پیام خراسان
اختلاف بر سر فعالیت نمایشگاه دائمی بازرگانی در دومین شهر پرجمعیت خراسان رضوی
دوشنبه 22 آبان 1396 - 7:21:05 PM
ایرنا - اقتصادی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - مشهد- ایرنا- فعالیت نمایشگاه دائمی در نیشابور به عنوان دومین شهر صنعتی وپرجمعیت استان خراسان رضوی دچار اختلاف نظر دست اندرکاران و مسئولان مرتبط در شهرستان شده است. نیشابور پس از مشهد تنها شهر در خراسان رضوی است که امتیاز برپائی نمایشگاه دائم را کسب کرده است.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: نمایشگاههای فصلی بازرگانی با محوریت و مشارکت اتاق اصناف و با در نظر گرفتن حقوق اصناف برگزار می شوند.
سعید ایمانی افزود: از سال 1392 در شرایط رکود بازار اعتراضهایی ازطرف اتاق اصناف مبنی بر نبود لزوم برگزاری این نمایشگاهها به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد. وزیر وقت در آن زمان دستور داد جشنواره فروش فوق العاده از طریق واحدهای صنفی خوشنام انجام شود که در بسیاری از شهرها عملیاتی نشد.
وی ادامه داد: پارسال قرار شد این نمایشگاه در نیشابور برگزار شود و امتیاز آن هم گرفته شد اما اتاق اصناف این شهرستان با توجه به رکود بازار با آن مخالف است ولی از طرف دیگر نظر فرماندار با توجه به رعایت حقوق مصرف کننده بر این است که نمایشگاه برگزار شود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت نیشابور گفت: پس از دریافت مجوز و امتیاز برگزاری نمایشگاه در نیشابور مکانی در جاده باغرود به صورت موقت از سازمان آموزش و پرورش توسط هیات مدیره نمایشگاه اجاره شد. از آن زمان به مدت یک سال فرصت داده شد تا زمین سایت اصلی نمایشگاه مشخص و عملیات ساخت آن شروع شود. این امر محقق نشد و تا مرداد ماه گذشته مدت اجاره مکان فعلی نمایشگاه تمدید شد.
وی افزود: این نمایشگاه در صورتی که عرضه محصول نداشته باشند مورد استقبال قرار نمی گیرد اما اتاق اصناف نیشابور با هرگونه عرضه و فروش کالا در نمایشگاه مخالف است و به قانون هم استناد می کند. البته در بسیاری از شهرستانها با همین شرایط نمایشگاه برگزار می شود ولی در نیشابور چنین مخالفتهایی وجود دارد که تا مرحله پلمب نمایشگاه هم پیش رفته است.
ایمانی گفت: امتیاز نمایشگاه برای نیشابور نباید از دست برود. هم اینک برای حفظ نمایشگاه با وجود مخالفت اتاق اصناف مشکل وجود دارد لذا باید راه حلی برای آن اندیشید. ما هم پیشنهاد کرده ایم که این نمایشگاهها با مشارکت اصناف برگزار شوند.
* مخالفت بازار
قائم مقام مدیرعامل نمایشگاه دائم و بین المللی خیام نیشابور گفت: متاسفانه اتاق اصناف این شهرستان با برگزاری همه نمایشگاههای ما مخالف است به دلیل اینکه معتقدند به بازار شهر ضربه وارد می کند.
مهدی دانائی افزود: غیر از نمایشگاه بهاره، پائیزه و ضیافت(رمضان) سایر نمایشگاهها ارتباطی به اتاق اصناف ندارد. این امر در "آیین نامه برگزاری نمایشگاهها" مصوب سازمان توسعه و تجارت ایران هم آمده است.
وی ادامه داد: تقویم نمایشگاه دائم نیشابور دی ماه هر سال برای یک سال آتی بسته می شود. برای برگزاری این‌ نمایشگاه با وجود همه مخالفتها فرماندار و امام جمعه بسیار مساعدت کردند و اطلاع رسانی هم بخاطر اینکه حساسیتها کمتر شود ضعیف بود. امیدواریم بتوانیم زمین سایت دایمی نمایشگاه را هرچه سریعتر تهیه کنیم تا این مشکلات کمتر شود.
* نمایشگاه حالت چهارشنبه بازار پیدا کرده است
رئیس اتاق اصناف نیشابور نیز به خبرنگار ایرنا گفت: باید در نمایشگاه قوانین و مقررات رعایت شود و برای عرضه و فروش محصولات می بایست در چارچوب اخذ مجوز نرخها از پیش مشخص شده باشند. کمیته نمایشگاه باید هزینه و تعداد غرفه های اجاره داده شده را مشخص کند و همه حسابهای مالی روشن و شفاف باشد.
عبدالله قدمیاری افزود: کار و کسب هرکدام از اصناف در فصل خاصی رونق پیدا می کند. این نمایشگاه حالت چهارشنبه بازار پیدا کرده و اصناف را خصوصا در شهرستانهائی مانند نیشابور متضرر می کند. در نمایشگاه نباید عرضه و فروش کالا رخ دهد بلکه تنها می بایست کالاها و محصولات به نمایش گذاشته شوند.
* نمایشگاه ظرفیتی برای نیشابور است
فرماندار ویژه نیشابور نیز به خبرنگار ایرنا گفت: از فروش در این نمایشگاه حمایت کردیم تا ظرفیتی برای شهروندان فراهم شود و اگر فروش بطور کلی در این مکان متوقف شود برای نمایشگاه مطلوب نخواهد بود.
سعید شیبانی افزود: در بعضی از نمایشگاهها مانند بهاره، پائیزه، رمضان و صنایع دستی با کسب مجوز می توان امکان فروش را هم فراهم کرد. در قانون نیز پیش بینیهای لازم شده ولی در سایر نمایشگاهها تا حد امکان نمی بایست فروش کالا صورت گیرد.
وی ادامه داد: هدف بر این است مردم از فرصت بوجود آمده توسط این نمایشگاه بهره مند شوند ضمن اینکه اصناف نیز در نمایشگاه شرکت کنند و آنها نیز از این فرصت استفاده کنند.
فرماندار نیشابور گفت: باید از فرصت و ظرفیت امتیاز نمایشگاه دائم برای شهرستان به خوبی بهره برد. حتی برخی از مراکز استانها امتیاز نمایشگاه دائم ندارند لذا باید این فرصت را برای نیشابور غنیمت دانست.
وی افزود: هیچکدام از طرفین که حرفی درباره این نمایشگاه دارند مخالف آن نبوده و خواهان اجرای کامل قانون هستند. محل فعلی نمایشگاه دائم نیشابور استیجاری است لذا می بایست صاحبان نمایشگاه هرچه سریعتر زمین را تهیه و برای ساخت آن اقدام کنند.
353 واحد صنعتی در قالب 2 شهرک صنعتی خیام و عطار و همچنین دو ناحیه صنعتی کمال الملک و میان جلگه در شهرستان نیشابور فعالیت دارند. 13 هزار نفر در این واحدها مشغول کار هستند.
همچنین 2 هزار رسته صنفی در قالب 18 هزار واحد صنفی و 38 اتحادیه در نیشابور فعالیت دارند.
مرکز شهرستان 450 هزار نفری نیشابور در فاصله 122 کیلومتری غرب مشهد قرار دارد. نیشابور مرکب از چهار بخش مرکزی، زبرخان، سرولایت و میان جلگه 431 روستا دارد. 163 هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
خبرنگار: سعید صفارائی **انتشار: حسین کریم زاده
9869/1858

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/23981/اختلاف-بر-سر-فعالیت-نمایشگاه-دائمی-بازرگانی-در-دومین-شهر-پرجمعیت-خراسان-رضوی
بستن   چاپ