پیام خراسان
جوهر زنده جایگزین پوست خواهد شد
شنبه 11 آذر 1396 - 3:21:12 PM
ایسنا - علمی - خراسان رضوی
خراسان آنلاین - چاپ سه‌بعدی با استفاده از جوهر زنده حاوی باکتری، جایگزین پوست در آینده خواهد شد. از دیگر مصارف استفاده از این روش در بیوسنسورها و زخم‌ها است.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از ویرج، باکتری‌ها قادر به انجام مواردی از جمله تجزیه سموم و تبدیل آنها به ویتامین‌ها هستند. هنگامی که آنها حرکت می‌کنند رشته‌هایی از ماده‌ای به نام سلولز ایجاد می‌کنند که برای زخم و سایر موارد پزشکی مفید است. تاکنون از سلولز باکتری فقط بر روی سطح صاف و بخش‌هایی از بدن که کاملا مسطح هستند استفاده می‌شد، اما محققان جوهر مخصوص حاوی باکتری‌های زنده ایجاد کردند که با استفاده از چاپ سه‌بعدی قابلیت استفاده در تی شرت و به صورت حلقه‌ای دارد و محدود به صفحات مسطح نیست.
سلولز باکتری آزاد بوده و دارای مقدار زیادی آب است و اثر آن بر روی زخم آرامبخش است. چون این ماده، طبیعی است بعید است که بدن آن را نپذیرد، بنابراین برنامه‌های کاربردی بسیاری برای ایجاد پیوند پوست، بیوسنسورها یا پوشش بافت و حمل و نگهداری اندام‌ها قبل از پیوند دارد.
دانشمند این تحقیقManuel Schaffner از ETH زوریخ اظهار کرد: این باکتری‌های بی ضرر که رشته سلولزی ایجاد می‌کنند نیازمند یک محرک هستند تا آنها را به جلو سوق دهد. این حرکت در چاپگر توسط نازل چاپ کنترل شده تا ضخامت لازم فراهم و حرکت باکتری بر اساس نیاز تامین شود.
"جوهر زنده" شامل قندهایی است که باکتری‌ها به عنوان مواد مغذی از آن استفاده می‌کنند تا زنده بمانند و همچنان سلولز تولید کنند. همچنین با پیوستن نوعی دانه‌های شیشه‌ای کوچک کل جوهر قبل از خنک شدن دوباره از طریق نازل چاپ جریان می‌یابد، بنابراین بیشتر سلولز بر روی سطح شی چاپ شده تولید می‌شود (هنگامی که جوهر چاپ می‌شود باکتری‌ها دوباره حرکت کرده و غذای بیشتری با استفاده از اکسیژن و محیط تولید می‌کنند).
پاتریک راس محقق این تحقیق اظهار کرد: در حال حاضر این گروه قادر به ساخت اشکال دیگر غیر از صفحات معمولی تخت هستند. این اشکال شامل غشای پوست، تی‌شرت و حتی غشای سلولز بر روی قالب صورت سیلیکونی هستند.
این روش برای پوست‌های مختلف قابل استفاده بوده و با آنها هماهنگ می‌شود. اجزای جوهر ارزان قیمت بوده و کشت گونه‌های مختلف باکتری‌ها نیز بسیار ساده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر این گروه بر روی پیشرفت‌های بالقوه این روش مانند ایجاد جوهر با خواص متفاوت فعالیت می‌کنند.
نتایج این تحقیق در نشریه Science Advances منتشر شده است.
انتهای پیام

http://www.khorasan-online.ir/fa/News/27007/جوهر-زنده-جایگزین-پوست-خواهد-شد
بستن   چاپ