پیام خراسان
رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی:
نبود ایستگاه‌های هواشناسی «جو بالا» از امنیت پروازهای عمومی می‌کاهد
چهارشنبه 27 شهريور 1398 - 15:03:31
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
پیام خراسان - رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی گفت: به دلیل نبود ایستگاه‌های جو بالا مجبوریم پیش‌بینی‌ها در این جو را تنها یک بار در روز انجام دهیم که در نتیجه امنیت پروازهای عمومی کاهش یافته و صحت پیش‌بینی‌ها پایین می‌آید.
به گزارش ایسنا-‌منطقه خراسان، ایمان بابائیان امروز در نشست مجمع نمایندگان استان با مدیران تابعه وزارت راه و شهرسازی و راهنمایی و رانندگی در خصوص مشکلات و مسائل استان و مشهد در محل دیوان محاسبات استان، اظهار کرد: ضخامت موثر جو 10 کیلومتر است که در مدل‌های مختلف بین 10 تا 20 لایه تقسیم می‌شود و برای هر لایه نیاز به ایستگاه‌های هواشناسی و دیدبانی داریم.
وی با بیان اینکه یکی از معضلات سازمان هواشناسی نبود ایستگاه‌های جو بالا در لایه‌های فوقانی جو است، عنوان کرد: در استان یک ایستگاه جو بالا و در کل کشور 10 مورد داریم. به دلیل نبود ایستگاه‌های جو بالا مجبوریم پیش‌بینی‌ها در این جو را تنها یک بار در روز انجام دهیم که در نتیجه امنیت پروازهای عمومی کاهش یافته و صحت پیش‌بینی‌ها پایین می‌آید. بودجه این موارد اغلب خرید ارزی بوده که سهم بودجه ارزی به نسبت کم شده است.
بابائیان افزود: مشکل دیگر عدم انسجام و مدیریت یکپارچه شبکه ملی پایش هوا و اقلیم است. تنها سازمان هواشناسی متولی پایش هوا بوده اما در کشور ما با توجه به بودجه زیادی که دستگاه‌های مختلف دارند، هر کدام ایستگاه هواشناسی ایجاد کردند، در حالی که هرگونه ایستگاه خارج شبکه هواشناسی کمکی به پیش‌بینی ما نمی‌کند. بخش زیادی از بودجه کشور نیز صرف ساخت همین شبکه‌ها می‌شود. باید مصوب شود تا دستگاه‌های دیگر حتما مجوز استاندارد سازمان هواشناسی را دریافت کنند.
رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی گفت: جایگاه سازمان هواشناسی باید ارتقا یابد. شورای اقتصاد یک دهه پیش 60‌ میلیون‌ دلار برای نوین‌سازی سازمان هواشناسی کشور مصوب کرد که هیچ زمان تخصیص داده نشد، بنابراین نوین‌سازی هنوز انجام نشده است. نمایندگان مجلس باید این موضوع را پیگیری کنند.
وی با اشاره به اینکه شمال شرق کشور دومین منطقه از نظر شدت تغییرات اقلیمی است، تصریح کرد: ما دو درجه افزایش دما در خراسان داریم و در دهه‌های آینده 2 تا 5 درجه افزایش خواهیم داشت که تاثیرات مخربی دارد و یکی از این تاثیرات کاهش عملکرد زعفران در استان است.
بابائیان ادامه داد: برای مرکز پیش‌بینی اقلیم نیاز به بودجه داریم. پروژه پیش‌بینی سیل جاغرق را نیز در دستور کار بوده که نیاز به بودجه دارد. کرسی برخی بخش‌های هیات علمی ما خالی است که باید پیگیری شود.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/179483/نبود-ایستگاه‌های-هواشناسی-«جو-بالا»-از-امنیت-پروازهای-عمومی-می‌کاهد
بستن   چاپ