پیام خراسان
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی مطرح کرد؛
بیشترین اعتبار تخصیص یافته به حوزه کشاورزی در زمینه کشت گلخانه‌ای
شنبه 2 شهريور 1398 - 13:48:08
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: در سال جاری 800 میلیارد تومان اعتبار به حوزه کشاورزی تخصیص می‌یابد که بیشترین اعتبار آن در بحث کشت گلخانه‌ای است. 
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدرضا اورانی امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در محل سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، اظهار کرد: در بخش کشاورزی استان بالغ بر 7.5 میلیون به ارزش 23 هزار و 400 میلیارد تومان تولیدات وجود دارد که از این میزان 43 درصد در زیربخش محصولات باغی، 35 درصد در زیربخش محصولات دامی و 22 درصد در زیربخش محصولات زراعی است.
وی افزود: برنامه‌های هفته دولت سازمان جهاد کشاورزی خراسان با شعار «کشاورزی پایدار، رونق تولید، امنیت غذایی» اجرا می‌شود و در این هفته 280 پروژه این سازمان با اعتبار 1390 میلیارد افتتاح خواهد شد، طرح‌هایی که موجب بهره‌مندی 4 هزار و 857 خانوار و اشتغال هزار و 202 نفر می‌شود.
بیشترین اعتبار تخصیص یافته به حوزه کشاورزی در زمینه کشت گلخانه‌ای است
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: در سال جاری 800 میلیارد تومان اعتبار به حوزه کشاورزی تخصیص می‌یابد که بیشترین اعتبار آن در بحث کشت گلخانه‌ای است. تا پایان سال 97، 374 هکتار کشت گلخانه‌ای داشتیم و این عدد در سال 98 با افزایش 245 هکتاری همراه خواهد بود که هم‌اکنون 130 هکتار آن در دست اجرا است.
اورانی در خصوص پروژه‌های استان در هفته دولت، گفت: این پروژه‌ها شامل استخر پرورش ماهی، کانال‌های آبی، آبیاری کم‌فشار و پرفشار، پرورش گاو شیری، پرورش دام سبک و سنگین، پرورش مرغ گوشتی، طیور و پرندگان زینتی، پرورش زنبور عسل، بسته‌بندی مواد غذایی، کشتارگاه صنعتی طیور، پرورش ماهیان سردآبی، بسته‌بندی تخم‌مرغ، احداث باغ‌های عناب، پسته و گیاهان دارویی و غیره بوده که در 29 شهرستان استان افتتاح خواهد شد.
وی اضافه کرد: تا پنج سال آینده تولید صیفی‌جات و سبزی را باید به سمت گلخانه‌ها هدایت کنیم و با توجه به نیازها و درخواست‌ها، نیازمند پنج هزار هکتار گلخانه هستیم. میزان مصرف آب با کشت گلخانه‌ای یک‌دوازدهم است و میزان آب مصرفی یک هکتار کشت باز با 12 هکتار کشت گلخانه برابری می‌کند.
هیچ‌گونه کمبود در میزان اعتبارات حوزه مکانیزاسیون وجود ندارد
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی در خصوص مکانیزاسیون، عنوان کرد: اعتباری که در فروردین ماه امسال در حوزه مکانیزاسیون و خودروهای کشاورزی مصوب شده، 400 میلیارد تومان است که تاکنون اعتبار 78.5 میلیارد تومانی دز نظر گرفته و 27 میلیارد تومان آن نیز پرداخت شده که برای امسال اعتبارات توسعه و اجرای 29 هزار و 156 هکتار پروژه کشاورزی در استان مصوب شده و هیچگونه کمبودی در بحث بودجه و اعتبارات نداریم.
اورانی با اشاره به اینکه 239 کیلومتر در حوزه قنوات ابلاغ شده است، گفت: در سطح استان 6 هزار و 700 هکتار قنات داریم که عمده مالکان آن کشاورزان کم‌برخوردار هستند و باید در این بخش سرمایه‌گذاری ویژه‌تری صورت پذیرد؛ هرچند میزان اعتبارات قنوات نسبت به سال قبل بیش از 4 برابر شده، اما باز هم کافی نیست.
وابستگی به کلزا 11 درصد کاهش یافته است
وی ادامه داد: یکی از طرح‌های کشاورزی استان اجرای توسعه کشت 50 هزاری کلزا است. هم‌اکنون نیاز وارداتی کشور در این محصول 83 درصد بوده که با توسعه‌های صورت گرفته 11 درصد از این عدد کاهش یافته و امسال به‌صورت ویژه‌تر در بحث کلزا فعالیت خواهیم کرد و تولید کلزا در 50 هزار هکتار را اجرایی می‌کنیم تا کاهش وابستگی به کلزا، روغن و کنجاله دیگر کشورها را داشته باشیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: در بحث گندم کمبودی وجود ندارد و به تازگی بالغ بر 500 هزار تن گندم و 14 هزار تن بذر گندم توسط سیلو از کشاورزان خریداری و 94 درصد وجه این محصولات بلافاصله به حساب کشاورزان واریز شده که با مدیریت درست در خرید و پرداخت، دست دلالان را قطع کرده‌ایم، برآورد ما 460 هزار تن بود که میزان خرید از این عدد نیز بالاتر رفته است.
اورانی با بیان اینکه قیمت‌های خرید باید متناسب با میزان تولید دیده شود، گفت: کمتر از یک ماه تا آغاز کشت پائیزه فرصت داریم و از مسئولان تقاضا کردیم که قیمت‌ها قبل از شروع کار معین شود تا کشاورز و خریدار دغدغه‌ای در این رابطه نداشته باشند و کشاورزان بتوانند با تدارکات و پشتیبانی‌های درست و کافی بدون دغدغه به کار خود بپردازند.
آغاز خریدحمایتی گوجه فرنگی به میزان 1150 تومان به ازای هرکیلوگرم با سبد
وی افزود: در بحث گوجه‌فرنگی هشت استان کشور تولیدکننده این محصول هستند و خرید حمایتی این محصول به میزان 1150 تومان به ازای هرکیلوگرم با سبد را از نیشابور، قوچان، فریمان و مشهد داریم و خواهیم داشت و به کشاورزان تولیدکننده این محصول اطمینان خاطر می‌دهیم که کلیه محصولاتشان خریداری می‌شود و بدون هیچگونه دغدغه‌ای حداکثر میزان تولید را خواهند داشت.
افتتاح اولین مرکز تخصصی علمی کاربردی کشور در بحث صنعت زعفران
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در بحث زعفران 87 درصد تولید کشور را در خراسان رضوی داریم و در این موضوع افراد فعال در حوزه تجارت زعفران و دانشگاه‌های فعال در این محصول فعال هستند و هفته آینده اولین مرکز تخصصی علمی کاربردی کشور در بحث صنعت زعفران در مشهد افتتاح می‌شود.
اورانی بیان کرد: ما نیاز مبرم به انتقال آب از دریای عمان به استان هستیم و توسعه کشاورزی در کلیه محصولات به‌ ویژه زعفران نیازمند تامین آب موردنیاز است، اگر این انتقال انجام شود می‌توانیم 30 هزار هکتار به مجموع 102 هزار هکتار فعلی اضافه کنیم و در این صنعت موفق‌تر و درخشان‌تر از گذشته باشیم. همچنین باید تلاش خود را در ایجاد بازارهای جدید زعفران دو چندان کنیم تا کلیه نیازها را در بحث تولید و صادرات این محصول پاسخگو باشیم.
وی اضافه کرد: در جلسه اخیر شورای آب استان صدور سند و مجوز جدید ممنوع شده و اگر قرار است مجموعه‌ای احداث شود، باید خود آب موردنیازش را به شکل قانونی تامین کند؛ البته مصوبه‌های اخیر اشکالاتی در فعالیت کشاورزان ایجاد کرده که امیدواریم با درایت مسئولان این مشکل برطرف شود تا توسعه‌ بخش کشاورزی را در کنار توسعه دیگر بخش‌ها شاهد باشیم و خوشبختانه نگاه استاندار خراسان رضوی نیز توسعه متوازن کلیه بخش‌ها است.
60 درصد سطح زیر کشت استان در گندم، جو، پسته و زعفران
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه 60 درصد سطح زیر کشت استان در گندم، جو، پسته و زعفران است، تصریح کرد: از مجموع 266 هزار بهره‌بردار در استان، مساحت کشت 103 هزار نفر زیر یک هکتار و 93 هزار نفر بین یک تا پنج هزار هکتار است و 80 درصد کشاورزان، 20 درصد بهره‌برداری دارند و 20 درصد دیگر نیز 80 درصد بهره‌برداران را شامل می‌شوند.
اورانی ادامه داد: طرح‌های حمایتی ما نیز متناسب با میزان تولید است، هرچند که معتقدیم بزرگ‌مالکی کنترل از مزرعه تا سفره را بهتر از کوچک‌مالکی انجام می‌دهد؛ سازمان‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت استان جدای از هم نیستند و هر دو در کنار هم در مسیر تحقق رونق تولید تلاش می‌کنند.
وی در خصوص اقدامات صورت‌گرفته برای سیل‌زدگان، افزود: بیش از هفت هزار کشاورز در سیل نوروزی امسال دچار خسارت شدند و 10 هزار و 400 پرونده برای رفع مشکل آنان تشکیل شد و اعتبار 117 هزار میلیارد تومانی مصوب شده که تاکنون بالغ بر 55 میلیارد تومان آن پرداخت شده است و هر پرونده‌ای که تائید شود، بلافاصله وجه آن به حساب کشاورز خسارت‌دیده پرداخت می‌شود و کلیه خسارات به سرعت پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: روند اصلاح فرآیندهای صدور مجوز به‌خصوص در بحث گلخانه‌ها با تاکید ویژه استاندار خراسان رضوی از 50 روز به 20 روز کاهش یافته و سازمان‌های جهادکشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی استان حمایت لازم را از کشاورزان در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت خواهند داشت و در تمامی این مراحل در کنار آنان خواهند بود.
اورانی ادامه داد: سهمیه مورد نیاز بخش کشاورزی از یارانه کشور 40 درصد است، در صورتی که در حال حاضر 10 درصد از یارانه کشور به این بخش اختصاص پیدا می‌کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/172072/بیشترین-اعتبار-تخصیص-یافته-به-حوزه-کشاورزی-در-زمینه-کشت-گلخانه‌ای
بستن   چاپ