پیام خراسان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی:
بسته‎های جهش صادراتی در استان باید جدی گرفته شود
يکشنبه 27 مرداد 1398 - 21:36:41
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: باید بسته‌های جهش صادراتی را به لحاظ قابلیت‌ها جدی بگیریم، کارها شروع شده و ما نیز آن‌ها را استمرار می‌دهیم.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، محمدرضا مس‌فروش در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل این سازمان، اظهار کرد: در مدتی که در این سمت هستم با اتاق بازرگانی، شورای نمایندگان، خانه صنعت و معدن و اتاق اصناف جلسه داشتم که عمده مسائل آن‌ها به شرایط حاضر اقتصادی کشور و گرفتاری‌هایی که ایجاد شده، برمی‌گردد.
وی افزود: زمانی که مامور شدم تا این سمت را قبول کنم، با وزیر صمت و معاونانشان قول و قرار گذاشتیم تا در مواردی که در مشهد مشکل ایجاد می‌شود به ما کمک کنند، مگر اینکه منع قانونی داشته باشد. ظرف 10 روز آینده از مسائل جاری عبور می‌کنیم و به مسائل عمده استان می‌رسیم که کارهای بزرگی خواهد بود. کارهای بزرگی برای استان مدنظر است که با قابلیت‌های استان پیش خواهیم برد و در آن زمان از کمک‌های تهران و قابلیت‌های استان استفاده می‌کنیم.
مس‌فروش بیان کرد: از اصحاب رسانه نیز درخواست داریم آنچه منعکس می‌کنند، اصالت داشته باشد. اگر در وضع موجود، حلقه مفقوده و برنامه آینده که‌ منتشر می‌شود تردید دارند، از ما بپرسند، ما نیز حقیقت را خواهیم گفت. نمی‌خواهیم از ضعف‌ها چشم‌پوشی کنیم و آن‌ها را به گردن دستگاه دیگر نمی‌اندازیم، بلکه به تناسب راهکارها به سمت رفع مشکلات می‌رویم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه شرایط کنونی تحریم، شرایط خاصی است، عنوان کرد: در استان خراسان رضوی برخلاف بسیاری از استان‌های دیگر، حوزه صنعت، معدن و تجارت اهمیت بسیاری دارد. یکی از مزیت‌ها در استان و یکی از حوزه‌های پرحاشیه و چالش اقتصادی استان، معادن آن است. ما در حال هموار کردن این معادن هستیم تا فضای کار بازتر شود.
وی ادامه داد: استانی که 30 میلیون زائر دارد، حتما باید روسا در تهران و خودمان در استان مراقبت کنیم تا در بازار تنش و شرایط غیر عادی ایجاد نشود که این کار سخت و دشواری است. عده قلیلی با وجود انگیزه و زحمت فراوان در کنترل بازار فعالیت دارند اما با این وسعت واحدهای صنفی در شهر مشهد، کار دشواری است. امیدواریم کار به گونه‌ای پیش رود که از حوزه‌های دیگر استفاده موثرتر کنیم تا کنترل بازار از مبدا تا مقصد به صورت جدی انجام شود.
مس‌فروش با اشاره به اینکه استان در حوزه صنعت به لحاظ رتبه سرمایه‌گذاری، تعداد واحدهای موجود و میزان اشتغالی که ایجاد کرده، جزو 7 تا 8 مورد اول جدول است که حتما جای توسعه جدی‌تر دارد، تصریح کرد: امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، میزان اشتغال و ارزش افزوده ما رشد داشته، اگرچه تعداد واحدها بیشتر نشده اما به لحاظ کمیتی و اعداد شاخص، شرایط مناسب‌تری را پشت سر گذاشتیم.
میزان تبدیل جواز تاسیس به واحد صنعتی در استان 19 درصد است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: در زمینه جواز تاسیس که شخص حقیقی و حقوقی درخواست دارد، نرم تحقق و تبدیل به واحد صنعتی در کشور 11 درصد اما در استان 19 درصد است. ورودی مقداری سختگیرانه‌تر بوده اما آنچه محقق شده نزدیک دو برابر شرایط ملی بوده و 19 درصد عدد قابل قبول و قابل توجهی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخش خصوصی بخواهد به حوزه تولید ورود پیدا کند، اصناف، صنایع بزرگ و کوچک و معادن، قطعا عاقلانه نیست تمام سرمایه را از خود بگذارد. مدل‌های مختلف در کشورهای گوناگون اینگونه است که سرمایه‌گذار عددی را خود می‌گذارد و برای بقیه آن از کمک سیستم بانکی استفاده می‌کند. نسبت مصارف به منابع موجود در تهران 97.7 درصد، در کل کشور معدل 83 درصد و در خراسان 56 درصد است، یعنی ما منابع در سیستم بانکی داریم. امیدواریم بتوانیم ارتباطات را با سیستم بانکی تعمیق کنیم.
مس‎فروش با بیان اینکه وقتی پروانه اکتشاف یک معدن توسط گروه یا شخصی اخذ می‌شود با رقم ناچیزی محدوده را ثبت می‌کند، عنوان کرد: با وجود این عدد ناچیز، هر شخصی می‌تواند یک معدن بگیرد و ما نیز حق قانونی نداریم که پروانه ندهیم، بنابراین ورود به معدن را برای متقاضیان سخت‌تر کردند و این عدد از یک میلیون به 10 میلیون رسیده که چندان عدد بزرگی نیست. اکنون با این رقم افراد ریزش می‌کنند و کسانی که متخصص بوده و توانایی سرمایه‌گذاری اولیه را دارند این کار را انجام می‌دهند. معادن اقتصادی، 100 درصد ظرفیت و بالاتر کار می‌کنند که با درخواست‌های افزایش استخراج‌های اسمی مواجه می‌شویم.
اختصاص 20 هزار میلیارد تومان به حوزه‌های تولیدی در سال 98
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: تعداد واحدهای راکد ما از 77 مورد بیشتر است. ما در حوزه تسهیلات یک‌‌سری تسهیلات تبصره 18 داریم که نرخ بهره آن 18 درصد است. در حال حاضر مشارکت بانک و صندوق توسعه ملی منفصل بوده و هر کدام 50 درصد اختیار دارند، اگر به طور کامل ایفا شده و مشارکت آن‌ها جدی شود، 20 هزار میلیارد تومان به حوزه‌های تولیدی در سال 98 اختصاص پیدا می‌کند.
وی افزود: از ابتدای سال تنها 10 درصد محقق شده و اگر مشارکت این دو تکمیل شود ممکن است 15 هزار میلیارد تومان محقق شود. نرخ بهره بانک‌های خصوصی بالاتر بوده و اگر واحد صنعتی واقعا نشاط دارد و توانمند است که آن وام را بگیرد، شاید به صرف باشد اما وام 25 تا 30 درصد به درد صنعت نمی‌خورد.
مس‌فروش ادامه داد: یک منبع دیگر در حوزه معاونت فناوری ریاست جمهور برای واحدهای دانش‌بنیان است که ما باید معرفی کنیم. اگر چند جوان کاری را انجام می‌دهند که تاکنون در کشور انجام شده، وام ارزان‌قیمتی در حوزه معاونت دارد که می‌توانیم آن‌ها را معرفی کنیم تا از آن وام بهره‌مند شوند. این سه مورد تسهیلات است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: بانک‌ها در سرمایه در گردش کمک می‌کنند اما در سرمایه ثابت ما را رها می‌نمایند. یکی از پیشنهادات ما به سیستم بانکی این است که فرد یا شرکتی تسهیلاتی مثلا 5 میلیارد تومان از بانکی گرفته، رهینه یا وثیقه 20 میلیارد تومان گذاشته، بانک‌های دیگر نباید دوباره از وی رهینه بخواهند و با بانک دیگر رهینه مشترک کنند، ما نیز نظارت می‌کنیم تا به انحراف نرود. با این قضیه در مشهد سختگیرانه برخورد می‌شود و تمایلی به رهینه مشترک ندارند.
وی در خصوص میزهای تجاری استان، تصریح کرد: چند میز تجاری در اختیار استان بوده که کار خوبی است، اگر متوقف شده شاید به دلیل شرایط تحریم بوده است. خراسان می‌تواند در زمینه زعفران، کشمش و پسته میزهای تجاری داشته باشد که عرف هم هست. در کنار این ما فاصله کوتاهی با مرز دوغارون داریم و ارتباط تجاری ما با دوغارون 90 به 10 است یعنی 90 می‌فروشیم و 10 می‌خریم که خوب است اما می‌توانیم از این قابلیت استفاده کنیم و اخیرا برای این کار از طرف افغانستانی‌ها مکاتبه شده تا آن را به جریان بیندازیم.
مس‌فروش بیان کرد: افغانستان مزیتی در کنار ایران در مقابل تهدیدهایی بوده که ممکن است وجود داشته باشد. ما پیاز زعفران را به افغانستان داده و کشت آن را نیز آموزش دادیم که به خوبی کار می‌کنند، اگر ثبت جهانی کنند که ما نیز ثبت نکردیم، هرجا بخواهیم صادرات داشته باشیم باید از آن طریق عمل کنیم. این باید در شورای ملی زعفران و افراد اصلی استان در این زمینه بررسی شود، زیرا صادرات برای ما مهم است.
باید بسته‌های جهش صادراتی را جدی بگیریم
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی اضافه کرد: باید بسته‌های جهش صادراتی را به لحاظ قابلیت‌ها جدی بگیریم، کارها شروع شده و ما نیز آن‌ها را استمرار می‌دهیم. در جلسه 10 روز پیش با شورای زعفران نیز مقدامات بسته جهش صادرات زعفران در جریان است تا به جمع‌بندی برسیم و کلیات و الزامات مشخص شود که ممکن است قدری زمان ببرد اما حتما کار موثر و خوبی خواهد بود.
وی در خصوص تفویض اختیارات به استان، عنوان کرد: در تفویض اختیارات بحث ثبت سفارشات که سرمایه‌گذار، تاجر و تولیدکننده باید همیشه به تهران می‌رفت، اختیارات آن به استان‌ها داده شده است. در استان انجام شده و ضوابطش رعایت می‌شود. زمانی که درخواست می‌دهند، ما همان روز تیک را می‌زنیم. در حال حاضر ثبت سفارش در استان و به صورت روان انجام می‌شود.
مس‎فروش افزود: ده‌ها مورد تفویض دیگر نیز انجام شده اما این انتقاد به خودمان وارد است که در برخی موارد ما را تمام‌کننده تلقی نمی‌کنند. ما دنبال این هستیم که بتوانیم تفویض‌ها را کامل کنیم و بدانیم دلیلش چیست که سرمایه‌گذار برای یک فرایند اداری باید در تهران حضور پیدا کند. نیرو در استان کم است اما همین میزان نیز توانمند هستند.
قیمت استان در هیچ کالایی بالاتر از قیمت معدل ملی نیست
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص قیمت‌گذاری مرغ در ستاد تنظیم بازار، بیان کرد: در ستاد تنظیم بازار برای مرغ قائل به نرخ‌گذاری و برخورد هستیم، به شرط اینکه مرغ زنده تامین شود و با قیمت مناسب به دست کشتارگاه برسد. مرغ منجمد نیز با قیمت‌های مصوب ذخیره داریم و ذخیره جدید نیز خواهیم گرفت که بازار را تنظیم خواهیم کرد. قیمت ما در هیچ کالایی از قیمت معدل ملی بالاتر نیست. باید کالاهایی مانند مرغ، گوشت و شکر را متعادل‌سازی کنیم تا نگرانی برای مردم ایجاد نشود، در حال حاضر نگرانی چندانی نداریم.
وی با اشاره به اینکه تناسب اقلیم با واحدهای صنعتی حرف درستی است، تصریح کرد: گاه ما در کشور برای اینکه در حوزه‌ای کار بزرگی شکل بگیرد و این کار تسری داده شود، برای کاری مجوز داده و شروع می‌کنیم اما بعد می‌بینیم که متناسب با شرایط نبوده است. در زمینه کارخانه‌های فولاد نیز به یک مورد در استان مجوز داده نشده است.
مس‎فروش ادامه داد: در قالب طرح توازن مجوزها را خود وزارتخانه صادر کرده و در خصوص مواد اولیه اقدام نموده، اگر در همین میزانی که جلو رفتیم، پیش برویم، همه زیرساخت‌ها تامین است اما باید نخبگان وارد شوند و روش‌های اقتصادی ارائه دهند. فولاد و سیمان دو رکن جایگزین هم در مصالح ساختمانی بوده و برای توسعه و آبادانی مورد نیاز هستند. ظرفیت‌سازی‌های خوبی انجام شده، تنها باید روش‌ها را اصلاح کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص برنامه‌های کاری خود در سازمان صمت، گفت: کارهای یومیه و جاری باید به سامانه سپرده شود و اپراتورهای سامانه این کارها را انجام دهند و ذهن کارشناس، رئیس ادارات، معاونان و رئیس سازمان باید به سمت کارهای بزرگ جهت داده شود. قابلیت‌های زیادی در استان وجود دارد که اگر من تنها بتوانم 10 کار بزرگ انجام دهم، همین تعداد نیز باقیات صالحات خواهد بود. در حوزه صنعت باید ظرفیت‌های موجود را تکمیل کرده و به100 برسانیم و بعد واحدهای جدید بدهیم.
وی اضافه کرد: 2029 محدوده اکتشافی داریم که مشخص نیست چقدر اقتصادی هستند. اگر 100 مورد اقتصادی باشد و دو مورد مانند مس رفسنجان باشد، این به تنهایی و منهای نفت، می‌تواند اقتصاد استان را اداره کند. مدیران دستگاه‌های اجرایی و در راس آن‌ها استانداری باید انرژی خود را معطوف به این کارها کنند که سخت است اما وقتی این چرخ عظیم به راه بیفتد، از موانع خود عبور می‌کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171621/بسته‎های-جهش-صادراتی-در-استان-باید-جدی-گرفته-شود
بستن   چاپ