پیام خراسان
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:
بی‌وزیر ماندن وزارت علوم، بهتر از تداوم وضعیت آشفته آن است
شنبه 29 مهر 1396 - 10:21:55 AM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر قرار است تغییری انقلابی و بنیادین در آینده وزارت علوم رخ ندهد و اوضاع این وزارتخانه همچنان آشفته باشد، بهتر است بی وزیر اداره شود، زیرا حداقل گفته می شود که وزیر ندارد.
محمدحسین پاپلی یزدی در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، با بیان اینکه انتخاب وزیر علوم باید بیشتر از وزیر ارشاد مورد دقت فرهنگی توسط دولت و مجلس قرار بگیرد، اظهار کرد: در وزارت عتف (علوم، تحقیقات و فناوری)، به دلیل اینکه از 25 سال پیش سیاست‌های مشخص و معینی را نداشته، خطاها روز به روز انباشته شده است، به طوری که این وزارتخانه با چالش‌های عمیقی روبرو است که در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.
وی با بیان اینکه افسار وزارت علوم در رفته است، افزود: سیاست های وزارت علوم موجب شده که تعداد موسسساتی که نه فضای پژوهشی مناسب دارند نه حتی یک کتابخانه یا استاد خوبی دارند، روز به روز بیشتر می شود. 
دولت و مجلس باید اختیارات ویژه‌ای به وزیر آینده علوم بدهند
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران با اشاره به اوضاع آشفته وزارت علوم، انتخاب وزیر را کار مشکلی دانست و خاطرنشان کرد: من با اینکه به کسی اختیارات ویژه داده شود، مخالف هستم، اما در این مورد هیات دولت و مجلس باید بعد از انتخاب وزیر به او اختیارات ویژه ای بدهند تا با یک کادر قوی بیاید و موسسات قوی را تقویت کند و موسسات متوسط را ارتقاء دهد و موسسات ضعیف را تعطیل کند. 
پاپلی یزدی ادامه داد: وزارت علوم در حال حاضر تبدیل شده به یک کارخانه تولید مدرک که فقط آدم‌های بیکار تربیت می‌کند و تعدادی نخبه با مخارج میلیاردی هم در می آیند که همگی عازم خارج می شوند.
وی با تاکید براینکه اکثریت اعضای وزارت علوم به اسلام، کشور و پیشرفت های علمی معتقد هستند، افزود: گفتند باید تولیدات علمی ما بالا برود، بدون اینکه به محتوای آن توجهی کنند و ببیند به چه دردی می‌خورد و آیا واقعا تولید علم است یا فقط تعداد مقالات را بالا می برد؛ این مقالات اکثرا در انبارها می مانند و بعضی از آن ها در فضاهای مجازی حتی سه بازدید هم ندارد.
عضو هیئت علمی گروه جغرافیا دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به سخن امام خمینی (ره) که اگر دانشگاه ها اصلاح شود، جامعه اصلاح می شود، تصریح کرد: دانشگاه های ما نه فلسفه دارد و نه هدف مشخص؛ اکثرا تولید مدرک می‌کنند، نه تولید علم. دائم از اختلاس‌های کلان مینالند، در حالی که کسانی که اختلاس می‌کنند بیسواد نیستند و در همین دانشگاه ها درس خواندند. 
پاپلی یزدی در خصوص تاخیر در انتخاب وزیر علوم، اظهار کرد: اگر این تغییر به خاطر انتخاب یک فرد شایسته و توانا است، تا یک ماه دیگر هم طول بکشد مشکلی ندارد، اما اگر این وزارتخانه به آنجا رسیده که هیچ آدم قوی مسئولیت آن را قبول نمی کند، این به معنای فاجعه است. 
وی با ابراز تاسف از وضعیت موجود در سیستم آموزشی، عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامشهر را ببینید که چند رشته دکتری گذاشته است و برای هر رشته چند دانشجو گرفته است. رئیس دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشد نه به من بلکه به کل مردم و فرهنگ این کشور که به چه مجوز و استدلالی در شهر کوچکی مثل شیروان 12 دانشجوی دکتری میگیرد. در حالی که دانشگاه هایی مثل آکسفورد، سوربون و یا همین دانشگاه تهران 4 دانشجوی دکتری پذیرش می کنند. 
وزیر آینده علوم سیاسی بازی را کنار بگذارد
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران در خصوص شرایط وزیر علوم آینده گفت: کسی که می آید باید برنامه دقیقی ارئه دهد. اگر قرار باشد وظیفه وزیر فقط یک امضا برای دادن حقوق معاونین باشد، همان بهتر که این وزارتخانه بی وزیر بماند. من در جریان حداقل 10 وزارتخانه هستم، وزارت علوم بی تعهدترین وزارتخانه کشور است؛ وزیر آینده باید سیاسی بازی را کنار بگذارد و به مردم شریف ایران تعهد بدهد تا افرادی مومن و معتقد را سر کار قرار دهد و تغییراتی بنیادین ایجاد کند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/18529/بی‌وزیر-ماندن-وزارت-علوم،-بهتر-از-تداوم-وضعیت-آشفته-آن-است
بستن   چاپ