پیام خراسان
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی:
93 درصد تقاضاها در زمینه صنایع کوچک است
دوشنبه 4 شهريور 1398 - 11:07:45
ایسنا - اقتصادی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: از نظر تعداد 93 درصد و از نظر سرمایه‌گذاری 26.5 درصد تقاضاها در زمینه صنایع کوچک بوده که سهم اشتغال در آن 57.5 درصد است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، محمدرضا مس‌فروش، امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت در محل استانداری خراسان رضوی، اظهار کرد: تلقی بنده این است که فرایند سازمان صمت با توجه حضور سالانه 30 میلیون‌زائر و موقعیت خراسان با دیگر استان‌ها تفاوت دارد و به جهت استعداد خراسان رضوی در سه حوزه صنعت، معدن و تجارت حساسیت کار ما افزایش یافته است.
وی افزود: استاندارد تحقق جواز تاسیس به پروانه بهره‌برداری در کشور حدود 9.5 تا 10.5 درصد بوده و این درحالی است که این رقم در استان ما 19.5 درصد است که این عدد نشان می‌دهد، تلاش برای ایجاد واحد صنعتی در استان دو برابر معدل ملی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: تعداد جوازهای تاسیس در حال حاضر دو هزار و 733 مورد بوده که 627 مورد آن در چهارماهه اول سال جاری صادر شده، همچنین میزان سرمایه‌گذاری آن 29 هزار و 350 میلیارد تومان و حاصل آن، اشتغال 76 هزار و 903 نفر است.
مس‌فروش خاطرنشان کرد: تعداد پروانه‌های صادره تا تیرماه سال جاری 5 هزار و 728 مورد بوده که 127 مورد آن در سال جاری صادر شده است. سرمایه‌گذاری آن 20 هزار و 334 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده که حاصل آن، اشتغال 199 هزار و 280 نفر است.
وی اضافه کرد: از جمله برنامه‌های وزارت صمت می‌توان به تکمیل ظرفیت واحدهای راکد و سرمایه‌گذاری در این بخش، تامین مالی واحدهای صنعتی، حمایت از سهام‌داران دارای اصالت، کمک به تامین کالاهای سرمایه‌ای و واسطه‌ای و در زمینه زیرساخت‌های انرژی و آب اشاره کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: سهم صنعت و تولید از آب 1.2 درصد در سطح ملی است و این عدد با معدل کشورهای پرآب و کم‌آب فاصله زیادی دارد. من معتقدم که سهم آب در صنعت کم است و اگر این روند ادامه یابد در آینده به مشکلاتی برخواهیم خورد.
مس‌فروش عنوان کرد: در حال حاضر شهرک صنعتی به میزان کافی وجود دارد و دلیلی ندارد که با اصرارهای برخی افراد در مکان‌هایی که استعداد ساخت شهرک صنعتی در آن وجود ندارد، مجدد شهرکی جدید ایجاد کنیم.
وی مطرح کرد: علیرغم اینکه در آمارها تعداد واحدهای صنعتی در چهار ماه اخیر نسبت به سال گذشته کاهش داشته، اما مصرف سوخت و برق الکتریسیته 9 درصد و گاز هفت درصد افزایش یافته که این امر ناشی از رونق تولید است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه 93 درصد تقاضاها در زمینه صنایع کوچک است، گفت: از نظر تعداد 93 درصد و از نظر سرمایه‌گذاری 26.5 درصد تقاضاها در زمینه صنایع کوچک بوده که سهم اشتغال در آن 57.5 درصد است.
مس‌فروش اظهار کرد: همچنین 88.3 درصد پروانه‌های بهره‌برداری برای واحدهای زیر 50 نفر، 6.4 و بین 50 تا 99 نفر بوده و 5.3 درصد مربوط به واحدهای بالای 100 نفر است. میزان سرمایه‌گذاری در صنایع بزرگ 14 هزار و 96 میلیارد تومان و سهم اشتغال آن 46 درصد است.
وی در خصوص برنامه‌های سازمان صمت در هفته دولت، افزود: در این هفته یک طرح در نیشابور کلنگ‌زنی خواهد شد و 22 طرح با سرمایه 504 میلیارد تومان و با اشتغال 814 نفر در حوزه‌های نساجی، صنایع معدنی، فلزی، صنایع بازیافت پلاستیک، صنایع غذایی، لاستیک و پلاستیک انجام خواهد شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص عملکرد ستاد تسهیل، بیان کرد: در چهار ماهه اول سال جاری 36 جلسه تشکیل شده و این بدین معنا نیست که استاندار در تمام جلسات حضور داشته، بلکه جلسات به چهار گروه کاری موکول شده است. تاکنون 369 پرونده بررسی شده که 496 مصوب داشته، مورد از مصوبات اقدام شده و 178 مصوبه نیز در دست اقدام است.
مس‌فروش در خصوص تسهیلات رونق تولید در سال 97، خاطرنشان کرد: 39 میلیارد تومان در زمینه نوسازی و بازسازی اختصاص یافته که عدد بسیار ناچیزی بوده و 136 میلیارد تومان به سرمایه در حال گردش اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: در تبصره 18 با دو پدیده مواجه شدیم، یک مورد اینکه صندوق توسعه ملی سهم خود را ایفا نکرده و در حال حاضر همه مسائل بر دوش سیستم مالی است؛ در چهار ماهه اخیر 37 مورد تکمیل مدارک داشتیم و تنها دو مورد در شرف پرداخت است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص بخش معدن، تصریح کرد: از برنامه‌های هفته دولت 430 میلیارد تومان با اشتغال 520 نفر در 8 واحد از 23 واحد مربوط به بخش معدن است که آمادگی افتتاح دارد.
مس‌فروش عنوان کرد: در بخش معدن چند مورد به صورت جدی در دستور کار بوده که شامل فعال‌سازی معدن کوچک مقیاس، آزادسازی پهنه‌های بلاتکلیف، واگذاری پهنه‌های اکتشافی مس در استان و توسعه فرآوری مواد معدنی متناسب با شرایط اقلیمی است.
وی در خصوص بازرگانی داخلی و خارجی، مطرح کرد: در چهار ماهه اخیر واردات 118 میلیون دلار بوده که نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. همچنین توسعه تعاملات با کشورهای آسیای میانه، عراق، ارمنستان و همسایگان خود را در دستور کار خواهیم داشت.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: 26 اتاق، 478 اتحادیه و 220 هزار واحد صنفی در استان وجود دارد و 116 هزار و 800 واحد صنفی به کارتخوان و 71 هزار واحد به صندوق مکانیزه فروش مجهز هستند.
مس‌فروش اظهار کرد: یکی از مشکلات ما واحدهای فاقد پروانه بوده که ساماندهی آن از برنامه‌های اصلی ماست و تعداد واحدهای فاقد پروانه 25 تا 30 هزار واحد صنفی است.
وی در خصوص زمینه فرش، بیان کرد: در سال 92 حدود 40 مجوز برای ایجاد کارگاه صادر شده و امسال نیز 11 فقره مجوز صادر شده است. همچنین الکترونیک فرش دستباف کلید خورده و اگر اصلاحات انجام شود، ظرفیت ملی شدن دارد. سال گذشته استان در المپیاد فرش رتبه اول را کسب کرده، همچنین یک میلیون دلار صادرات فرش به اروپای شرقی، خلیج فارس و آسیای شرقی بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص پهنه‌های معادن مس در استان، اظهار کرد: ما هنوز ابتدای کار هستیم و زمانی معدن قابلیت اقتصادی دارد که زنجیره و عیار آن مشخص باشد و در غالب طرح اقتصادی اعداد و ارقام منطبق با اقتصادی بودن باشد که این پهنه‌ها تاکنون اینگونه نبوده و تعدادی از معادن کوچک در حال فعالیت هستند، جلساتی گذاشته شده تا به صورت قانونی پهنه‌هایی را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهیم.
مس‌فروش با اشاره به ممنوعیت ورود گوهرسنگ‌ها، گفت: ممنوعیت وارادات سنگ‌های راف برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی استان است. در حال حاضر استخراج سنگ‌های گوهری از 15 تن به 40 تن رسیده و این ظرفیت با توجه به ذخایر موجود باید افزایش یابد.
وی در خصوص برنامه‌های سازمان صمت برای رفع مشکلات معادن، اضافه کرد: یکی از قابلیت های استان در حوزه معدن بوده و یکی از موارد عدم اجرای قوانین در این حوزه بانک در زمینه پروانه‌های بهره‌بردای معادن است و از دست ما نیز کاری بر نمی‌آید. همچنین کمترین میزان تسهیلات به این بخش اختصاص می‌یابد و باید از صندوق توسعه ملی و بانک‌ها کمک مالی برای این بخش گرفته شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به نگاه ویژه سازمان در رابطه با سوغات، بیان کرد: نسبت اقلام چینی و اقلام ایرانی برای سوغات 85 به 15 درصد بوده و بیشترین اقلام مورد استفاده برای سوغات شامل نبات، زعفران، صنایع دستی، پوشاک و مهر و تسبیح است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/174040/93-درصد-تقاضاها-در-زمینه-صنایع-کوچک-است
بستن   چاپ