پیام خراسان
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین الملل استانداری خراسان رضوی:
استان باید در پایان برنامه ششم توسعه خود به رشد 8.7 درصدی دست یابد
شنبه 13 آبان 1396 - 8:04:58 AM
استانداری مشهد
خراسان آنلاین - با حضور مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی، آخرین وضعیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری استان، در اتاق بازرگانی بررسی شد.
با حضور مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی، آخرین وضعیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری استان، در اتاق بازرگانی بررسی شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رسولیان در این جلسه با بیان اینکه در برنامه توسعه استان رشد اقتصادی 8.7 درصد را پیش‌بینی کرده‌ایم، تصریح کرد: در این برنامه هدفگذاری صادرات استان دست یابی به حدود 3 میلیارد و 340 میلیون دلار صادرات در پایان برنامه است .
وی اظهار کرد: ما دنبال این بودیم که مشارکت بیشتری از بخش خصوصی برای موضوعات سرمایه‌گذاری و مدیریت سرمایه‌گذاری استان جلب کنیم .
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: هدف اصلی ما در حوزه اقتصادی استانداری افزایش هر چه بیشتر تعامل با بخش خصوصی و استفاده از توان بخش خصوصی در مدیریت، سیاست‌گذاری و شکل‌گیری سرمایه‌گذاری در همه بخش‌هاست. در این جهت از هر تلاشی که بتواند ما را به مقصد برساند، دریغ نخواهیم کرد .
رسولیان خاطرنشان کرد: تعامل بخش خصوصی و دولتی در استان بسیار مناسب است و طبق آخرین آمار که دیروز ارایه شده بود، استان خراسان رضوی جزو سه استانی است که شورای گفت‌وگوی آن از فعال‌ترین شوراها بوده است .
وی افزود: همچنین فضای کسب و کار استان نشان از تعامل بخش خصوصی و دولت در استان را نشان می‌دهد. ما امسال برش استانی برنامه ششم توسعه را تنظیم کردیم .
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه بنا به ظرفیت‌هایی که وجود دارد و شرایط استان، پیش‌بینی می‌شود جمعیت ما تا پایان برنامه ششم به حدود 6.9 میلیون نفر خواهد رسید، گفت: همچنین پیش‌بینی می‌شود نرخ مشارکت استان به حدود 44.5 درصد رسد. ما در قالب این برنامه تصمیم گرفته‌ایم که برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانیم نرخ بیکاری خود را تا 7 درصد کاهش دهیم .
رسولیان خاطرنشان کرد: هر چند امسال نرخ بیکاری ما در تابستان رقم بسیار خوبی نسبت به سال گذشته را نشان داده ولی باز هم این نرخ بیکاری 10.1 درصد رقم بالایی است و امیدواریم بتوانیم تا پایان برنامه ششم توسعه آن را به 7 درصد برسانیم .
وی با بیان اینکه همچنین رشد اقتصادی 8.7 درصد را در برنامه پیش‌بینی کرده‌ایم که رقم بالایی است و باید تلاش‌های زیادی انجام بشود تا این عدد محقق شود، تصریح کرد: همچنین در این برنامه هدفگذاری صادرات استان دست یابی به حدود 3 میلیارد و 340 میلیون دلار صادرات در پایان برنامه است. برای این منظور برنامه‌ای را برای دست یابی به این ارقام تدوین شده و هر برنامه‌ای که باید در سطح استان انجام شود را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم .
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پیش‌بینی کرده استان ما به حدود 62 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد، گفت: تغییر تکنولوژی، روش جدید تکنولوژی و سرمایه‌گذاری‌های جدید و بازارهای جدید موضوعاتی بسیار مهمی است که باید برای دست یابی به آن برنامه‌ریزی شود تا این سرمایه‌ها در استان ایجاد شود .
رسولیان با اشاره به اینکه برای سرمایه‌گذاری نیز دو موضوع حائز اهمیت است، اظهار کرد: یکی از آن‌ها بهبود فضای کسب و کار است. ما در طول سه سال گذشته روابط خارجی بسیار خوبی را در استان خراسان رضوی وجود آوردیم. همچنین موضوع فاینانس شرایطی را در کشور به وجود آورده که برای ما نیز امری مهم و حیاتی به حساب می‌آید و بخش خصوصی می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند .
وی بابیان اینکه بخش عظیمی از تولیدات ما در 6 ماهه گذشته رشد بسیار بالایی داشته، اظهار کرد: اگر رشد اقتصادی سال‌های گذشته مربوط به نفت بوده اما امروز بیشتر این رشد در حوزه صنعت و معدن شکل گرفته است .
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌المللی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه اختیارات وقتی که پایین باشد حیطه تصمیم‌گیری سخت می‌شود، عنوان کرد: در شهرستان‌ها اختیارات محدودتر است و همین امر تصمیم‌گیری را بسیار مشکل می‌کند. ما بنا داریم در استان اختیارات بیشتری را به شهرستان‌ها محول کنیم که در آن شهرستان‌ها بتوانند تصمیم‌گیری‌های لازم را صورت دهند .
در ادامه علی اکبر لبافی، دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، اظهار کرد: در مدت گذشته تفاهم بسیار خوبی بین بخش خصوصی و بخش دولتی ایجاد شده اما چند چالش اساسی پیش روی استان قرار گرفته است که اگر آن‌ها را دنبال کنیم و به یک نتیجه‌ای برسانیم، آثار بهبودی بیشتری را شاهد خواهیم بود .
وی ادامه داد: واقعیت کار این است که ما در حوزه تولید مشکلی نداریم. ما به لحاظ بازار مصرف مشکلات اساسی داریم. در دنیا بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی بیش از 19.5 ساعت در روز کار می‌کنند و این امر یعنی اشتغال ارزان، قیمت تمام شده پایین و اینکه امکان رقابت‌پذیری فراهم است .
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی عنوان کرد: رویکرد ما استفاده از ظرفیت موجود و ارتقای سطح تولید در بسترهای موجود است. یکی از چالش‌های اصلی ما در بازار کار استان و کشور این است که نمی‌توانیم محصول خود را بفروشیم و باید قیمت تمام شده خود را پایین آوریم .
لبافی افزود: همچنین از لحاظ کیفیت کالا نیز باید در جهت افزایش کیفیت تولیدات گام برداشت تا امکان حضور در بازارهای داخلی و خارجی برای ما فراهم شود .
وی خاطرنشان کرد: در سطوح مدیران پیمانی و عالی استان تقریبا به ضرورت موضوع پی برده شده و باید کمک کنیم اقتصاد کشور پیشرفت کند و محیط کسب و کار بهبود یابد. تصور من این است که بعضی از افراد با بخش خصوصی زورآزمایی می‌کنند و این یکی از مشکلات اصلی ماست .
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با بیان اینکه 40 درصد از مشاغلی که در کشور وجود دارد، مشاغل کسب و کار خرد و خانگی است، تصریح کرد: اگرچه در مواقع اضطراری چاره‌ای نیست جز اینکه این مشاغل را تولید کنیم .

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/22299/استان-باید-در-پایان-برنامه-ششم-توسعه-خود-به-رشد-87-درصدی-دست-یابد
بستن   چاپ