پیام خراسان
معاون فرهنگی ارشاد خراسان رضوی مطرح کرد:
انتشار سالانه 4000 تا 4500 عنوان کتاب در خراسان رضوی
چهارشنبه 24 آبان 1396 - 5:55:02 AM
ایسنا - فرهنگی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - معاون فرهنگی ارشاد خراسان رضوی گفت: در هر سال میانگین حدود 4000 تا 4500 عنوان کتاب در خراسان رضوی منتشر می‌شود.
یوسف امینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا - منطقه خراسان، در خصوص آمار و میزان تیراژ کتاب در سال گذشته در خراسان رضوی اظهار کرد: با این‌که هم به لحاظ تیراژ و هم به لحاظ عنوان در زمینه چاپ کتاب چالش‌هایی ایجاد شده اما در مجموع شرایط انتشار کتاب در خراسان رضوی در مقایسه با استان‌های دیگر خوب است و در هر سال میانگین حدود بین 4000 تا 4500 عنوان کتاب در خراسان رضوی منتشر می‌شود و همچنین در 6 ماه اول سال 96، 1600 عنوان کتاب در خراسان رضوی به چاپ رسیده است.
وی ادامه داد: کتاب‌هایی که بیشترین عناوین چاپ را در خراسان رضوی در 6 ماه اول سال 96 داشته‌اند، شامل ادبیات، کتاب‌هایی در حوزه دین و کتاب‌های کودک و نوجوان بوده‌اند و بیشترین تعداد کتاب‌هایی که چاپ شده، رمان و داستان‌ها را شامل می‌شود. این‌ها سه گروهی‌اند که در میانگین کتاب‌های منتشرشده بیشترین تعداد عناوین را داشته‌اند؛ البته رشته‌های دیگر مانند کلیات، علوم پایه و علوم اجتماعی هم آمار بالایی داشتند.
معاون فرهنگی ارشاد خراسان رضوی با اشاره به این‌که یکی از معیارهایی که انسان می‌تواند قضاوت و سنجش کند، آمارهاست، تصریح کرد: برای این‌که بتوانیم وضعیت مطالعه و کتاب‌خوانی را تقویت کنیم و به‌نوعی فرهنگ مطالعه بیشتر از آنچه که هست رونق بگیرد، وزارت ارشاد در دوسال اخیر، مجموعه برنامه‌هایی را در بخش‌های مختلف طراحی کرده که این برنامه‌ها بر اساس پژوهش‌های انجام گرفته در این زمینه بوده و همچنین بررسی شده که چه کارهایی باید انجام شود تا وضعیت مطالعه و کتاب‌خوانی از آنچه که هست بهتر شود.
امینی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر 6 طرح را برای اجرا داریم تا وضعیت مطالعه و کتاب‌خوانی در حوزه نشر ارتقا پیدا کند. یکی از این کارها، بحث انتخاب کتاب سال است که به‌صورت کشوری انجام می‌شود؛ منتها علاوه بر کشور در خراسان رضوی هم برای این‌که کتاب‌های برتر و کتاب‌های خاصی که از لحاظ محتوا امتیاز برتر داشتند، شناسایی و از نویسنده‌ها و ناشرهای آن‌ها تجلیل شود، هر سال به‌صورت خاص، انتخاب کتاب سال را برگزار می‌کنیم و امسال هم چهارمین دوره آن همزمان با نمایشگاه کتاب در آذر ماه برگزار می‌شود تا تشویقی باشد برای کسانی که در حوزه‌ی محتوایی کتاب ورود خوبی داشتند؛ چون یکی از آسیب‌هایی که به حوزه نشر وارد است این است که محتوا ضعیف است و باید تلاش کنیم که کتاب‌های پربار و قوی‌ای را معرفی کنیم که این کار در قالب معرفی کتاب سال صورت می‌گیرد.
وی افزود: طرح دیگر، حمایت از کتاب‌فروشی‌هاست. کتاب‌فروشی‌ها ویترین کتاب هستند و با این‌که نویسنده، ناشر، ویراستار و چاپخانه خیلی تلاش می‌کنند اما کسی که کتاب را عرضه می‌کند کتاب‌فروش است. در این طرح کتاب‌فروشی‌ها بازسازی و نوسازی می‌شوند و از آن‌ها حمایت می‌شود که البته در چند سال اخیر این طرح در قالب طرح عیدانه، تابستانه و پاییزه کتاب انجام شده است.
معاون فرهنگی ارشاد خراسان رضوی اضافه کرد: طرح‌های یک ماهه و مقطعی نیز وجود دارد که به کتاب‌فروشی‌ها بن کتاب تعلق می‌گیرد و هر فرد می‌تواند تا یک‌صد هزار کتاب با 20٪ تخفیف خریداری کند.
امینی عنوان کرد: طرحی هم که هم‌اکنون در حال اجراست، حمایت از ارائه تسهیلات بانکی به کتاب‌فروشی‌ها برای تجهیز و نوسازی کتاب‌فروشی آن‌هاست.
وی گفت: طرح بعدی، انتخاب پایتخت کتاب ایران بود که بحث ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی را هدف گرفته بود و کاندیدا شدن شهرها برای این‌که پایتخت کتاب شوند، باعث شده که نگاه‌ها به سمت کتاب‌ و کتاب‌‌خوانی معطوف شود و برنامه‌هایی برای این‌که استان‌ها برای کسب عنوان پایتخت کتاب ایران رقابت کنند، اجرا می‌شود و این کار در ترویج کتاب‌خوانی بسیار موثر بوده است و در سه دوره، اهواز، نیشابور و امسال بوشهر به‌عنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب شدند.
معاون فرهنگی ارشاد خراسان‌ رضوی اظهار کرد: در سطح روستاها، جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در حال انجام است و در حال حاضر در مرحله دریافت آثار هستیم که روستاهایی که می‌خواهند به‌عنوان دوستدار کتاب معرفی شوند، طرح‌های خود را با حمایت بهیارها، امام جماعت مسجد، فعالان فرهنگی و معلمین حتی در مناطق عشایری معرفی می‌کنند و این نشان‌دهنده این است که مطالعه و کتاب‌خوانی تا دورترین نقاط روستایی و عشایری در حال گسترش است.
امینی تصریح کرد: طرح دیگر، حمایت از مروجان کتاب‌خوانی است که در زمینه ترویج کتاب‌خوانی فعالیت می‌کنند. مساجد، مدارس و محلات، جایگاه‌های مختلف افرادی هستند که به‌صورت گمنام در این زمینه فعالیت می‌کنند که در قالب یک جشنواره شناسایی و معرفی و از آن‌ها تجلیل به‌عمل می‌آید.
وی افزود: اقدام دیگر، تشکیل باشگاه‌های کتاب‌خوانی کودک و نوجوان در سطح مهدکودک‌ها و مدارس مقطع اول متوسطه بوده است؛ یعنی باشگاه‌هایی تشکیل می‌شود که به بچه‌ها به‌صورت گروهی، کتاب در قالب بسته‌های مشخص معرفی می‌شود. کتاب‌ها را مطالعه و خلاصه کتاب را در جمعی ارائه و گزارش می‌دهند و همچنین برگزیدگان مرحله شهرستانی نیز به مرحله کشوری را پیدا می‌کنند. این‌ها از جمله فعالیت‌هایی بوده که در مکان‌هایی که این باشگاه‌ها تشکیل شده، توانسته در بحث مطالعه و کتاب‌خوانی به حوزه نشر کمک کند.
معاون فرهنگی ارشاد خراسان رضوی با تاکید بر این‌که توزیع کتاب یکی از آسیب‌هاست و آسیب جدی در بخش توزیع کتاب است، اضافه کرد: برای توزیع کتاب، ناشر و نویسنده طبیعتا خودشان نمی‌توانند در این حوزه وارد شوند و یک‌سری موسسات تخصصی باید ورود پیدا کنند.
امینی عنوان کرد: ما در استان آمادگی این را داریم که به بعضی از موسسات فرهنگی و هنری که در این زمینه به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کنند، مجوز دهیم تا تشکل‌هایی مانند اتحادیه ناشرین، تعاونی ناشرین و... در بحث توزیع کتاب ورود هدفمندی داشته باشند.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/24223/انتشار-سالانه-4000-تا-4500-عنوان-کتاب-در-خراسان-رضوی
بستن   چاپ