پیام خراسان
یک استاد نگارگری: فضایی برای حرکت رشته نگارگری در جامعه وجود ندارد
دوشنبه 8 آبان 1396 - 8:38:01 AM
ایسنا
خراسان آنلاین - یک استاد نگارگری گفت: هنرمندان نگارگر هماهنگی و هم‌فکری خوبی دارند اما فضایی برای حرکت رشته نگارگری در جامعه وجود ندارد.
عطاالله شاکری   پیرامون وضعیت آموزش و فراگیری نگارگری در جامعه اظهار کرد: استقبال از جانب هنرجویان و دانشجویان مطلوب است اما همین افراد وقتی از شرایط آینده این رشته مطلع می‌شوند، کم‌کم از این هنر روبرمی‌گردانند چون بخش مهمی از این هنر را مربوط به بازار کار و آینده آن می‌دانند.
وی ادامه داد: ما هنرجویان خوب و مستعدی در این زمینه داریم اما متاسفانه اقبال عمومی جامعه به نگارگری به‌واسطه همین فضای تبلیغ‌ نشده مطلوب نیست.
این استاد نگارگری تصریح کرد: در گذشته حکومت خیلی به هنر ایرانی توجه می‌کرد اما در حال حاضر نسبت به هیچ هنری توجه نمی‌شود؛ مگر این‌که آن هنر موضوعات خاصی را داشته باشد.
شاکری با تاکید بر هم‌سویی و هم‌فکری هنرمندان نگارگر با یکدیگر خاطرنشان کرد: با این‌وجود حمایت از این هنر به شدت ضعیف است و روزبه‌روز بدتر می‌شود.
وی افزود: من از سال 86 با میراث فرهنگی همکاری می‌کردم و سال به سال وضعیت بدتر می‌شد تاجایی که در سال 91 و 92 دیگر امکان همکاری وجود نداشت و نه‌تنها بودجه‌ای برای این هنر درنظر گرفته نمی‌شد بلکه رفتار نامناسبی هم با هنرمندان داشتند و من این فضا را بسیار نامساعد می‌دیدم.
این نگارگر در خصوص همکاری با شهرداری عنوان کرد: همکاری با شهرداری برای همگان امکان‌پذیر نبود و فقط تعداد خاصی می‌توانستند با شهرداری همکاری کنند که آن‌ها هم به لحاظ کیفیت کاری و ارزش‌گذاری برای این هنر در درجات بالایی قرار نداشتند ولی موقعیت به شکلی رقم خورده بود که همان تعداد افراد می‌توانستند با شهرداری همکاری کنند.
شاکری اضافه کرد: همکاری من با آستان‌قدس در سال 91 و 92 بسیار خوب بود و فضای هنری قابل‌قبولی وجود داشت اما در حال حاضر یک‌سری تغییراتی ایجاد شده که باید منتظر بازخوردها باشیم و ببینیم توجه به نگارگری به‌چه‌صورت است.
وی در خصوص کاربرد تکنولوژی گفت: تکنولوژی به‌خودی‌خود نمی‌تواند کاری انجام دهد و این ما هستیم که تعیین می‌کنیم به‌چه شکل از تکنولوژی روز استفاده کنیم ولی من فکر می‌کنم تکنولوژی برای رشته ما مفید واقع شده است و همچنین این تغییرات و نوآوری‌ها در این رشته می‌تواند منجر به رشد این هنر شود چون ما به دنبال یک رشته فسیل‌شده که مربوط به سالیان پیش باشد نیستیم و روزبه‌روز باید به فکر تغییرات و نوآوری باشیم.
این استاد نگارگری اظهار کرد: من در سه رشته نقاشی ایرانی کار می‌کنم ولی فعالیت من بیشتر در بخش نگارگری و گل‌و‌مرغ است تا تذهیب؛ چون نگارگری و گل‌ومرغ فضای بازتری نسبت به تذهیب دارند و تذهیب بیشتر در قالب تقارن، تعادل و فضاهای هندسی گام برمی‌دارد و من به نقاشی‌ای که رها باشد بیشتر علاقه‌مند هستم.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/20094/یک-استاد-نگارگری--فضایی-برای-حرکت-رشته-نگارگری-در-جامعه-وجود-ندارد
بستن   چاپ