پیام خراسان
آلودگی هوای مشهد ناشی از تغییر اقلیم و عوامل منطقه‌ای است
پنجشنبه 14 آذر 1398 - 08:47:01
ایرنا - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد- استاندار خراسان رضوی منشاء آلودگی هوای مشهد را تغییر اقلیم، خشکسالی، ورود ریزگردها و عوامل منطقه‌ای اعلام کرد.

علیرضا رزم حسینی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از ستاد انتخابات مشهد در پاسخ به سوالی در باره دلایل آلودگی هوای این شهر گفت: تغییر اقلیم یکی از عوامل تاثیرگذار در بروز آلودگی‌های اخیر هوا در کشور و این استان است که بسیاری از کشورهای منطقه از جمله ترکیه را نیز با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: بخش دیگر این آلودگی‌ها به خاطر خشکسالی‌های پیاپی و ورود ریزگردها به منطقه است که بخشی از آن مربوط به کشورهای همسایه می‌باشد و توافقاتی با همسایگان برای رفع مشکل ریزگردها در حال انجام است اما در مجموع موضوع آلودگی هوا جنبه منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.
وی به اقدامات محلی برای کاهش آلودگی هوا و اثرات آن اشاره و اظهار داشت: اصلاح فعالیت نیروگاه مشهد و تغییر سوخت آن به گاز طبیعی از اقدامات مهم در جهت رفع مشکل آلودگی هوای مشهد است که بسیار موثر واقع شد.
استاندار خراسان رضوی گفت: اکنون سوخت اصلی نیروگاه یاد شده گاز طبیعی است و البته این روند در طول سال نیز حریان دارد و مسوولان نیروگاه حق استفاده از سوخت دیگری به جز گاز طبیعی را ندارند.
وی افزود: از سوی دیگر مجبوریم بر اساس قانون، مدارس را تعطیل کنیم تا با کاهش تردد در سطح شهر، آلاینده‌های هوا کاهش یابد.
هوای کلانشهر مشهد با تردد روزانه یک میلیون و 300 هزار خودرو بر اثر افزایش حجم آلاینده‌ها و عدم جابه جایی هوا، از ششم آذرماه تاکنون در وضعیت آلوده قرار دارد.
به همین سبب از روز شنبه نهم آذر ماه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان خراسان رضوی تصمیم به تعطیلی مدارس مقطع ابتدایی گرفت که در روزهای بعد، تعطیلیِ تمام مقاطع تحصیلی و دانشگاه‌ها نیز به آن افزوده شد.
اقدامات ناکافی دستگاه‌های اجرایی در مقابله با آلودگی هوا
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی نیز در زمینه کاهش آلودگی هوا از هماهنگی برای افزایش برخورد قانونی پلیس راهور و شهرداری با خودروهای فاقد معاینه فنی، دارای نقص فنی و دودزا خبر داد و گفت: ممنوعیت تردد کامیون‌ها در سطح شهر تا زمان بهبود هوا، استفاده از سوخت مایع در کارخانه‌های تولید سیمان و نیروگاه‌های مشهد از دیگر مصوبات و تصمیمات مهم در این زمینه است.
تورج همتی با بیان اینکه جایگزینی استفاده از گاز در نیروگاه توس مشهد به جای مازوت از مهمترین اقدامات انجام شده در راستای بهبود کیفیت هوای مشهد است افزود: هم اکنون این نیروگاه روزانه 1.5 میلیون متر مکعب گاز مصرف می‌کند که دستاورد خوبی است.
وی ادامه داد: در جلسات کارگروه کاهش آلودگی هوا برنامه‌های کوتاه، میان مدت و بلند مدت برای کلانشهر مشهد در راستای کاهش 50 درصدی آلودگی هوا تعیین و به 13 دستگاه عضو کارگروه ابلاغ شده است اما گزارش انجام اقدامات در این زمینه راضی کننده نیست.
انتقاد آموزش و پرورش از تعطیلی مدارس
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز پیش از این گفته بود تعطیلی مدارس روند آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت را مختل می‌کند در حالی که تعطیلی مدارس باید آخرین راه حل برای مدیریت آلودگی هوا باشد اما به نظر می‌رسد به عنوان اولین و ساده‌ترین راه حل در نظر گرفته می‌شود.
قاسمعلی خدابنده افزود: هرچند به صورت فشرده عقب ماندگی ایجاد شده در تدریس درس‌ها جبران می‌شود اما خسارت‌های فرهنگی، تربیتی و آموزشی ایجاد شده برای دانش‌آموزان جبران پذیر نیست.
وی ادامه داد: سرویس مدارس را با پنج سرنشین به خاطر تعطیلی مدارس از چرخه تردد خودروهای سطح شهر حذف می‌کنیم اما عدم مدیریت خودروهای تک سرنشین، ادامه فعالیت کارخانه‌ها و صنایع و اصناف آلاینده سوال برانگیز است.
برچسب‌ها
مشهد تعطیلی مدارس آلودگی هوا

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/191970/آلودگی-هوای-مشهد-ناشی-از-تغییر-اقلیم-و-عوامل-منطقه‌ای-است
بستن   چاپ