پیام خراسان
نایب رییس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی:
متخصص نبودن ارزیاب‌ها و سرقت ایده‌ها از جمله مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان است
چهارشنبه 20 شهريور 1398 - 19:41:47
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
پیام خراسان - نایب رییس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی گفت: دلالی در ارزیابی‌ها، سرقت ایده‌ها و متناسب نبودن ارزیاب‌ها از مشکلات شرکت‌های دانش بنیان بوده است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، مرتضی تقوایی حسین زاده امروز در «جلسه هم‌اندیشی و بررسی مشکلات شرکت‌های دانش بنیان و فناور» که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی برگزار شد، در خصوص انتقاد‌ها و مشکلات این شرکت‌ها اظهار کرد: فرآیند ارزیابی محصولات، فرآیند بسیار زمان‌بری بوده است، این زمان که گاهی تا یکسال طول می‌کشد، برای شرکت‌ها حائز اهمیت است. قطعا در این فاصله یک‌ساله، تاریخ انقضای دانش‌بنیان شرکت تمام شده و به مشکلات زیادی با اداره دارایی مواجه می‌شود. در ارزیابی بعدی نیز شاهد همین اتفاق هستیم.
نایب رییس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی مطرح کرد: ربات‌ها در دبیرخانه می‌توانند جایگزین اپراتور‌ها شوند چرا که اپراتور جز تکرار کردن کلمات از پیش تعیین شده، فعالیت دیگری نداشته و ربات‌ها نیز می‌توانند وظیفه آنان را انجام دهند. شرکت پس از تماس، انتظار شنیدن اطلاعات دقیقی از روند پرونده خود را دارد که متاسفانه اپراتور تنها به تکرار کردن کلمات محدودی بسنده می‌کند.
قوانین شفاف شوند
تقوایی حسین‌زاده بیان کرد: برخی از شرکت‌ها تقاضای شفاف‌سازی و تشریح بیشتر قوانین در این حوزه را دارند. استفاده از روش‌های مرسوم در دنیا نیز می‌تواند در این مسیر بسیار کمک کننده باشد. برخی از شرکت‌ها خواستار پیوندی میان استاندارد‌های ثبت شده با شرکت‌ها هستند؛ در صورتی که محصولات این شرکت‌ها، استاندارد‌های لازم را دریافت کردند، دیگر نیازی به رد شدن از فیلتر‌های مختلف را نداشته باشند.
وی افزود: گرفتن ایرادات و انجام پیش‌ممیزی باعث می‌شود تا شرکت‌ها برای آن ممیز اصلی دچار مشکل نشوند. یکی دیگر از مشکلات و مسائل در خصوص شرکت‌ها، فراخوان کردن ریز جزئیات و مشخصات شرکت‌ها درهر دوره است؛ ارسال جزئیات و اطلاعاتی که در دوره قبل ثبت شده‌اند، نیازی به ارسال دوباره در دوره جدید ندارند.
تقوایی حسین زاده خاطر نشان کرد: نگاه جزئی در این شرکت‌ها به محصولات منطقی نیست. به طور مثال محصول یک شرکت می‌تواند به صورت ترکیبی از کتاب و نرم افزار باشد؛ نه کتاب بدون آن نرم افزار معنا و کاربردی دارد و نه آن نرم افزار بدون کتاب. بنابراین نگاه جزئی و جدا کردن این محصولات از یکدیگر بازخورد و هدف این محصولات را مختل کرده و دانش بنیان شدن جزئی از این محصولات کارکردی نخواهد داشت. در این نگاه جزئی، گاهی سلیقه‌ای نیز عمل می‌شود.
اقتصاد شرکت‌های دانش بنیان در حال رفتن به سمت حاشیه‌هاست
وی ادامه داد: ما باید در زمینه حمایت از شرکت‌های بسیاری که به تازگی و از مسیر استارتاپی وارد حوزه‌های دانش بنیان شدند، تلاش کنیم اما حوزه تجاری و اقتصاد این شرکت‌ها در حال رفتن به سمت حاشیه هستند.ارزیابی محصولات این شرکت‌ها محدود به ایران نبوده و این محصولات دردنیا سنجیده و مقایسه می‌شوند. بازار و هدف 95 درصد شرکت‌های دانش بنیان، بازار داخلی است و حداکثر 5 درصد این شرکت‌ها صرفا برای خارج از کشور فعالیت می‌کنند. در این شرکت‌ها بنا براین است که از علم به ثروت برسیم و بتوانیم علاوه بر استفاده از علم و تکنولوژی کسب درآمد نیز داشته باشیم.
پیچیدگی مسیر در کنار نتیجه باید مد نظر قرار گیرد
تقوایی حسین‌زاده بیان کرد: در تمام دنیا، حل کردن مسائل پیچیده و سخت از راه‌های ساده‌تر در زمان کمتر قطعا مورد توجه قرار خواهد گرفت اما در شرکت‌های دانش بنیان حتما آن سختی و پیچیدگی باید وجود داشته باشد؛ بنابراین در بررسی این شرکت‌ها و محصولات آنان قطعا باید مسیر رسیدن به محصول نیز مورد توجه قرار گیرد. ممکن است روش، روش دانش بنیان و منطقی باشد اما بنا به دلایلی به آن نتیجه مطلوب نرسد؛ بنابراین نمی‌توان از راه و مسیر رسیدن شرکت‌های دانش‌بنیان به محصولاتشان صرف‌نظر کرد. یکی دیگر از مسائل و مشکلات شرکت‌ها در خصوص سنجیده شدن تعداد دانلود‌ها تنها بر اساس مارکت‌های داخلی است چرا که گاهی در مارکت‌های داخلی سلیقه نیز موثر خواهد بود.
در انتخاب اشخاص به عنوان ارزیاب باید توجه بیشتری داشته باشیم
نایب رییس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی اظهار کرد: در انتخاب اشخاص به عنوان ارزیاب باید توجه بیشتری داشته باشیم؛ گاها برخی از شرکت‌ها نسبت به این ارزیاب‌ها و تسلط آنان اعتراض داشته اند. گاهی نگاه ارزیاب یک نگاه دانشگاهی بوده و در تزار آن شرکت نیست. بنابراین شرکت‌ها خواستار حضور نماینده انجمن در ارزیابی هستند؛ چه در خود شرکت‌ها و چه در کمیته‌های تهران. به گفته شرکت‌ها استفاده از ارزیاب بومی برای آنان مفید‌تر خواهد بود چرا که برای آنان وقت بیشتری خواهد گذاشت و ارتباط این ارزیاب با شرکت‌ها بیشتر خواهد بود.
وی ادامه داد: در خصوص کمیته‌های ارزیابی تهران دو مسئله کلی وجود دارد؛ شرکت‌ها معترض هستند که چرا پس رد شدن آنان، اگر جویای علت شوند، پاسخی دریافت نخواهند کرد. ارزیاب‌ها متناسب نیستند؛ به طور مثال شرکتی یک محصول الکترو مکانیکی دارد. این محصول نیاز به بررسی از دو وجه دارد و هر دو جنبه آن باید مورد توجه و بررسی قرار گیرند؛ الکترونیکی و مکانیکی. گاهی ارزیاب به صورت جزئی و تکی این محصولات را مورد بررسی قرار می‌دهد و گاهی نیز در جمع بندی جنبه‌های یک محصول به صورت جزئی مورد بررسی قرار می‌گیرند. همچنین سرقت ایده‌ها و اطلاعات بحث بسیار جدی بوده که انجمن باید در این زمینه تدبیری بیاندیشد.
ارزیابی یک کار تخصصی است
تقوایی حسین زاده بیان کرد: ارزیابی یک کار تخصصی است؛ ارزیاب باید تلاش کند تا به آن نقطه و علم برسد نه اینکه اگر شرکتی ارائه و عرضه خوبی داشت، دانش بنیان شود. اگر جوانی قدرت ارائه خوبی نداشته باشد قطعا دیده نخواهد شد، چرا که ارزیاب هیچ تلاشی برای به چالش کشیدن و شناختن آن مورد ندارد. ارزیاب‌ها باید تربیت شوند و آموزش ببینند. گاها اعتراضاتی از شرکت‌ها نیز در خصوص رعایت نکردن نکات اخلاقی از سوی ارزیابان داشته‌ایم. هیچ یک از شرکت‌ها شاهد توازن امکانات در تهران و دیگر شهرستان‌ها، نیستند و معتقدند در این زمینه عدالت رعایت نشده است.
دلالی در ارزیابی‌ها
نایب رییس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان رضوی اظهار کرد: موضوع دلالی در ارزیابی‌ها در حال شکل گرفتن هستند؛ بنده به شدت معتقدم این موضوع هرگز ساختار یافته نبوده و قطعا سعی ما این است که در همان نطفه آن را خفه کنیم اما متاسفانه مسئله‌ای قابل کتمان نیست و در حال شکل گیری است. باید با این مسئله برخورد جدی صورت گیرد و قطعا از آن جلوگیری شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/177847/متخصص-نبودن-ارزیاب‌ها-و-سرقت-ایده‌ها-از-جمله-مشکلات-شرکت‌های-دانش‌بنیان-است
بستن   چاپ