پیام خراسان
معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی خراسان رضوی خبر داد:
ثبت روستای کنگ در در فهرست آثار ملی کشور
سه شنبه 6 خرداد 1399 - 11:57:39
خبرگزاری مهر - خراسان رضوی
پیام خراسان - مشهد ـ معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی خراسان رضوی از ثبت روستای کنگ در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: ثبت بافت یک روستا در این فهرست، بستری برای حفظ جمعیت و پویایی این روستا است.

مرجان اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر ، از ثبت روستای تاریخی کنگ در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: در جلسه اخیر ثبت آٍثار ملی کشور در وزارت، روستای کنگ به لحاظ ارزش‌های ثبتی مورد تأیید قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از دهه 80 اقدامات و مطالعات لازم برای ثبت این روستا انجام شده است، اظهار کرد: حسینیه این روستا نیز در گذشته در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ادامه داد: هنوز ابلاغی در خصوص ثبت این روستا اعلام نشده ولی فرایند اعلام بعد از برگزاری جلسه، تقریباً یکی، دو ماهی زمان نیاز دارد. البته یکی دو مورد موارد فنی را در خصوص این روستا از ما خواستند که برایشان ارسال شده است.
وی اظهار کرد: وقتی اثری ثبت ملی می‌شود، برای مردم، دستگاه‌های دولتی و ساکنان آنجا، وظایفی تعریف می‌شود که سخت نیست ولی هدفدار و جهت دار هست؛ مثلاً اگر قرار هست که کف سازی انجام شود، اهداف بلندنظرانه تری مد نظر قرار می‌گیرد.
اکبری، ثبت بافت یک روستا در فهرست آثار ملی را بستری برای حفظ جمعیت آن دانست و گفت: برخی از روستاها خالی از سکنه شده که امیدواریم با ثبت آثار ملی بتواند جمعیت خود را حفظ کند و روستای فعال و پویایی شود.
وی اظهار کرد: روستای عمرانی گناباد که تک بناهای زیادی از آن در فهرست آثار ملی ثبت شده اما خالی از سکنه است و در صورتی که بافت آن ثبت شود، وضعیت روستا کاملاً متفاوت خواهد بود؛ هر چند که در حال حاضر روستا ارزش موزه‌ای خود را دارد ولی به دلیل خالی بودن، مردم در آن نقشی ندارند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان اینکه وقتی بافت روستایی ثبت می‌شود، ارزش آن به این است که برای مردم آورده داشته باشد، گفت: با ثبت روستای کنگ، برنامه‌هایی داریم تا مردم بدانند چگونه می‌توانند تعمیراتشان را در قالب مرمت انجام دهند نه تخریب و نوسازی. همچنین مردم بدانند چگونه این امکان برایشان مهیا شود اما هزینه‌هایشان مضاعف نشود و چگونه بتوانند از آنجه که دارند بهره اقتصادی بیشتری ببرند.
وی نقش اهالی روستا را در روستای کنگ تأثیرگذار دانست و افزود: گاهی ساکنان و اهالی یک روستا دید پایین دست تری دارند و افق دو سه ساله‌ای را می‌بینند که این نگاه برای روستاهایی که ارزش ملی دارد، ضرر است ممکن است در درازمدت به ارزش‌های واقعی و ملی آن روستا خدشه وارد شود.
اکبری به اجرای پروژه‌های مشارکتی در روستای کنگ اشاره کرد و گفت: اگر از این فرصت پیش آمده استفاده نکنیم، داشته‌هایمان را از دست داده ایم .

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/234021/ثبت-روستای-کنگ-در-در-فهرست-آثار-ملی-کشور
بستن   چاپ