پیام خراسان
پزشک و شک مردم در رفع کمبود آن
سه شنبه 12 شهريور 1398 - 11:09:32
پیام خراسان - کمبود پزشک در مناطق محروم و بعضا نبود آن مردم را کلافه کرده و این مشکل به دغدغه‌ای مهم برابشان تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا منطقه خراسان جنوبی، نفس نفس زنان در حالی که کودکی بر روی دستانش است، وارد بیمارستان بیرجند می‌شود، می‌گوید از نهبندان آمده و به دلیل اینکه در آنجا پزشک متخصص وجود ندارد برای درمان بیماری آسم دخترش سریع خودش را به مرکز استان رسانده است.
مطب‌ پزشکان متخصص بیرجند، مملو از انسان‌هایی است که به دلیل نبود و یا کمبود پزشک در شهرسشان به مرکز استان آمده‌اند، آدم‌هایی که دوری از پزشکان متخصص آن‌ها را مستاصل کرده است.
موضوع کمبود پزشک به ویژه پزشک متخصص در مناطق محروم و کم برخوردار کشور، یکی از چالش‌های متولیان نظام سلامت است. مشکلی که سال‌هاست نظام سلامت با آن دست و پنجه نرم می‌کند.
کمبود جدی پزشک در کشور
دکتر ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت چندی پیش در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت تعداد و نحوه توزیع پزشک در کشور، گفت: در حال حاضر در کشور شاخص تعداد پزشک عمومی، متخصص و دندانپزشک 1.6 به ازای هر 1000 نفر جمعیت است، این درحالی است که کف مورد نیازمان در این زمینه 2.5 نفر به ازای هر 1000 نفر بوده و حتی بسیاری از کشورهای دنیا در این زمینه شاخصی بین 3.5 تا 5 نفر به ازای هر 1000 نفر جمعیت دارند.
وی با بیان اینکه بنابراین ما در کشور با کمبود پزشک مواجهیم،‌ افزود: علی‌رغم تربیت نیروهای پزشکی که داشتیم، تعدادی از این افراد به دلیل ملاحظاتی که در انتخاب دانشجو وجود داشته و بنابر شرایطی که داشتند، به خارج از کشور رفته‌اند. بر این اساس به کمبود جدی پزشک دچار هستیم. بنابراین باید از شاخص 1.6 پزشک به ازای هر 1000 نفر به 2.5 پزشک در هر 1000 نفر برسیم.
زیرساخت‌های نامناسب؛ عامل اصلی عدم ماندگاری پزشکان
محمد دهقانی فیروزآبادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند نیز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: 70 درصد علت ماندگار نشدن پزشکان متخصص و فوق تخصص در خراسان جنوبی به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب رفاهی است.
وی با اشاره به پذیرش و جذب دانشجو در دانشکده داروسازی بیرجند، افزود: موافقت اصولی تاسیس دانشکده داروسازی در این دانشگاه چند سال است که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر شده است، اما با پذیرش دانشجو موافقت نشده بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند بیان کرد: دانشجویانی که در این رشته خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند و قصد ادامه تحصیل در داخل کشور را دارند، می‌توانند در بیرجند تحصیلات خود را بگذرانند.
دهقانی فیروزآبادی تصریح کرد: در صورت رسیدن به حد نصاب حداقل 20 دانشجو، از بهمن امسال ترم تحصیلی‌شان آغاز خواهد شد.
وی بیان کرد: برای ایجاد این رشته 6 هزار متر مربع فضای آموزشی و اداری و هفت آزمایشگاه تخصصی مربوط به رشته داروسازی با هزینه کرد 18 میلیارد تومان در دانشگاه ایجاد شده و تمامی اعتبار آن از محل اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پرداخت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند خاطرنشان کرد: 40 روستای محروم و دارای مشکل دسترسی به پزشک در چهار شهرستان مرزی درمیان، نهبندان، سربیشه و زیرکوه شناسایی شدند که خدمات پزشکی و دارویی را به صورت رایگان در اختیار مردم این مناطق قرار خواهند داد.
مشکل کمبود پزشک سال‌هاست دغدغه مردم مناطق محروم شده و باید تدبیری اندیشید تا در مقطع زمانی کوتاه این موضوع توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی رفع شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/177004/پزشک-و-شک-مردم-در-رفع-کمبود-آن
بستن   چاپ