پیام خراسان
مصرف بیش ‌از حد روغن‌ خطر ابتلا به انواع سرطان‌ را افزایش می‌دهد
چهارشنبه 30 مرداد 1398 - 16:59:44
ایسنا - علمی - خراسان شمالی
پیام خراسان - مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف بیش‌از حد انواع روغن‌ها علاوه بر ایجاد چاقی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از انواع سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.
نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در میان روغن ها، انواع روغن‌های مایع گیاهی به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع، به میزان کمتری سلامتی را تهدید می‌کند.
وی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری با کاهش کلسترول برای سلامت قلب مفید هستند.
علیزاده با بیان اینکه مواد غذایی نظیر ماهی، زیتون و مغزها حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع مناسب و مطلوب هستند، خاطرنشان کرد: روغن ماهی حاوی مقادیر فراوانی اسید چرب امگا3 است.
وی افزود: روغن زیتون نیز به دلیل دارا بودن مقادیر زیاد اسیدهای چرب غیر اشباع از جمله اسید اولئیک و آنتی اکسیدان‌های طبیعی برای سلامت قلب و عروق مفید است.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه اظهار کرد: انواع روغن زیتون از لحاظ ترکیبات با یکدیگر متفاوت است؛ به طوری که ارزش تغذیه‌ای روغن زیتون بکر (تصفیه نشده) از روغن زیتون مخلوط و حتی روغن زیتون تصفیه شده بیشتر است.
علیزاده ادامه داد: روغن زیتون بکر به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E ، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید چرب ضروری اولئیک (امگا9) ارزش غذایی بیشتری دارد.
وی تصریح کرد: استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی برای مصارف دیگر نظیر پخت‌وپز، سرو سالاد و روی برنج توصیه نمی شود.
وی با اشاره به اینکه روغن هسته انگور نیز که برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی_عروقی موثر است، اما سریع‌تر از سایر روغن‌ها اکسید می‌شود، گفت: به همین دلیل این روغن برای مصارف سرخ کردنی مناسب نیست و فقط برای مصارف سرد مانند ریختن بر روی سالاد استفاده شود.
علیزاده اضافه کرد: بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، برای تامین اسیدهای چرب ضروری بدن می‌توان روغن زیتون به غذا اضافه کرد یا گردو را همراه صبحانه و زیتون کم نمک را همراه با غذا مصرف کرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/171841/مصرف-بیش-‌از-حد-روغن‌-خطر-ابتلا-به-انواع-سرطان‌-را-افزایش-می‌دهد
بستن   چاپ