پیام خراسان
سهم ایران از بازار جهانی فرآورده های حلال کمتر از یک درصد است
پنجشنبه 27 مهر 1396 - 8:34:04 AM
ایرنا
خراسان آنلاین -  معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی کشور مستقر در مشهد گفت: سهم ایران به عنوان یک کشور اسلامی از 2 هزار میلیارد دلار گردش مالی بازار حلال کمتر از یک درصد است.
سید مهدی زیارت نیا  افزود: این در حالی است که حلال زمینه بسیار قوی در بازار جهانی دارد و کشورهای غیراسلامی توجه بیشتری به بازار حلال داشته و در این زمینه به جایگاه خوبی نیز در دنیا دسته یافته اند.
وی ادامه داد: ایران در بین 10 کشوری که در عرصه بازار حلال دارو، غذا، لوازم آرایشی و بهداشتی و حمل و نقل سرمایه گذاری کرده اند قرار ندارد.
معاون پژوهشکده علوم و صنایع غذایی گفت: براساس برآوردهای حجم گردش مالی بازار جهانی حلال تا سال 2019 میلادی به 2 هزار و 500 میلیارد دلار می رسد و برخی کشورهای اسلامی و غیراسلامی هم مرز ایران در این بازار جایگاه ویژه ای دارند.
وی افزود: ایران با وجود برخورداری از پژوهشکده ها، اساتید دانشگاه و متخصصان متعدد سهم بسیار ناچیزی در بازار حلال دنیا را در اختیار گرفته زیرا تاکنون نسبت به بازار حلال رویکرد اقتصادی و برنامه ریزی جامع نداشته است.
زیارت نیا در ادامه همچنین گفت: برخی مواد اولیه صنایع غذایی حلال است اما طی فرآیندی ممکن است در آن الکل تولید می شود لذا باید بر روی اینگونه موارد از منظر مباحث فقهی، نظری و پژوهشی بحث شود.
وی بررسی لازم در مورد حلیت منشا اسیدهای آمینه، ژلاتین مصرفی در غذا که ممکن است از حیوانات حرام گوشت گرفته شده باشد را از دیگر مواردی برشمرد که باید بر روی آنها تحقیقات گسترده ای انجام گیرد.
معاون پژوهشکده علوم و صنایع غذایی افزود: در مورد حلیت محصولات غذایی چند راهکار وجود دارد. نخست اینکه به جای برخی محصولات جایگزینهایی که از حلال بودن آنها اطمینان وجود دارد بکار گرفته شوند.
وی ادامه داد: راهکار دیگر این است که منشا حلیت محصولات وارداتی بررسی و تعیین شود اما فعالیتهای تحقیقاتی ایران در زمینه محصولات وارداتی انگشت شمار و ناچیز است.
زیارت نیا گفت: دنیا نمی پذیرد که یک کشور اسلامی فقط نشان حلال بودن را بر روی محصولات خود داشته باشد بلکه انتظار دارد به همراه هر محصول مستندات حلیت آنها نیز تهیه و مشخص شود.
وی افزود: ایران برای کسب سهمی بیشتر از محصولات بازار جهانی حلال باید در حوزه نظارت و تحقیقات به آزمایشگاههای قوی، تحقیقات و برنامه ریزی جامع مسلح شود که حمایت کننده بخشهای بازرگانی و تجاری سازی محصولات باشد.
معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی کشور ادامه داد: در مجموع باید روی مواد اولیه وارداتی و جایگزینها، تولید محصول حلال و صادرات آن، نظارت و استانداردسازی محصولات داخلی بطور جدی کار شود و حمایتهای همه جانبه از این فعالیت ها انجام گیرد تا سهم ایران در بازار جهانی حلال افزایش یابد.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد و پژوهشکده علوم و صنایع غذایی برای نخستین بار همایش بین المللی فرآورده های حلال را در راستای برنامه های رویداد فرهنگی مشهد 2017 آذر ماه آتی در محورهای شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش و فناوری فرآورده های حلال، بحث تجاری سازی و اقتصاد فرآورده های حلال برگزار می کنند.



http://www.khorasan-online.ir/fa/News/18292/سهم-ایران-از-بازار-جهانی-فرآورده-های-حلال-کمتر-از-یک-درصد-است
بستن   چاپ