پیام خراسان
یک کارشناس مذهبی تشریح کرد؛
عدم آگاهی از اسلام، عامل وقوع جنگ نهروان
يکشنبه 7 آبان 1396 - 1:09:44 AM
ایسنا - فرهنگی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - یک کارشناس مذهبی گفت: عدم آگاهی افراد و درک ناصحیح از اسلام، عامل وقوع جنگ نهروان بود.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی خیرآبادی در گفت‌و‌گو با ایسنا - منطقه خراسان، در خصوص علت وقوع جنگ نهروان اظهار کرد: منشأ فکری جنگ نهروان، در جنگ صفین شکل گرفت. در حقیقت یک‌سری افرادی که جزو نیروهای عمل‌کننده امام علی(ع) بودند و زیر پرچم ایشان می‌جنگیدند چون درک شایسته و کاملی از اسلام نداشتند، از این فضا استفاده کردند و در میان لشگر دودستگی ایجاد کردند.
وی ادامه داد: شعار آنان این بود که ما به حکمیت قرآن راضی می‌شویم که این شعار، شعار عامه‌پسندی بود و آن‌ها توانستند از این طریق فضای عمومی را علیه امام علی(ع) شکل بدهند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: بعد از این‌که جریان حکمیت ادامه پیدا کرد، این افراد لشگرکشی کردند و موضع گرفتند و پس از آن از کوفه خارج شدند و بیرون شهر اردو زدند ولی باز هم امام علی(ع) به آن‌ها توجه نکردند و آن‌ها هم پا را از اردو زدن فراتر گذاشتند و متعرض به مسلمانان شدند و در نهایت جنگ نهروان شکل گرفت.
خیرآبادی خاطرنشان کرد: اگر از لحاظ عملیات نظامی درنظر بگیریم، این جنگ یک ماه به طول انجامید اما خود نبرد یک روز بیشتر طول نکشید.
وی افزود: آنچه در این جنگ مهم بود و حضرت امیر(ع) هم خیلی بر آن تاکید کردند، این بود که این انحراف را انحرافی فکری تلقی می‌کردند و می‌فرمودند که دیگرانی که پای این سردمداران هستند، انسان‌هایی نیستند که دنیازده و حکومت‌زده باشند و واقعا درددین دارند اما در مسیر اشتباه حرکت کردند و تاریخ هم نشان‌دهنده این است که بعد از این‌که نیروهای امام علی(ع) و خود امام، این افراد را نصیحت کردند، بخش زیادی از نیروها برگشتند و به اشتباهشان پی بردند.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: این افراد با اسلام آشنا نبودند و محوریت اسلام را درک نکرده بودند ولی درد دین داشتند؛ حتی حضرت امیر(ع) هم در وصیت‌نامه خود فرمودند بعد از من و به بهانه کشته شدند من، این افراد را نکشید چون این‌ها یک جریان فکری هستند و اندیشه باید با اندیشه برخورد شود و این‌ها به کارفرهنگی نیاز دارد. این افراد هم در زمان معاویه و هم در زمان خلفای بنی‌امیه بودند و اکنون هم هنوز آثارشان در جوامع وجود ندارد.
خیرآبادی عنوان کرد: یکی از بزرگ‌ترین درس‌هایی که می‌توان از این جنگ گرفت این است که چون این افراد درد دین داشتند، بدترین و خطرناک‌ترین کار یعنی جنگ با امیرالمومنین(ع) را انجام دادند و در حقیقت توان نیروهای ایشان را از بین بردند.
وی گفت: تحقیق نکردن درباره اسلام و درست نفهمیدن اسلام اصیل و در نتیجه هر کاری بنا به نام اسلام باشد و همراه با مجاهدت، تلاش، کوشش و فداکاری باشد؛ وقتی در مسیر اصلی و درست نباشد، نه‌تنها سودی برای خود انسان، جامعه و اسلام ندارد بلکه زیان‌آور است و صاحب‌نظران در این حوزه باید کار فرهنگی کنند و آگاهی لازم را به مردم بدهند و توجه مردم را به ارزش‌های دینی و اصیل اسلام بیشتر کنند تا ما امروز با این مشکلات مواجه نباشیم؛ چون جامعه اسلامی ما در طول تاریخ از این ناآگاهی مردم بسیار ضربه خورده و این پیام بزرگ و مهمی است که هم مسئولین و هم مردم باید درنظر داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/19876/عدم-آگاهی-از-اسلام،-عامل-وقوع-جنگ-نهروان
بستن   چاپ