پیام خراسان
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد:
مشهد چهارراه فرهنگی ایران است/منشور حقوق شهرنشینی نیازمند سمن‌هاست
جمعه 25 مرداد 1398 - 15:44:56
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد گفت: برای اینکه منشور حقوق شهرنشینی منجر به شکست نشود، نیازمند حضور و کمک‌ انجمن‌های مردم‌نهاد هستیم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محسن حسینی پویا امروز در نشست بررسی نقش سازمان‌های مردم‌نهاد در نهادینه‌سازی و اجرای منشور حقوق و مسئولیت‌های شهرنشینی مشهد که در ساختمان شورای اسلامی شهر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: هدف از این نشست، درخواست و استمداد ما برای اجرایی شدن این منشور است. وقتی در جریان برخی امور قرار گرفتیم، خواستیم حقوق را در شهر اجرا و حاکم کنیم. در موضوع اسیبهای احتماعی شهر، به دلیل اینکه شهری مهاجرپذیر بوده، سرعت تغییرات جمعیت مشهد نسبت به شهرهای دیگر ایران و نرخ رشد جمعیت این شهر از تمام شهرها بیشتر است پذیرای اقوام و اتباع مختلف کشورهای دیگر هستیم. مشهد شهر بن‌بستی نیست و چهارراه فرهنگی ایران است و بالتبع چنین شهری آمادگی رخ‌دادن آسیب‌های اجتماعی را دارد.
وی ادامه داد: شاید یکی از دلایلی که مشهد در بعضی آسیب‌های اجتماعی بیشترین آمار را دارد نیز همین موضوع است. مشهد شهری است با بیش از سه میلیون و 200 هزار نفر جمعیت. در شهری همچون مشهد نیازمند این هستیم که افراد در کنار یکدیگر نشسته، با هم گفت‌وگو کرده و بتوانند یکدیگر را تحمل کنند. قسمتی از این منشور به این موضوع اختصاص دارد که مردم چگونه با یکدیگر تعامل و گفت‌وگو کنند و چه کنند تا مدارا کردن مردم بیشتر شود. فضای شهری شهر مشهد نیاز دارد تا عادلانه‌تر تقسبم‌بندی شود. همه افراد جامعه باید به صورت برابر امکانات شهری را در اختیار داشته باشند. منشور حقوق شهرنشینی حاصل فعالیت و پژوهش یک سال و نیمه است.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: در راستای اجرایی کردن این منشور، متنی کاملا علمی و برای اولین بار در شهرهای ایران تهیه شده است. برای اینکه این منشور تابلوی واقعی بوده و منجر به شکست نشود، نیازمند کمک‌های مردم و به خصوص انجمن‌های مردم‌نهاد هستیم. اگر منشور حقوق شهرنشینی در مدت زمان نهایتا یک‌سال آینده اجرا نشود، ممکن است به شکست منتهی شود و اگر این اتفاق بیوفتد، قدم‌های بعدی در مشهد هم با مشکل برداشته خواهد شد.
حسینی‌پویا بیان کرد: شهر دوست‌داران کودک را تصویب کردیم و طرحی با عنوان شهر قابل دسترس برای همگان و به ویژه جانبازان، معلولین، زنان باردار و سالمندان را در دست تهیه و تصویب داریم. همچنین مصوبه‌ دیگری در خصوص دوچرخه سواری و پیاده‌مداری نیز در دست تهیه داریم. دستور کار دیگری با عنوان تامین امنیت زنان در محیط‌های شهری در دست انجام است که برای همه آن‌ها با شهرداری و وزارت کشور هماهنگ کرده و برای تمام این موارد توافق اولیه را گرفتیم. تمام 13 منطقه شهرداری به صورت هماهنگ و بدون موازی‌کاری اداره این امور را به دست بگیرد و جلو برود. علاوه بر این امور، موضوع فرهنگ‌سازی این منشور برعهده سازمان اجتماعی‌فرهنگی بوده و با این سازمان صحبت خواهیم کرد تا محتوای حقوق شهرنشینی را در بین مردم رواج دهیم.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص ضمانت اجرا این منشور باید اذعان کرد که یکی از بی‌اجراترین بخش‌های قانون اساسی هست. گسترش اطلاعات مردم و مطالبه‌گر شدن آن‌ها می‌تواند به نوعی همان ضمانت اجرای مورد نظر باشد. می‌خواهیم اتاق فکر تشکیل دهیم و حتی آماده پذیرش انجمن‌های مختلف جهت اداره و حضور در این جلسات ماهانه را همراه با هستیم. از مردم می‌خواهیم که در اجرای منشور حقوق شهرنشینی به ما کمک کنند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171257/مشهد-چهارراه-فرهنگی-ایران-است-منشور-حقوق-شهرنشینی-نیازمند-سمن‌هاست
بستن   چاپ