پیام خراسان
نگاهی به ویژگی‌های مسکن در 3 کشور آسیا
چهارشنبه 30 مرداد 1398 - 10:11:41
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - هر کشوری برای ساخت و ساز مسکن، شرایط و قوانین خاصی دارد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، ساخت و ساز در کشورهای مختلف بر اساس قوانین خاصی انجام می‌شود و هر کشوری بسته به فرهنگ و اصول خاص خود، ساختمان‌هایش را می‌سازد.
چین
چین پرجمعیت‌ترین کشور طی 2000 سال گذشته بوده است، اما پژوهشگران اظهار می‌کنند در سال‌های 2022 تا 2024، هند پرجمعیت‌ترین کشور جهان خواهد بود.
یک پنجم خانه‌ها در چین خالی است و با توجه به اظهارات رئیس جمهوری چین که خانه‌ها باید برای زندگی باشد، باز هم عده‌ای توجه نمی‌کنند و هنوز ده‌ها میلیون آپارتمان و خانه در سراسر این کشور خالی از سکنه است.
محققان عنوان کردند: هیچ کشور دیگری نیست که چنین نرخ بالایی از خانه‌های خالی داشته باشد. یک راه حل دولت این است که برای ملک‌های خالی، مالیات در نظرگرفته شود. نتایج مطالعات نشان می‌دهد که میزان خانه‌های خالی که هنوز فروخته نشده است، در سال 2013 به میزان 22.4 درصد از تعداد خانه‌های این کشور بوده و تاکنون نیز این میزان تغییری نکرده است. در سال 2013، حدود 50 میلیون خانه و یا واحد مسکونی خالی از سکنه بوده است.
در حال حاضر بیشتر خانه‌ها در چین شخصی هستند. شهرهای این کشور، ساختمان‌های یک اندازه با آپارتمان‌های مشابه دارند. 
بعد از سال 2000، تعداد زیادی مجتمع‌ مسکونی مدرن ایجاد شد که ساختمان‌های بلند با اشکال پیچیده دارند، اما ساخت بلوک‌های خطی سنتی نیز همچنان ادامه دارد. بیشتر آپارتمان‌ها، دو تا سه اتاق خواب دارند و بعضی‌ها هم چهارخوابه هستند و بالکن دارند. بیشتر ساختمان‌ها 6 طبقه هستند و بلوک‌ها در فاصله 15 متری از هم قرار دارند.
بر اساس گزارش‌ها، در سال 2012، فضای خانه برای هر فرد به طور میانگین 35 متر مربع بوده است، اما با توجه به آپارتمان‌ها و اتاق‌های کوچک، این موضوع نمی‌تواند درست باشد
هند
هند پرجمعیت‌ترین کشور جهان در سال 2022 تا 2024 خواهد بود و از جمعیت چین پیشی خواهد گرفت. علاوه بر این در حال حاضر به عنوان قطب مهمی در بخش فناوری اطلاعات محسوب می‌شود. اما آیا این کشور مکان خوبی برای زندگی یا تجارت است؟
اقتصاد هند همانند بسیاری از کشورهای جهان سوم به واسطه عصر اینترنت، رشد گسترده‌ای از سال 2000 تاکنون داشته است، اما با وجود این‌که چین تحولات گسترده‌ای در زمینه زیرساخت‌های مسکن، جاده و ریل داشته، کشور هند عملکرد بسیار پایین‌تری در این حوزه‌ها داشته است.
بر اساس سرشماری سال 2010، 50 درصد جمعیت شهری چین در آپارتمان‌های مدرن زندگی می‌کنند و این در حالی است که در هند، با توجه به سرشماری سال 2011؛ 31 درصد جمعیت در فقر هستند. بمبئی بزرگترین شهر هند است که بیشترین زاغه‌نشین جهان را دارد و نابرابری درآمد در 20 سال گذشته در آن دو برابر شده است.
تنها تعداد کمی از مناطق به سرعت، توسعه پیدا کرده‌اند، اما در املاک و مستغلات پیشرفت قابل ملاحظه‌ای ایجاد شده است، اما باز هم کمبود زیادی برای مسکن طبقه کارگر وجود دارد.
اگر از منطقه شهری دهلی خارج شوید، جاده‌های نامناسب، راه‌آهن فرسوده، مناطق فقیرنشین بسیار، افرادی که گدایی می‌کنند و دزد و ... را خواهید دید. 
بمبئی بزرگترین شهر هند است که 12 میلیون نفر در این شهر ساکن هستند. ساخت آپارتمان‌های بلند در این شهر از سال 2008 آغاز شده است. ساختمان 61 طبقه‌ای که در سال 2016 تکمیل شد، به عنوان بلندترین ساختمان در هند شناخته می‌شود.
بر اساس آمارها، از 342 ساختمانی که در این کشور بیش از صد متر ارتفاع دارد، 260 ساختمان در بمبئی است. آنتیلیا(Antilia) چهارمین ساختمان بلند در جنوب بمبئی است. از نوامبر 2014 این ساختمان به عنوان دومین خانه گران‌قیمت جهان پس از کاخ باکینگهام شناخته شده است، اما از آن جایی که کاخ باکینگهام یک ملک سلطنتی است، بنابراین آنتیلیا به عنوان گران‌ترین خانه دنیا شناخته می‌شود. این آسمان‌خراش، 27 طبقه و 173 متر ارتفاع دارد و در جنوب بمبئی قرار گرفته است.
دهلی نو، پایتخت هند، زیباترین معماری و بالاترین استانداردهای زندگی(بدون زاغه‌نشین) را با داشتن خانه‌های ویلایی دارد، اما این مکان تنها برای 250 هزار نفر است. خانه‌ها در هند معمولا آپارتمانی نیستند و تعداد خانه‌های کوچک که نور و هوای کمی از آنها می‌گذرد، چهره زشتی به برخی مناطق داده است. 
بیشتر خانه‌ها در طول سال‌ها از نسلی به نسل دیگر منتقل شده‌اند و گاهی چند خانواده در یک خانه زندگی می‌کنند. هند به جهت استانداردهای ساخت و ساز ضعیف شناخته شده‌ است و بدترین طراحی طبقات آپارتمانی در جهان را دارد.
با وجود مهاجرت بالا در مناطق شهری، اما 69 درصد از جمعیت 1.4 میلیارد نفری هند هنوز هم در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.
سنگاپور
سنگاپور یکی از ثروتمندترین کشورهاست که بیشترین سهم افراد میلیونر در جهان را دارد. این کشور، یکی از بهترین مکان‌های زندگی است. موفق‌ترین مسکن دولتی جهان در این کشور ساخته شده است که بالاترین استانداردهای زندگی را هم دارد، اما این کشور به عنوان گران‌ترین مکان برای زندگی هم شناخته می‌شود. موضوع مسکن عمومی یا دولتی که شورای مسکن و توسعه آن را می‌سازد به 80 درصد از سنگاپوری‌ها از طبقه پایین تا متوسط اختصاص داده شده است.
بر خلاف بیشتر کشورها که مسکن دولتی اجاره داده می‌شود در این کشور، این نوع مساکن فروخته می‌شوند و به همین دلیل بالاترین نسبت مالکیت خانه در جهان را دارند (91 درصد در جهان)، اما در واقع یک اجاره 99 ساله برای مالکان است.
در سنگاپور حدود 10 هزار بلوک ساختمانی وجود دارد که بیشتر آنها 10 تا 40 طبقه هستند و یک پروژه که در سال 2009 ساخته شد 50 طبقه دارد و مرتفع‌ترین مسکن دولتی با طولانی‌ترین باغ آسمانی در جهان است.
از دهه 1990 برای ساخت مساکن دولتی، بالاترین استانداردهای زندگی در نظر گرفته شده است. همه خانه‌ها پارکینگ‌های چند طبقه دارند تا اتومبیلی در خیابان پارک نشود. این موضوع باعث می‌شود تا تراکم بالاتر و فضای سبز بیشتری بین بلوک‌ها ایجاد شود. در همه بلوک‌های آپارتمانی، پارکینگ، ایستگاه اتوبوس و سایر امکانات مانند پیاده‌روهای سرپوشیده برای هوای گرم یا بارانی ساخته شده است تا مشکلی برای ساکنان ایجاد نشود.
منابع:
www.bloomberg.com
www.darrinqualman.com
https://monastevens.com
www.archdaily.com
www.teoalida.com
www. sciencenetlinks.com
www.ecomena.org
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171775/نگاهی-به-ویژگی‌های-مسکن-در--3-کشور-آسیا
بستن   چاپ