پیام خراسان
شیخ‌الاسلامی:
مجازات‌‌های سنگین کودک‌آزاری را از بین نمی‌برد
پنجشنبه 2 آذر 1396 - 1:12:07 AM
ایسنا - اجتماعی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد معتقد است جرم‌انگاری و مجازات‌های سنگین نمی‌تواند کودک‌آزاری را از بین ببرد.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، عباس شیخ‌الاسلامی ظهر امروز در نشست «کودک بی‌پناه من؛ بررسی پدیده کودک‌آزاری از سه منظر حقوقی، جامعه‌شناسی و روانشناسی» که به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه «یکی از مباحث چالشی در موضوع کودک‌آزاری بحث سن بلوغ است»، اظهار کرد: این یک چالش بزرگ است که همچنان وجود دارد، اما در حال حل شدن است. با وجود اینکه کنوانسیون حقوق کودک 18 سال را سن بلوغ تعیین کرده بود اما ما سن بلوغ جنسی را که 9 سال در دختران و 15 سال در پسران است را ملاک قرار دادیم و این تعارض حقوق فقهی و واقعیات جامعه امروزی باعث ایجاد مباحثی در باب کودک‌آزاری شد.
وی با بیان اینکه «کودک‌آزاری ساختاری یکی از مهم‌ترین موارد کودک‌آزاری است»، ادامه داد: خود قوانین و جامعه و سیستم حاکمیت موجب کودک‌آزاری می‌شود. با این وجود بالاخره قانون ما در سال 92 غیر از مجازات‌های سنگین که وظیفه تعیین رشد را به قاضی گذاشت، اما به طور کلی سن مسئولیت را 18 سال قرار داد.
شیخ‌الاسلامی تصریح کرد: همچنین در باب شکلی هم قوانین ما به مرور تغییراتی در حال انجام است و قانون دادرسی کیفری جدید قابل دفاع است.
وی با اشاره به جنبه کیفری کودک‌آزاری افزود: در این زمینه دو مبحث بزه‌کاری و بزه‌دیدگی اطفال است و بحثی که بیش‌تر مورد توجه است بزه‌دیدگی اطفال است.
عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با بیان اینکه «آیا قانون ما در بحث بزه‌دیدگی و سوءاستفاده از اطفال قانون مناسبی است؟»، خاطرنشان کرد: درست که قوانین ما در این زمینه مشکلاتی دارد، اما این تفکر غلطی است که اگر قوانین خوبی داشته باشیم تمام مشکلات ما حل می‌شود. بنابراین ما نباید دچار «خطای آتاتوک» شویم.
وی با اشاره به جرمشناسی و تعیین جزا برای کودک‌آزاری، عنوان کرد: حقوق جزا یک ابزار ترساننده است و اکثر مردم از جزا می‌ترسند و این حربه بدی نیست و می‌توان با آن مقداری به جامعه نظم داد. حقوق جزا به دو طریق مستقیم و از طریق جرم‌انگاری این پدیده و همچنین غیر مستقیم و از طریق حمایت از اطفال می‌تواند با کودک‌آزاری مقابله کند.
شیخ‌الاسلامی با اشاره به اینکه «گفتمان سنتی در قانون دارد به گفتمان نو تبدیل می‌شود»، گفت: در حال حاضر گفتمان سنتی دارد تحول پیدا می‌کند و ما در گام اول قانون حمایت از کودکان و نوجوانان را داشتیم که با وجود حمایت از کودکان نواقصی داشت که باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: در گام بعدی قانون جدیدی در حال تدوین و تصویب است که امیدواریم امسال تصویب شود و اگر این قانون که 53 ماده دارد به تصویب برسد کمک بزرگی به جرم‌انگاری کودک‌آزاری و حمایت از کودکان خواهد کرد.
مشاور حقوقی شهردار مشهد با اشاره به اینکه «با جرم‌انگاری و اعمال مجازات‌هاس سنگین نمی‌توان پدیده کودک‌آزاری را از بین برد»، تصریح کرد: تجربه نشان داده است با جرم‌انگاری و مجازات نمی‌توان اینگونه مسائل را حل کرد. هم‌اکنون ما حدود 1800 عنوان مجرمانه داریم و این برای جامعه ما بس است. زندان‌های ما پر است. پدر این مملکت با جرم‌انگاری و مجازات مردم در آمد و وجود 15 میلیون پرونده قضایی در کشور فاجعه است و الان باید بگوییم هر ایرانی یک پروند.
وی ادامه داد: بر این اساس بهتر است برای مقابله با کودک‌آزاری به سمت جرم انگاری نرویم و با انجام کارهای آموزشی و اجتماعی بسیار بهتر می‌توان با این مسئله مقابله کرد.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/25503/مجازات‌‌های-سنگین-کودک‌آزاری-را-از-بین-نمی‌برد
بستن   چاپ