پیام خراسان
ضرورت توسعه کسب و کار بومی گردشگری در خراسان جنوبی
سه شنبه 16 آبان 1396 - 1:01:16 PM
ایرنا - فرهگی - خراسان جنوبی
خراسان آنلاین - بیرجند - ایرنا - توسعه و توجه به کسب و کار بومی گردشگری در خراسان جنوبی ضمن ایجاد مشاغل جدید به تقویت امنیت مرز و جلوگیری از مهاجرت روستاییان مرزنشین استان به حاشیه شهرها نیز کمک می کند.
به گزارش ایرنا، کسب و کارهای بومی گردشگری از تنوع زیادی برخوردار است، صنایع دستی مثل «توبافی»، محل اقامت، فرآوری محصول کشاورزی مثل زرشک و زعفران و... در این حوزه مشاغل قرار دارد.
18 سال خشکسالی پیاپی در خراسان جنوبی موجب مهاجرت بسیاری از جوانان روستا به شهر برای یافتن شغل شده که اگر مشاغل صنایع دستی در روستاها تقویت شود هم جایگزین کشاورزی شده و هم از مهاجرت مردم از روستا به شهرها نیز جلوگیری می کند.
این استان با افغانستان که بزرگترین تولید کننده مواد مخدر جهان محسوب می شود 460 کیلومتر مرز مشترک دارد و بدیهی است در صورت خالی شدن روستاهای مرزی از سکنه این مناطق تبدیل به بارانداز اشرار خواهد شد از این رو برای تامین امنیت استان تقویت مشاغل جایگزین کشاورزی و دامپروری مثل کسب و کارهای بومی و گردشگری در روستاها ضروری است.
** توسعه اقامتگان های بومی از سیاست راهبردی در عرصه گردشگری
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به خبرنگار ایرنا گفت: بوم گردی و توسعه اقامتگاه های بومی از سیاست های راهبردی در عرصه گردشگری و توسعه آن در استان است.
حسن رمضانی افزود: رونق روستاها و شهرهای کوچک، معرفی فرهنگ ها و بازگشت جوانان برای حضور و فعالیت در روستاها و مناطق محلی از مزایای توسعه بوم گردی است.
وی اظهار کرد: در حال حال حاضر 15 خانه بوم گردی در استان داریم که از این تعداد 10 خانه در طبس،2 خانه در سرایان، یک خانه در فردوس و یک خانه در خوسف است.
به گفته وی، تاکنون 20 میلیارد ریال اعتبار برای احداث و تجهیز خانه های بوم گردی در خراسان جنوبی هزینه و در حوزه مشاغل بومی و گردشگری 30 شغل به طور مستقیم در استان ایجاد شده است.
وی اضافه کرد: کسب و کارهای بومی و گردشگری در این استان فصلی و مقطعی بوده و در صورت بازاریابی و تبلیغ مناسب این کارها رونق بیشتری پیدا می کند.
** تقویت کسب و کار بومی راهکار رفع مشکل بیکاری روستاییان
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: محصول استراتژیک استان مثل زرشک و زعفران کمیاب و منحصر این منطقه است که در صورت فرآوری آن مشاغل خوب بومی ایجاد می شود.
سرهنگ محمد علی زهرایی افزود: تقویت کسب و کار بومی در استان مشکل بیکاری بسیاری از کشاورزان را رفع می کند و در آینده این مشاغل جایگزین کشاورزی و دامپروری در روستاها می شود.
وی ادامه داد: خراسان جنوبی ظرفیت گردشگری زیادی دارد، امامزاده موسی الکاظم (ع) و چشمه مرتضی علی طبس از این ظرفیت هاست که اگر مورد توجه قرار گیرد، در این حوزه تحول بزرگی در استان رخ می دهد.
وی اظهار کرد: صنایع خانگی و دستی از ظرفیت های دیگر استان است، روستای خراشاد به عنوان روستای گردشگری در «توبافی» است،
این صنعت محلی قادر است به تنهایی 30 درصد زنان خانه دار استان را دارای شغل کند.
زهرایی یادآور شد: یکی از مشکل های موجود در طرح های اشتغال روستایی در خراسان جنوبی جزیره ای عمل کردن و نداشتن هدف است.
به گفته وی، اگر صنعت توبافی استان به بازار وصل شود از ایجاد صنعت های پراکنده که ممکن است بلافاصله بعد از ایجاد ورشکسته شود بهتر است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: منطقه هدف برای کسب و کار بومی گردشگری مشخص می شود، در بسیج سازندگی چهار نقطه قهستان، زهان و افین و آرین شهر و مود برای زرشک شناسایی شده است.
زهرایی گفت: در این خصوص بارگاه بهداشتی زرشک پاک کنی در نقاط یاد شده ایجاد شده است، ارزش افزوده این محصول باید به کشاورز برسد.
وی افزود: وقتی اقتصاد روستا پویا می شود که روستایی درآمد داشته باشد، زمینه درآمد زایی برای روستایی با حذف دلال ها امکان پذیر است.
وی یادآور شد: کسب و کار محلی در صورتی موجب توسعه استان می شود که زنجیروار به صنعت بالادستی وصل شوند، یعنی باید بازار فروش آنها دیده شود و گرنه کمکی به کار ارزآوری نمی کند.
وی اظهار کرد: ایجاد کسب و کار بومی از مهاجرت روستاییان به شهر جلوگیری می کند و حضور انسان موجب توسعه روستا می شود.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی گفت: محصول کشک بیرجند، ویژه است که اگر اقدام مناسب برای تبلیغ این محصول انجام شود به ایجاد مشاغل بومی در استان کمک می کند.
وی ادامه داد: صنایع دستی خانگی بهترین صنعت غیرآب بر است که باید در روستاها به این موضوع توجه شود.
زهرایی گفت: در حال حاضر اقدامات خوبی در حوزه گردشگری توسط اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی انجام شده که اگر بخواهیم در این حوزه به موفقیت برسیم همه دستگاه های مربوط باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و از اقدام جزیره ای و بخشی نگری در این خصوص جلوگیری شود.
سایت ایرنا خراسان جنوبی: www.irna.ir/skhorasan
کانال تلگرام: irnabirjand@
*7559* 6054خبرنگار-امیرشاهین نایبی فر* انتشار- مریم پنجابی

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/22963/ضرورت-توسعه-کسب-و-کار-بومی-گردشگری-در-خراسان-جنوبی
بستن   چاپ