پیام خراسان
تامین انرژی الکتریکی با کاغذدیواری
چهارشنبه 17 آبان 1396 - 1:34:36 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - محققان کالج امپریال لندن نوعی کاغذ دیواری چاپی با استفاده از مدار جریان و سیانوباکتری تولید کردند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اینهبیتت، سیانوباکتری‌ها از طریق فرآیند چاپ و سپس با عملکرد فتوسنتز نیروی لازم برای دستگاه‌هایی مانند ساعت دیجیتالی و لامپLED تولید می‌کنند. در این سیستم از یک باتری زیستی و یک پنل خورشیدی استفاده شده است.
کالج امپریال لندن اعلام کرد: در این پروژه از یک چاپگر جوهرافشان، از سیانوباکتری‌ها به عنوان جوهر و نانولوله‌های کربنی برای هدایت الکتریکی استفاده شده است.
چاپگر جوهرافشان سیانوباکتری‌های زنده را در نانولوله‌های کربنی چاپ کرده و این باکتری‌ها با عمل فتوسنتز و پنل‌های زیست‌محیطی خورشیدی انرژی الکتریکی لازم را فراهم می‌کنند.
مارین ساوا از کالج امپریال لندن گفت: تصور کنید یک سنسور محیط‌زیستی کاغذی به عنوان کاغذ دیواری کیفیت هوا را در خانه بدون هیچگونه تاثیری بر محیط‌زیست کنترل کند.
محققان از فناوری فتوولتائیک‌های زیستی پیشرفته( (BPVو عملکرد فتوسنتز سیانو باکتری‌ها و جلبک‌ها برای تبدیل انرژی نور به یک جریان الکتریکی و آب به عنوان منبع الکترون استفاده کردند.
البته از این سیستم طی شب با استفاده از مولکول‌های تولیدشده در طول روز نیز استفاده می‌شود.
استفاده از BPVها در مقیاس بزرگ به دلیل هزینه و طول عمر کوتاه دشوار است، اما استفاده از چاپگر جوهرافشان در این فناوری این دو مشکل را رفع خواهد کرد.
آندریا فنتوری از امپریال کالج لندن اظهار کرد: از BPV ها مبتنی بر کاغذ برای تولید انرژی خورشیدی در مقیاس زیاد استفاده نمی‌شود، اما قابلیت استفاده برای ساخت منابع تغذیه قابل عرضه و زیست تخریب‌پذیر را دارند.
هر چند قدرت خروجی کم موجب استفاده از آنها در دستگاه‌ها و برنامه‌های کاربردی با انرژی کم و محدود مانند سنسورهای زیست‌محیطی و سنسورهای زیست تخریب‌پذیر می‌شود.
محققان امپریال کالج لندن، دانشگاه کمبریج و محققان مرکزی سنت مارتینز در این پروژه شرکت داشتند.
نتایج این تحقیق در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/23245/تامین-انرژی-الکتریکی-با-کاغذدیواری
بستن   چاپ