پیام خراسان
هرگز افطار خود را با نوشيدن آب سرد آغاز نکنيد
سه شنبه 25 تير 1392 - 6:43:53 AM
ايسنا

کارشناس تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي گفت: در زمان افطار به جاي آب سرد، کمي آب گرم يا چاي ميل کنيد.

 

فهميه ناظران پور در گفت‌وگو با خبرنگار‌ خبرگزاري ما درمنطقه خراسان، تصريح کرد: افطار را با خوردن خرما، کشمش، عسل و به طور کلي با يک قند طبيعي آغاز کنيد به اين صورت زياده‌روي در خوردن غذا کاهش پيدا مي‌کند.

 

وي با اشاره به اينکه افراد هرگز نبايد با آب سرد افطار را شروع کنند، عنوان کرد: خوردن چاي شيرين کم رنگ، شيرگرم، فرني، نان و پنير و سبزي و حليم بي‌روغن در آغاز افطار مناسب است.

 

ناظران پور خاطرنشان کرد: افراد نبايد در حين غذا خوردن آب بنوشند، زيرا اين کار سبب رقيق شدن شيره‌ي گوارشي و اختلال در هضم مي‌شود.

 

وي با بيان اين که در وعده‌ي افطار بايد غذاهاي کم حجم استفاده شود، بيان کرد: در فاصله‌ي بين وعده افطار تا سحر علاوه بر ميوه‌جات فصل از برگه‌ي آلو، ‌انجير و گوجه فرنگي نيز استفاده کنيد.

 

وي افزود: معده‌ي خالي در هنگام افطار تحمل غذاي خشن را ندارد، لذا خوردن غذاهاي سهل‌الهضم و تقريبا نرم براي افطار مناسب است.

 

ناظران پور با اشاره به اينکه تخم‌مرغ نيمرو دير هضم‌تر از تخم‌مرغ آب پز است، اظهارکرد: سالاد مکمل خوبي براي غذاها در ماه مبارک رمضان است.

 

وي يادآور شد: توصيه مي‌شود از بادنجان،‌فلفل و ساير ادويه‌ها که ممکن است موجب احساس تشنگي در طول روز شوند استفاده نشود.

 

ناظران پور با بيان اينکه مصرف کله پاچه، سيرابي و شيردان موجب تشنگي زياد مي‌شود گفت: مصرف نوشابه‌هاي گازدار به طور کلي به خصوص در ماه مبارک رمضان توصيه نمي‌شود زيرا ممکن است موجب تحريک معده و خصوصا در افراد مبتلا به التهاب معده شود.

 

وي بيان کرد: سعي کنيد بعد از صرف سحري نخوابيد، چون وضعيت دراز کش سبب برگشت مواد به مري و ترش کردن مي‌شود و گذشته از آن اين کار در دراز مدت باعث سوزش سردل و بيماري رفلکس معده و مري مي‌شود.

کارشناس تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي با بيان اينکه نبايد افطار خود را با آب و نوشيدني‌هاي سرد آغاز کنيم، تصريح کرد: در هنگام افطار حتي اگر تشنه‌ايد به جاي آب سرد، کمي آب گرم يا چاي ميل شود.


http://www.khorasan-online.ir/fa/News/202/هرگز-افطار-خود-را-با-نوشيدن-آب-سرد-آغاز-نکنيد
بستن   چاپ