموزشی در دستور کار قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: با توجه به ورود آستان قدس و خیران مدرسه ساز به این حوزه چندین پروژه با همت نوسازی مدارس در حال ساخت است که قدری از کمبودها را جبران خواهد کرد اما ارتقای فضای آموزشی جز با کمک خیران میسر نخواهد بود.
مدیرکل آموزش و پرورش از افزایش چهار درصدی و پیش بینی ثبت نام 17 هزار و 500 دانش آموز کلاس اولی در استان خبر داد و افزود: امیدواریم با توزیع مناسب امکانات و نیروی انسانی عدالت آموزشی در سراسر استان رعایت شود.
اعتبارات دولتی / کمبود فضای آموزشی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی هم گفت: کمبود فضای آموزشی استان با اعتبارات دولتی قابل جبران نیست و توجه بیش از پیش خیران را می‌طلبد.
محمدرضا بیکی افزود: وضعیت سرانه فضای آموزشی خراسان جنوبی 6/9 متر مربع در ازای هر دانش آموز است که با توجه به فضای 8/3 متر مربعی استاندارد در تامین فضای آموزشی فاصله داریم.
وی ادامه داد: 9 هزار و 398 کلاس درس در استان وجود دارد که هزار و 215 کلاس نیازمند تخریب و بازسازی، چهار هزار و 518 کلاس نیازمند مقاوم سازی و سه هزار و 665 کلاس درس مستحکم است.
بیکی با بیان اینکه بیشترین کمبود فضای آموزشی مربوط به مساکن مهر است، افزود: بدون احتساب مرکز استان از ابتدای ساخت مساکن مهر تاکنون 188 کلاس درس تحویل، 45 کلاس نیمه تمام و 119 کلاس درس دیگر مورد نیاز است.
وی بیان کرد: در مرکز استان هم 87 کلاس تحویل شده و به غیر از 83 کلاس نیمه تمام 238 کلاس درس دیگر باید ساخته شود که کمبود این کلاس‌ها مشکلات زیادی را در مساکن مهر ایجاد کرده است.
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی با بیان اینکه 63 کلاس درس در شهرک‌های اقماری مورد نیاز است، اظهار داشت: در ارتباط با فضاهای آموزشی کانکسی بالای 10 دانش آموز، هم اکنون 48 کلاس درس در حال اجرا است که تا اول مهرماه اکثر کلاس های بالای 10 دانش آموز تحویل خواهد شد.
مدارس دونوبته و کمبود فضای آموزشی
مدیرکل نوسازی مدارس خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 64 فضای آموزشی استان به صورت دونوبته فعالیت می کند که 34 مدرسه با 344 کلاس درس مربوط به مرکز استان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 156 هزار و 900 دانش آموز در خراسان جنوبی تحصیل می کنند که طبق پیش بینی ها تا سال 1400 این تعداد به 172 هزار دانش آموز خواهد رسید که این روند علاوه بر نوسازی و مقاوم سازی مدارس موجود نیازمند تاسیس فضای آموزشی جدید است.
در حال حاضر 2 هزار و 750 آموزشگاه در خراسان جنوبی فعال است.
3215* 6054

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/164336/کمبود-از-جنس-کلاس-درس
بستن   چاپ