پیام خراسان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی: نمایندگان و ارکان حکومت، همدلانه با مشکلات سرمایه‌گذاری مقابله کنند
سه شنبه 5 شهریور 1398 - 9:24:28 AM
ایسنا
پیام خراسان - مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: نمایندگان و ارکان حکومت باید همدلانه با مشکلات و موانع کسب و کار و سرمایه گذاری مقابله کنند. ناظر این تعاملات، امامان جمعه و نهادهای قضایی هستند تا تسهیل‌گر این فرایند باشند.
  جعفر مروارید در مراسم آیین رونمایی از سامانه‌ نگارخانه اظهار کرد: فضای کنونی استان با توجه به سال رونق تولید که شعار امسال و نگاه راهبردی مقام رهبری بوده و مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی استان که نگاهی توسعه‌گرایانه و عمل‌گرایانه دارد، ناظر به مشکلات اقتصادی و عینی جامعه است. همچنین بخشی از این ارتباط وسیع با سرمایه‌گذاران و کار‌آفرینان و بخش دیگر نمایندگان مجلس و ارکان حکومتی هستند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: استان خراسان نیز ظرفیت‌های گسترده‌ای در زمینه فرهنگی و هنری؛ چه در مشهد و چه در شهرستان‌های دیگر را داراست.
وی بیان کرد: اگر نمایندگان، سرمایه‌گذاران و ناظران به تفاهمی مبنتی بر نگاه به توسعه اقتصادی، فرهنگی برسند و تغییر گفتمان به سمت «کارآفرینی عبادت است» داشته باشند، می‌توانند فضا را به سمت یک سرمایه‌گذاری خوب تغییر دهند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مدل بومی که در خراسان در حال اجراست و تا کنون توفیق‌های خوبی در آن داشتیم بحث همگرایی، رفاه اجتماعی و کاهش بروکراسی اداری است.
مروارید تشریح کرد: گام اول بررسی وضعیت موجود و تکمیل مدل مشارکتی و گام دوم‌ نیز تعمیم این مدل به کل استان، همچنین گام سوم نظام‌سازی شکلی، گام چهارم توانمد‌سازی و گام پنجم پایدارسازی است. 
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: غرض این است که چگونه یک ایده اقتصادی تبدیل به صنعت و صنعت تبدیل به بازار و فروش بشود.
مروارید افزود: ما به عنوان اداره فرهنگ و هنر دغدغه‌مان مباحث فرهنگی و هنری است. در مثلث توسعه اقتصادی، فرهنگی گاهی از کارخانه و تولید صحبت شده، گاهی اوقات هم راجع به فناوری‌های فرهنگی و هنری سخن گفته می‌شود که آثار فرهنگی و هنری قابلیت تولید و خلق ثروت را دارند.
وی ادامه داد: ما می‌توانیم در چهار بخش از فضای‌های فرهنگی و هنری منجر به رونق تولید صحبت کنیم. بخش اول صنایع فرهنگی و هنری مثل سینما، تئاتر، هنرهای تجسمی، نمایشگاه‌ها، دکوراسیون و طراحی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: بخش دوم صنایع هنری چندرسانه‌ای مانند رادیو، تلوزیون و وبسایت‌های اینترنتی را شامل می‌شود.
مروارید گفت: همچنین صنایع هنری مکتوب مثل فروش کتاب‌ها، نشریات و روزنامه‌ها می‌تواند باعث رونق تولید شوند.
وی بیان کرد: بخش چهارم شامل صنایع فرهنگی سرگرمی مثل جشنواره‌ها، بازی‌های فکری و اسباب‌بازی‌‌ها هستند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: سیاست‌گذاری‌هایی در معاونت‌های فرهنگی هنری وجود دارد و از یک طرف نیازمند یک گفتمان‌سازی در این زمینه هستیم و از طرفی باید جریان نا‌امیدی و بی‌تفاوتی و سوداگری نقد تا تبدیل به یک نگاه مشارکتی جمعی شود و سرمایه‌گذاری صورت بگیرد که شوراهای فرهنگ عمومی نقش مهمی در آن ایفا می‌کنند.
مروارید افزود: از رسانه نیز خواستیم تا ستون و بخشی را به بحث گفتمان‌سازی فرهنگی و اقتصاد مقاومتی تخصیص دهند. این امر در دستور کار شوراهای فرهنگ عمومی استان هم قرار گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: بخش دوم خود اقتصاد فرهنگ و فناوری‌های اقتصاد فرهنگ و هنر است. برای این که ایده‌های اقتصادی و فرهنگی بتواند تبدیل به فناوری شود و هم بازار فروش پیدا کند، بازار فروش فصلی در مشهد و شهرستان‌ها تعبیه شده که اخیرا یکی از آن‌ها در کوهسنگی برپا شد. این کار در فضای مجازی نیز در دست انجام است که یک نمونه خوب آن را آقای خاوری، مدیر مسئول سامانه نگارخانه ارائه خواهند داد. 
وی تشریح کرد: اهداف کلان شامل توسعه تولیدات فرهنگی و هنری، رونق بازار فروش محصولات فرهنگی، هنری و قرآنی، توسعه صادرات کالاهای فرهنگی، هنری و قرآنی، حفظ اشتغال موجود در زمینه‌های فرهنگی هنری و گفتمان‌سازی در بحث توسعه مثلث اقتصادی فرهنگی است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان‌کرد: توسعه گفتمان در نمایشگاه کتاب امسال با شعار فرهنگ پیشران توسعه اقتصادی فرهنگی انجام خواهد‌شد.
مروارید افزود: در مشهد و شهرستان‌ها برنامه‌های مبین‌های اقتصادی در جریان است و نزدیک به 90 برنامه معین اقتصادی با استانداری منعقد شده است.
وی گفت: این مبین‌ها به ادارات فرهنگ و ارشاد شهرستان‌ها و هر اداره به تناسب اقتضای ژئوپلیتیک فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی شهرستان و مزیتی که آن شهرستان دارد، معرفی شده‌ است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: هدف این است که برای بهبود معیشت هنرمندان و اصحاب رسانه راه‌هایی درست کنیم و آن را تسهیل کنیم که یکی از این موارد توسعه نرم‌افزار است.
مروارید گفت: بخش دیگری از فعالیت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، بحث کاهش آسیب‌های اجتماعی است و استاندار در این مورد برای هشت منطقه برنامه‌ریزی انجام داده‌اند. همچنین اداره‌ فرهنگ‌ و ارشاد با توسعه کسب و کار خانگی و وام‌ها نیز در صدد کاهش این آسیب‌هاست.
مروارید افزود: تسهیل صدور مجوز‌های فرهنگی و قرآنی، تجهیز کتابخانه‌ها، حضور سینماهای سیار و تئاتر‌های خیابانی از جمله اقدامات انجام شده‌است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/174215/مدیرکل-فرهنگ-و-ارشاد-اسلامی-خراسان-رضوی--نمایندگان-و-ارکان-حکومت،-همدلانه-با-مشکلات-سرمایه‌گذاری-مقابله-کنند
بستن   چاپ