پیام خراسان
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی:
کمربند جنوبی کمک مؤثری به کاهش آلودگی هوای مشهد می‌کند
سه شنبه 23 آبان 1396 - 7:33:24 PM
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با اشاره به پروژه کمربند جنوبی مشهد، گفت: اگر این پروژه به نتیجه برسد کمک مؤثری به آلودگی هوای مشهد می‌کند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، علیرضا صحرایی ظهر امروز در نشست خبری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در پاسخ به ایسنا در خصوص موضع این سازمان در رابطه با پروژه کمربند جنوبی مشهد، اظهار کرد: بخش اعظمی از این ارتفاعات در کمربند سبز جنوب مشهد قرار گرفته است و 10 هزار هکتار از این عرصه‌ها را به شهرداری واگذار کرده‌ایم که اقدامات احداث فضای سبز در دو سه هزار هکتار آن هم‌اکنون انجام شده است. بخش عظیمی از این اراضی در کمربند سبز مشهد واقع شده است که ان‌شاءالله برکات و استفاده آن به عموم مردم مشهد می‌رسد.
وی با بیان اینکه «احداث بزرگراه جنوبی مشهد باید ارزیابی زیست‌محیطی شود»، ادامه داد: باید اثرات زیست‌محیطی احداث این جاده را مشخص کرد. برای نمونه میزان آلایندگی‌هایی که در ترافیک مشهد در بحث آلایندگی‌های بنزین و... تولید می‌شود و وقت و انرژی که مصرف می‌شود را با توجه به اثرات زیست محیطی آن طرح می‌سنجند و بسته به این در نظر می‌گیرند که از نظر ارزش زیست محیطی امکان اجرای این طرح است و این طرح به نفع یا ضرر مردم است.
صحرایی با اشاره به اینکه «ارزیابی زیست محیطی این طرح هم‌اکنون در حال انجام است»، تصریح کرد: بحثی را مطرح کرده بودند که این پروژه می‌تواند مشکلات زیست‌محیطی برای شهر مشهد داشته باشد و مدتی هم متوقف شد؛ ارزیابی زیست محیطی این طرح هم‌اکنون در حال انجام است که اگر آن به نتیجه برسد به کاهش آلودگی هوای مشهد کمک موثری می‌کند.
وی با بیان اینکه «منابع طبیعی دو وظیفه سنگین در حوزه‌های حاکمیتی و فنی دارد»، خاطرنشان کرد: وظیفه حاکمیتی ما حفاظت و صیانت از سرزمین است که خوشبختانه در طی فراز و نشیب‌هایی که سازمان در سالیان گذشته داشته است، در حال حاضر در شرایط خوبی قرار داشته و ناوگان حراستی را سازماندهی کردیم که سرآمد همه یگان‌های تشکیل شده در این حوزه است.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با اشاره فعالیت‌های این نهاد در حفاظت از اراضی، عنوان کرد: مساحت کل استان 11 میلیون و 727 هزار هکتار است که شامل 28 شهرستان می‌شود که هشت میلیون و 200 هکتار از آن حوزه کاری منابع طبیعی خراسان رضوی است.
وی افزود: از این میزان عرصه یک میلیون و 350 هزار هکتار با مشارکت مردم حفاظت می‌شود که در این میان 72 هزار خانواده بهره‌بردار کسب درآمد می‌کنند و صیانت از بقیه اراضی توسط یگان حفاظت انجام می شود.
صحرایی با بیان اینکه «از ابتدای امسال 496 پرونده تخلف زمین‌خواری تشکیل شده است»، گفت: مساحت 597 هکتار در استان تشکیل شده است. همچنین 53 فقره پرونده دیگر نیز در زمینه جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز در عرصه منابع طبیعی شکل گرفته که مربوط به 118 هکتار زمین است.
وی تصریح کرد: یک موضوع در تخریب اراضی ملی چرای بی‌رویه دام است و در این مورد 303 فقره پرونده برای 64 هزار واحد دامی تشکیل شده است.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال 15 فقره حریق در مراتع و 3 فقره حریق در جنگل به وقوع پیوسته است که در مجموع 18 فقره آتش‌سوزی به وسعت 144.9 هکتار به وقوع پیوسته است.
وی بیان کرد: از مجموع عرصه‌های طبیعی استان میزان پنج میلیون و 711 هزار هکتار اسناد مالکیت به نام دولت اخذ شده و برای یک میلیون و 323 هزار هکتار زمین موات نیز سند صادر شده است. همچنین از مجموع مساحت استان برای 11 میلیون و 526 هزار هکتار نقشه برداری انجام شده و بقیه مساحت باقی مانده نیز در حال انجام است.
صحرایی با بیان اینکه «از ابتدای امسال تاکنون 15 هزار و 262 اعتراض مردمی نسبت به تعرض به عرصه‌های طبیعی ثبت شده است»، اظهار کرد: 13 هزار و 888 مورد از این گزارش‌ها مورد رسیدگی قرار گرفته و بقیه در مسیر رسیدگی قرار دارد. همچنین اطلاعات 17 هزار پلاک ثبتی خراسان رضوی در بانک زمین ثبت شده و خراسان رضوی در زمینه ثبت اطلاعات در سامانه بانک زمین رتبه سوم کشور را دارد.
وی با اشاره به وجود 1 میلیون هکتار جنگل در سطح خراسان رضوی، تصریح کرد: در این حوزه بحث جنگل‌کاری اقتصادی را پیگیری می‌کنیم که خوشبختانه در سال جاری 5 مورد جنگل‌کاری اقتصادی را داشتیم که به افزایش سرانه فضای‌سبز کمک می‌کند.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: در بخش حقوقی از ابتدای امسال 255 فقره دادخواست صورت گرفته که 158 مورد شرکت در جلسات دادگستری برای رسیدگی به این دعاوی انجام شده است که رأی دادگاه در 80 فقره له سازمان و در 24 فقره علیه سازمان بوده است..
وی با بیان اینکه «یکی از مخاطرات استان کویرزایی است»، عنوان کرد: کل عرصه‌های بیابانی استان 5 میلیون 544 هزار هکتار است که 18 دصد وسعت بیابان های کشور را شامل می‌شود و 48 درصد سطح استان را بیابان‌ها تشکیل می‌دهند که 1 میلیون 586 هزار هکتار از اراضی استان که 29 درصد مساحت استان را شامل می‌شود تحت تأثیر فرسایش بادی است.
صحرایی با بیان اینکه «خراسان رضوی در کویرزدایی سرآمد کشور است»، بیان کرد: تا کنون 570 هزار هکتار عرصه بیابانی استان احیا شده است که کمک بزرگی کرده به حفظ محیط زیست و حفاظت از عرصه‌های ما کرده است و باعث جلوگیری از گسترش ریزگردها شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه ما تمام کانون‌های فرسایش بادی استان را مهار کردیم این اتفاق به‌راحتی می‌توانست در استان خراسان هم اتفاق بیافتد و خوشبختانه ما تاکنون ریزگرد نداشتیم.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه «پس از زلزله، سیل بیشترین خسارت و تلفات را در کشور دارد»، اضافه کرد: خراسان رضوی 7 میلیون و 360 هزار هکتار اراضی که 63 درصد این اراضی شدت سیل‌خیزی نرمال که خیلی کم است، 25 درصد دارای سیل‌خیزی بحرانی و 1 میلیون و 340 هزار هکتار شدت بحرانی است. در این میان 1708 روستا با پهنه سیل‌خیزی کم، 1160 روستا با پهنه سیل‌خیزی متوسط، 429 روستا با پهنه سیل‌خیزی زیاد و 400 روستا با پهنه سیل‌خیزی بسیار زیاد در خراسان رضوی وجود دارد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/24188/کمربند-جنوبی-کمک-مؤثری-به-کاهش-آلودگی-هوای-مشهد-می‌کند
بستن   چاپ