پیام خراسان
عضو کمیته علمی اولین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال تاکید کرد:
ضرورت بهره‌گیری از پژوهش‌ها و فناوری‌های نوین در تولید فرآورده‌های حلال
سه شنبه 25 مهر 1396 - 7:19:53 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - عضو کمیته علمی اولین همایش بین المللی فرآورده‌های حلال، بر ضرورت بهره گیری از پژوهش‌ها و فناوری‌های نوین در تولید و نظارت فرآورده‌های حلال تاکید کرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، دکتر الهام صباغ در حاشیه سلسله پیش نشست های علمی- تخصصی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال، اظهار کرد: این همایش با محورهای شریعت، فناوری و اقتصاد در راستای برنامه های مشهد 2017 از الی 23 آذرماه سال جاری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: هدف این همایش بررسی مسائل و خلاهای پژوهشی در حوزه غذا، دارو، فرآورده‌های آرایشی- بهداشتی حلال و پوشاک حلال در سه محور شریعت، پژوهش و فناوری و اقتصاد است.
عضو کمیته علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با بیان اینکه کلید واژه حلال مشخص کننده گستره رفتار مومنان است، خاطرنشان کرد: اگرچه حلیت و حرمت، امری تعبدی است، اما ناشی از مصلحت و مفسده متعلق به آن است. لذا آمیخته با اموری عینی و مادی است و شاید از همین رو در جهان امروز اقبال به استفاده از موضوعاتی با پسوند حلال در حوزه های مختلفی چون غذا، دارو، فراورده های آرایشی- بهداشتی، پوشاک، گردشگری، خدمات حمل و نقل، تفریح و سرگرمی، رسانه، خدمات مالی و بانکی و ورزش مطرح است که حجم قابل توجهی از استفاده کنندگان آن غیر مسلمانان و غیر متدینان به ادیان و مذاهب هستند.
صباغ در خصوص ضرورت برگزاری این همایش عنوان کرد: اهمیت مسئله استفاده از حلال و آثار آن بر زندگی مادی و معنوی و ابعاد فقهی و دینی آن از یک سو و ضرورت بهره گیری از پژوهش ها و فناوری های نوین در تولید و نظارت فرآورده های حلال از سوی دیگر و نیز توسعه صادرات و واردات محصولات متعدد با برچسب حلال در حوزه تجارت بین الملل و اقتصادی و همچنین سرمایه قابل توجه در گردش در این حوزه در سطح بین الملل موجب شد تا بر اساس مصوبه کارگروه سلامت و امنیت غذای استان خراسان رضوی برگزاری همایش بین المللی تحت عنوان فرآورده های حلال در راستای رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام (2017) در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه محورهای همایش بین المللی فرآورده های حلال در سه بخش تقسیم بندی می شود، تشریح کرد : محورهای همایش شامل شریعت ، پژوهش و اقتصاد فرآورده های حلال است که شریعت و فرآورده های حلال خود شامل ویژگی و معیار غذای حلال و طیب، اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال ، معیار حلیت گوشت و فراورده های آن ، قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال، طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده‌های حلال است.
عضو کمیته علمی اولین همایش بین المللی فرآورده های حلال با بیان اینکه جمع مقالات داخلی و خارجی ارسال شده به این همایش تا امروز 124 مورد است، تصریح کرد: تاکنون250 تفر در این همایش ثبت نام کردند و 15 سخنران بین المللی در حوزه حلال از کشورهای تایلند، مالزی، پاکستان ، مراکش، ترکیه و انگلیس، از دانشگاه ها و نهادهای علمی آن کشورها در این همایش به ارائه می پردازند و آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات تا 30 مهر ماه 96 است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/18042/ضرورت-بهره‌گیری-از-پژوهش‌ها-و-فناوری‌های-نوین-در-تولید-فرآورده‌های-حلال
بستن   چاپ