پیام خراسان
چه جوامعی مستعد بروز اعتیاد هستند؟
پنجشنبه 10 مرداد 1398 - 12:59:16
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - نتایج تحقیقات نشان داده است یکی از عوامل روی آوردن افراد به مواد مخدر، ساختار اجتماعی نابرابر است. اختلاف طبقاتی در هر جامعه به بی‌اعتمادی افراد جامعه نسبت به شرایط اقتصادی موجود منتهی می‌شود و همین بی‌اعتمادی، در گرایش به اعتیاد تاثیر زیادی دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، یکی از زمینه‌هایی که نابرابری در آن واضح است سیستم عدالت جزایی است. در ایالات متحده سفیدپوستان سهم بیشتری از مصرف‌کنندگان مواد مخدر را به خود اختصاص می‌دهند و از نظر مصرف کراک کوکائین نیز بر سیاه‌پوستان مقدم‌اند. نسبت مصرف مواد مخدر در بین سفیدپوست‌ها و سیاه‌پوست‌ها، پنج به یک است. با این وجود تعداد سیاه‌پوستانی که به جرائم مرتبط با مواد مخدر متهم می‌شوند بیشتر از سفیدپوستان است؛ این نسبت سه به دو است. این آمار نشان می‌دهد که در خصوص اتهامات مرتبط با مواد مخدر، نابرابری قابل توجهی به چشم می‌خورد. این نابرابری عواقبی هم دارد. با توجه به آمار دیوان عالی ایالات متحده آمریکا، سیاه‌پوستان جوان آمریکایی بیشتر به زندان می‌روند تا به دانشگاه. 
یکی دیگر از بخش‌هایی‌که نابرابری اجتماعی در آن به چشم می‌خورد و نقش مهمی در بروز اعتیاد دارد، سیستم مراقبت‌های بهداشتی است. مراقبت‌های بهداشتی نابرابر مشکلات افراد فقیر را چند برابر می‌کند. هر چند افراد فقیر بیشتر در معرض مشکلات بهداشتی و سلامتی قرار دارند، اما در مقایسه با افراد ثروتمند خدمات درمانی کمتری دریافت می‌کنند. تنها 17 درصد از معتادانی که به درمان‌های پزشکی نیاز دارند تحت درمان قرار می‌گیرند.
در مورد همه شاخص‌های نابرابری اجتماعی، درآمد بیشترین همبستگی را با مصرف منظم مواد مخدر و خصوصا مقدار مصرف نشان می‌دهد. فردی که فقیر است، تحصیلات پایینی دارد و از نظر اخلاقی چندان پایبند نیست و نه تنها از سوی اجتماع به حاشیه رانده می‌شود بلکه احتمال بیشتری دارد که قربانی اعتیاد شود. با رانده شدن رده‌های پایین‌تر به سمت چرخه سوءمصرف مواد مخدر و اعتیاد، ثروتمندان می‌توانند قدرت و سود خود را افزایش دهند؛ به این ترتیب برگزیدگان قدرت خود را تثبیت می‌کنند.
بسیاری از فاکتورهایی که فرد فقیر را رنج می‌دهند- استرس، بیکاری، افسردگی و خشونت ساختاری- در اعتیاد نقش دارند. در عین حال اعتیاد به مواد مخدر نیز در بروز فقر و نابرابری سهم دارد و منجر به تداوم این رنج می‌شود. به این ترتیب افراد نمی‌توانند تغییر مثبتی ایجاد کنند و خود را از این چرخه بیرون بکشند. به عنوان مثال فردی که سابقه جرائم مرتبط با مصرف مواد مخدر دارد به احتمال کم‌تر ممکن است استخدام شود، بنابراین همچنان در فقر باقی می‌ماند.
افرادی که در سنین پایین کار را شروع می‌کنند ممکن است در محیط نامساعدی مشغول به کار شوند، تحت فشار بیشتری باشند و استرس‌های شغلی بیشتری را تجربه کنند. این امر منجر به خستگی، واکنش‌های اضطرابی مرتبط با کار و ناتوانی‌های ذهنی و جسمی می‌شود و متعاقبا احتمال مصرف داروهای روان‌گردان افزایش می‌یابد. در اتحادیه اروپا 3.6 درصد از شیوع بیماری‌ها مستقیما با محیط کاری در ارتباط است. در فرانسه یک سوم جمعیت کار از مواد روان‌گردان قانونی استفاده می‌کنند تا با دشواری‌های مربوط به کار کنار بیایند. بسیاری از گروه‌های شغلی از درمان‌های روانی استفاده می‌کنند، اما این نوع‌درمان ها در بین کارگران یدی بیشتر است.
از سوی دیگر افراد معتاد به دلیل عدم توانایی اقتصادی در تهیه مواد مخدر مورد نیازشان، به سرقت، تکدی‌گری، فحشا، قاچاق مواد مخدر و کالا و دیگر جرائم اجتماعی روی می‌آورند، به طوری که بر اساس تحقیقات انجام شده در ایران 25 درصد از معتادان پول مورد نیاز برای تهیه مواد مخدر مصرفی خود را از روش‌های غیر قانونی به دست می‌آورند. در حال حاضر نزدیک به 50 درصد زندانیان مرتبط با جرایم مواد مخدر هستند و 65 درصد زندانیان معتادند. 15 تا 20 درصد سایر جرائم نیز به نوعی با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر ارتباط دارند. به بیان دقیق‌تر 25 درصد ازجرائم مالی، 30 درصد از جرائم منکراتی، 24 درصد از قتل‌های غیرعمد، 77 درصد از ایراد خسارات و 27 درصد قاچاق کالا با اعتیاد و قاچاق مواد مخدر در ارتباط است
منابع :
http://modernclassics.info
http://www.insidermonkey.com
https://obamawhitehouse.archives.gov
http://idochp2.i
https://equityhealthj.biomedcentral.com.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/166311/چه-جوامعی-مستعد-بروز-اعتیاد-هستند؟
بستن   چاپ