پیام خراسان
رئیس دانشگاه جی سی لاهور مطرح کرد؛
پاکستان بزرگ‌ترین مرکز زبان‌و‌ادبیات فارسی بعد از ایران/ وجود 3 هزار استاد ادبیات فارسی در پنجاب
يکشنبه 13 مرداد 1398 - 09:07:44
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس دانشگاه جی سی لاهور گفت: پاکستان بزرگ‌ترین مرکز زبان و ادبیات فارسی بعد از ایران است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، پروفسور دکتر محمد اقبال شاهد امروز در جریان بازدید هیاتی از اساتید و دانشجویان مقطع دکتری دانشگاه جی سی لاهور از تحریریه روزنامه خراسان، اظهار کرد: در پنجاب بیشتر از 3 هزار استاد زبان و ادبیات فارسی وجود دارد و بیشتر از 60 هزار دانشجو در مقطع لیسانس تحصیل می‌کنند. ایالت پنجاب از 425 دانشکده و 16 دانشگاه دولتی برخوردار است که دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیل می‌کنند.
وی در خصوص رابطه فرهنگی بین ایران و پاکستان گفت: پاکستان و ایران دو کشور همسایه هستند که اشتراکات فرهنگی زیادی دارند و از سابقه تاریخی طولانی برخوردار هستند. اگر تاریخ ادبیات فارسی را نگاه کنیم از زمانی که در ایران شعر نوشته می‌شد مناطق مختلف پاکستان هم در این زمینه مشغول فعالیت‌هایی بودند.
رئیس دانشگاه جی سی لاهور در مورد شاعر ایرانی مورد علاقه‌اش تصریح کرد: اقبال لاهوری، مولانا را به عنوان مرشد خود می‌داند و در اولین اثر خود، در مورد مولانا شعر می‌سراید. نکته‌ای که قصد دارم مطرح کنم تعجب‌آور است چراکه اقبال لاهوری اشعار همه شاعران فارسی را مطالعه کرده است و فارسی را الگو خود قرار می‌دهد و به آن فکر می‌کند و پاکستانی‌ها برای همه شاعران ایرانی اهمیت قائل می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه «فرهنگ ایرانی در پاکستان شایع است»، بیان کرد: سعدی، حافظ و مولانا شاعرانی هستند که نمی‌توانیم آن‌ها را انتخاب کنیم؛ چراکه غزل‌های مولانا دومی ندارد و ما از آن‌ها الهام می‌گیریم و در پاکستان از فال حافظ استفاده می‌کنیم. اخیرا افراد ادب دوست پاکستان رمان و داستان‌های کوتاه فارسی را که رایج شدند، ترجمه می‌کنند.
اقبال شاهد با بیان اینکه «پاکستان بزرگ‌ترین مرکز زبان و ادبیات فارسی بعد از ایران است»، خاطر نشان کرد: پاکستان واژه‌های فارسی را به زبان اردو ترجمه می‌کند چراکه زبان اردو دختر زیبای زبان فارسی است و علاقه پاکستانی‌ها به زبان فارسی بی‌نهایت زیاد است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/168289/پاکستان-بزرگ‌ترین-مرکز-زبان‌و‌ادبیات-فارسی-بعد-از-ایران--وجود-3-هزار-استاد-ادبیات-فارسی-در-پنجاب
بستن   چاپ