پیام خراسان
کهکشان مارپیچی باستانی منحصربه‌فرد
دوشنبه 15 آبان 1396 - 1:39:41 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - دانشمندان قدیمی‌ترین کهکشان مارپیچی جهان را که تقریبا 11 میلیارد سال پیش وجود داشته است کشف کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از زی‌نیوز، کهکشان A1689B11 تنها 2.6 میلیارد سال پیش بعد از انفجار بزرگ و زمانی که جهان تنها یک پنجم از سن زمان حال خود را داشت ایجاد شد.
محققان با استفاده از لنزهای گرانشی NIFS در تلسکوپ شمالی Gemini هاوایی این کهکشان مارپیچی را شناسایی کردند.
لنزهای گرانشی بزرگترین تلسکوپ طبیعی هستند که از خوشه‌های عظیم، هزاران کهکشان و ماده تاریک ساخته شده‌اند.خوشه‌های خم شده، نور کهکشان‌هایی که در پشت آنها قرار دارند را در مقیاس بزرگتر شبیه به یک لنز معمولی نمایش می‌دهند.
تیانتیان یوان از ANU اظهار کرد: ما با این روش قادریم کهکشان‌های باستانی را با جزئیات بی‌سابقه‌ای بررسی کنیم.
وی که سرپرست این گروه تحقیقاتی است گفت: ما قادریم با این روش به11 میلیارد سال پیش برگردیم و به طور مستقیم شاهد شکل‌گیری اولین کهکشان مارپیچی باشیم.
Renyue Cen از دانشگاه پرینستون در ایالات متحده اظهار کرد: تحقیق بر روی کهکشان‌های باستانی مانند A1689B11 رازهای چگونگی شکل‌گیری و زمان ایجاد کهکشان‌ها را فاش خواهد کرد.
کهکشان‌های مارپیچی در جهان ابتدایی بسیار نادر هستند و این کشف تحقیق درباره انتقال کهکشان‌ها از صفحات بسیار آشفته به صفحات آرام و نازک مانند کهکشان‌های راه‌شیری را بیان می‌کند.
آیا این کهکشان‌ها 20 برابر سریعتر از کهکشان‌های امروزی تشکیل شده‌اند؟ وی پاسخ می‌دهد که این کهکشان‌ها به سرعت دیگر کهکشان‌های جوان از توده‌های مشابه در جهان اولیه ایجاد شده‌اند. اما بر خلاف دیگر کهکشان‌های همزمان خود دارای صفحه بسیار سرد و نازک هستند که با آرامش چرخشی شگفت‌انگیز با آشفتگی کم دارند.
تاکنون این نوع کهکشان مارپیچی در زمان ابتدایی جهان مشاهده نشده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/22793/کهکشان-مارپیچی-باستانی-منحصربه‌فرد
بستن   چاپ